Home / NBA / «Παράλογος ο τραυματισμός του Νοβίτσκι, αλλά μη φοβάστε»

«Παράλογος ο τραυματισμός του Νοβίτσκι, αλλά μη φοβάστε»

Ο γιατρός της εθνικής Γερμανίας, Τόμας Νοϊντόρφερ, ο οποίος παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια τον Ντιρκ Νοβίτσκι και, ουσιαστικά, μαζί με τον φυσικοθεραπευτή της εθνικής είναι οι δύο τους οποίους ο Γερμανός υπεραστέρας εμπιστεύεται, μίλησε για τον τραυματισμό του Νοβίτσκι, το χειρουργείο στο γόνατο, τους φόβους όλων των φίλων του μπάσκετ ότι μπορεί να μην επιστρέψει όταν λένε οι Μάβερικς ή μπορεί να επανέλθει αργότερα ο ίδιος τραυματισμός. Για όλα ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας ότι όταν είδε τον Νοβίτσκι στη Γερμανία (στο φιλικό των Μάβερικς με την Άλμπα) ήταν στην καλύτερη κατάσταση που τον είχε δει ποτέ.     

Μιλώντας για την απόφαση να μπει στο χειρουργείο ο Νοβίτσκι ο Τόμας Νοϊντόρφερ είπε: «Η απόφαση, όπως κάθε τέτοια, πάρθηκε από τον παίκτη σε συνεργασία με τους γιατρούς τους οποίους συμβουλεύτηκε. Η συνάντηση έγινε εδώ στη Γερμανία, με εμάς και τους γιατρούς των Μάβερικς. Ο φυσικοθεραπευτής της εθνικής κι εγώ ήμασταν ενήμεροι και είχαμε επαφή με τον Ντιρκ. Αλλά, προφανώς, την απόφαση για την αρθροσκόπηση την πήραν τελικά οι Ντάλας Μάβερικς μαζί με τον Νοβίτσκι. Συναντηθήκαμε όλοι στο Βερολίνο, μιλήσαμε για το θέμα. Η απόφαση, πάντως, οριστικοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα. Η μαγνητική τομογραφία ήταν καθαρή, αλλά η απόφαση για αρθροσκόπηση είναι σωστή».

Για την πορεία της αποκατάστασης του Νοβίτσκι: «Με βάση τα όσα ξέρουμε ως τώρα δεν θεωρείται ότι θα είναι χρόνιος ο τραυματισμός του. Η αποκατάσταση θα ξεκινήσει αμέσως και σε έξι εβδομάδες θα είναι ξανά στο παρκέ. Δεν είναι ότι για 6 εβδομάδες δεν θα κάνει τίποτα, οι 6 εβδομάδες τα περιλαμβάνουν όλα για να είναι έτοιμος».

Ο ιατρός μίλησε και για την πιθανότητα να είχε γίνει η εγχείρηση νωρίτερα: «Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο. Η πρώτη γνώμη ανήκει στον ασθενή εξάλλου και όταν αυτός είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι σίγουρα τον παίρνεις σοβαρά. Η εξυπνάδα του και επίγνωση του κορμιού του είναι πολύ υψηλές. Μια εγχείρηση νωρίτερα δεν θα ήταν εξυπνότερη. Είχαν αποφασίσει να αντιμετωπίσουν το θέμα συντηρητικά. Ο Νοβίτσκι είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες σε αυτό το επίπεδο, που δεν είχε ποτέ στη ζωή του κάνει εγχείρηση στο γόνατο. Την ώρα που πολλοί άλλοι αστέρες έχουν κάνει αρκετές αρθροσκοπήσεις στην καριέρα τους. Και αυτό μέτρησε υπέρ της συντηρητικής αγωγής».

Αυτό που απορρίπτει ως ανυπόστατο ο γιατρός της εθνικής Γερμανίας είναι ότι η αρθροσκόπηση ήρθε επειδή ο Νοβίτσκι ήταν εκτός φόρμας και με κακή φυσική κατάσταση: «Το καλοκαίρι προπονήθηκε εντατικά και ήταν σε απίστευτη κατάσταση. Το ξέρω από πρώτο χέρι. Γι’ αυτό και το πρήξιμο στο γόνατο ήταν μια έκπληξη που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Μιλήσαμε και με τους Ντάλας Μάβερικς και όλοι μας θεωρούμε στην πραγματικότητα παράλογο τον τραυματισμό του Νοβίτσκι, αφού ήταν σε απίστευτη φυσική κατάσταση. Όλο το καλοκαίρι προετοιμαζόταν εντατικά και με συνέπεια. Άρα δεν πρέπει να θεωρείται η καλοκαιρινή διακοπή ως λόγος, είναι απλώς σύμπτωση. Ο τραυματισμός δεν έχει καμία σχέση με έλλειψη προετοιμασίας. Ο Ντιρκ ήρθε στη Γερμανία σε καλύτερη φυσική κατάσταση απ’ ότι τον έχω δει ποτέ. Πέρσι θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν ήταν σε ιδανική κατάσταση λόγω κούρασης, αλλά φέτος το καλοκαίρι προπονούταν συνέχεια».

Έχει ξαναδεί ο ίδιος τέτοιο πρόβλημα στον Ντιρκ; «Ναι, προβληματάκια στα γόνατα είχε και τα περασμένα χρόνια, αλλά πολύ μικρά και ξεπερνιούνταν μόνα τους. Αυτή τη φορά δεν έφυγε το πρόβλημα, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε αρθροσκόπηση. Είχε παραπονεθεί και παλιότερα στην καριέρα του για τα γόνατα, αλλά μόνο για πολύ μικρά διαστήματα».

Και για να μην ανησυχεί κανείς φίλος του μπάσκετ: «Δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρήσουμε ότι μετά από την αρθροσκόπηση ο Νοβίτσκι δεν θα επιστρέψει στο 100% της σωματικής του υγείας».

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *