Home / NBA / Ξευτιλίζοντας τον Ουέστμπρουκ!

Ξευτιλίζοντας τον Ουέστμπρουκ!

Πρεμιέρα στη σεζόν για τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά πρεμιέρα που αποδείχτηκε «μαύρη» αφού οι Σαν Αντόνιο Σπερς δεν ήταν διατεθειμένοι να επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να φύγουν με το ροζ φύλλο. Buzzer-beater του Τόνι Πάρκερ και νίκη με 86-84 για τους Σπερς που πήγαν στο 2-0, παίζοντας ξανά χωρίς τον Μανού Τζινόμπιλι. Και τι buzzer-beater, ε; Με σύστημα στημένο για να εκθέσει το χαμηλό μπασκετικό IQ του Ουέστμπρουκ!

Οι Σπερς μοιάζουν φρέσκοι ξανά όπως και πέρσι και το θέμα είναι για τον Γκρεγκ Πόποβιτς να το κρατήσουν αυτό ως και το τέλος της σεζόν. Ντεμπούτο στον αγώνα για τον Κέβιν Μάρτιν με τη φανέλα των Θάντερ, είχε σε 33 λεπτά 15 πόντους με 1/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 4/4 βολές, συν 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο. Όχι κι άσχημα, αλλά με την ήττα άρχισαν πάλι οι ανούσιες συζητήσεις για το αν θα βοηθήσει περισσότερο από τον Χάρντεν και πόσο καταστράφηκαν οι Θάντερ που τον πήραν. Αρχή είναι ακόμα αλλά θα πρέπει οι φίλοι της ομάδας να το χωνέψουν: με αυτόν θα πορευτούν.

Ο Σερτζ Ιμπάκα μπήκε με όρεξη στο ματς, πήγε και να ταπώσει τον Τιμ Ντάνκαν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο Ντάνκαν χάρισε στους μπασκετόφιλους μια φάση απίστευτα υψηλού μπασκετικού IQ. Δεν είναι τόσο το poster, όσο το γεγονός ότι αν και καρφώνει από το πλάι, μετακινεί το χέρι προς το κέντρο του στεφανιού, αποφεύγοντας έτσι τον Ιμπάκα που πηδάει για να ταπώσει κάρφωμα από την αριστερή πλευρά της μπασκέτας. Little did he know…

Απολαύστε τη φάση:

Οι Θάντερ έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη, ας όψεται η βλακεία του Ουέστμπρουκ, διπλή μάλιστα στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα. Πρώτα έκανε λάθος πάσα στα 7 δευτερόλεπτα, χαρίζοντας με το σκορ στο 84-84 την τελευταία επίθεση στους Σπερς, και μετά από το απαραίτητο time-out ξεμπροστιάστηκε τελείως από το IQ του Πάρκερ (και προφανώς την οδηγία του Πόποβιτς).

Δείτε την τελευταία φάση, ίσως το πιο εύκολο buzzer-beater της καριέρας του Τόνι Πάρκερ. Το ρίσκο είναι μεγάλο, ουσιαστικά όλη η επίθεση των Σπερς είναι στημένη για να… κοροϊδέψει τον Ουέστμπρουκ και βασίζεται στο χαμηλό μπασκετικό του IQ, ότι δεν θα καταλάβει την κομπίνα! Και αυτός δεν τους απογοητεύει!

Ο Γάλλος σταματά κάτω από την μπασκέτα την κίνησή του να βγει από τα σκριν, ο Ουέστμπρουκ θεωρεί ότι θα γυρίσει πίσω από εκεί που ξεκίνησε, ο Γκριν που έχει την μπάλα στα χέρια όντως κοιτάει και κάνει κίνηση προς το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε ο Πάρκερ. Έτσι, ο Ουέστμπρουκ, βλέποντας το σταμάτημα του Πάρκερ και τον Γκριν, ψαρώνει, γυρνάει το σώμα του για να επιστρέψει χωρίς καν να κοιτά τον Πάρκερ (κοιτά τον Γκριν) για να… κλέψει την πάσα, ο Πάρκερ συνεχίζει προς την αντίθετη πλευρά, ολομόναχος, ο Ουέστμπρουκ μαρκάρει την… απέναντι γραμμή του τριπόντου και οι Σπερς έχουν ένα αμαρκάριστο σουτ στην εκπνοή ισόπαλου αγώνα! Owned…



Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *