Home / NBA / Μάικ Ντ’ Αντόνι ο εκλεκτός των Λέικερς!

Μάικ Ντ’ Αντόνι ο εκλεκτός των Λέικερς!

Τελικά, παρά την όλη σπέκουλα για επιστροφή του Φιλ Τζάκσον, παρά τις ρυθμικές φωνές του κόσμου των Λέικερς που ήθελαν τον Τζάκσον, η διοίκηση της ομάδας επέλεξε τον Μάικ Ντ’ Αντόνι ως τον επόμενο προπονητή των «Λιμνανθρώπων»! Και μπορεί ο κόσμος να είναι διχασμένος όσον αφορά στην επιλογή (51%-49% υπέρ του Ντ’ Αντόνι ήταν το απόγευμα η δημοσκόπηση του ESPN), αλλά υπάρχει κι ένας που… τρίβει τα χέρια του!

Ο Στιβ Νας συνεργάστηκε με τον Ντ’ Αντόνι στο Φίνιξ για 5 σεζόν, πήρε δύο MVP, ενώ οι Σανς, εκτός της πρώτης χρονιάς, έκαναν τουλάχιστον 54 νίκες σε κάθε μία από τις 4 επόμενες. Το βράδυ πριν την ανακοίνωση του νέου προπονητή, ο Νας είπε: «Προφανώς όλοι ξέρουν πόσο αγαπώ τον Μάικ. Αν ο Ντ’ Αντόνι ερχόταν στους Λέικερς, θα ήταν απίστευτο για μένα, και θεωρώ και για την ομάδα».

Το αν η διοίκηση της ομάδας με την απόφασή της αυτή παραδίδει τα αγωνιστικά κλειδιά στον Νας, κάτι που προσωπικά θεωρώ ότι γίνεται και είναι πολύ σωστό, είναι συζητήσιμο, αλλά και ο Κόμπι Μπράιαντ δεν φάνηκε να διαφωνεί με την επιλογή: «Αγαπάω τον Φιλ, αλλά είμαι ενθουσιασμένος με τον Ντ’ Αντόνι».

Δεν λέει ψέματα ο Κόμπι, μεγαλώνοντας στην Ιταλία, όλοι ξέρουν ότι είχε ως ίνδαλμα τον Ντ’ Αντόνι (αστέρι της ιταλικής λίγκας παλιότερα). Υπάρχει, βεβαίως, και ο Ντουάιτ Χάουαρντ, που είναι το μέλλον των Λέικερς, και ο άνθρωπος πάνω στον οποίο χτίζει η ομάδα, οπότε με αυτόν θα πρέπει να κατά βάση να ταιριάξουν τα χνώτα του Ντ’ Αντόνι. Αλλιώς θα υπάρχει θέμα…

Ο Ντ’ Αντόνι έκανε εγχείρηση στο γόνατο στις αρχές Νοέμβρη και ακόμα δεν του επιτρέπεται να πετάξει με αεροπλάνο, οπότε θα καθυστερήσει 1-2 μέρες να πάει στο Λος Άντζελες, ενώ πηγές του ESPN αναφέρουν ότι ακόμα δεν νιώθει σωματικά έτοιμος να προπονήσει (από άποψη φυσικής κατάστασης) οπότε μπορεί ο Μπίκερσταφ να μείνει προπονητής και για μερικούς ακόμα αγώνες, και ύστερα από την παρουσίαση του Ντ’ Αντόνι.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Λέικερς ανέφερε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη στο διοικητικό συμβούλιο και ότι τον Ντ’ Αντόνι ήθελαν και οι δύο Μπας (Τζιμ και Τζέρι), αλλά και ο Κούπτσακ. Ο Ντ’ Αντόνι υπέγραψε τριετές εγγυημένο συμβόλαιο έναντι 12 εκατομμυρίων δολαρίων, που προβλέπει και τέταρτη σεζόν με οψιόν της ομάδας.

Το γρήγορο επιθετικό παιχνίδι του Ντ’ Αντόνι θεωρήθηκε ότι ταιριάζει καλύτερα στο ρόστερ των Λέικερς, καλύτερα από την τριγωνική επίθεση του Τζάκσον, που υπήρχαν φόβοι ότι δεν ταίριαζε σε Χάουαρντ και Νας.

Απ’ την άλλη, η ιστορία έχει και το «όχι» των Λέικερς στον Φιλ Τζάκσον, «όχι» που μάλλον ο Τζάκσον δεν περίμενε. Πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι «σοκαρίστηκε» με την απόφαση των Λέικερς, καθώς θεωρούσε, όπως και οι περισσότεροι άλλωστε, ότι «η δουλειά ήταν δική του για να αποφασίσει αυτός αν θα πει ναι ή όχι».

Οι Λέικερς φοβήθηκαν ότι η τριγωνική επίθεση μοιάζει στην πολυπλοκότητά της με την επίθεση του Πρίνστον που εφάρμοζε ο Μπράουν που δεν ταίριαζε με την ομάδα, αλλά το προσπέρασμα του Τζάκσον με τους 11 τίτλους ως προπονητή μάλλον έγινε για άλλους λόγους.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα οι Λέικερς είπαν ότι ο Τζάκσον «ζητούσε τον ουρανό με τ’ άστρα». Και αυτό όχι στο οικονομικό κομμάτι. Όμως, ζητούσε να έχει πλήρη έλεγχο όλων των αποφάσεων που παίρνονται στην ομάδα σε διοικητικό επίπεδο όσον αφορά στο μπασκετικό κομμάτι, ζητούσε μετοχές στους Λέικερς, ουσιαστικά ήθελε να έχει το ρόλο που έχει ο Πατ Ράιλι στο Μαϊάμι, συν το να είναι προπονητής.

Όλα αυτά δεν τα ήθελαν οι Λέικερς, οπότε δεν ήθελαν και τον Τζάκσον, παρότι ο ίδιος έδειξε διατεθειμένος να αλλάξει τακτική από αυτή που είχε τα τελευταία χρόνια με την ομάδα και να ταξιδεύει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια («ο Φιλ θα ερχόταν να κερδίσει τον τίτλο τώρα, και οι τίτλοι δεν κερδίζονται με το να χάνεις παιχνίδια» είπε το περιβάλλον του).

Τέλος πάντων, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ο Ντ’ Αντόνι έχει μια τεράστια ευκαιρία μπροστά του για να πάρει τίτλο και το ξέρει. Για εμάς τους οπαδούς, όσο «ακραίο» κι αν ακούγεται αυτό, με το ρόστερ των Λέικερς και τον Ντ’ Αντόνι προπονητή, είναι πολύ πιθανό να ξαναζήσουμε στιγμές showtime, υπό την έννοια ότι οι Λέικερς μπορεί να γίνουν και η πιο nice-to-watch επιθετικά ομάδα της λίγκας. Τον γαμπρό, πάντως, θα τον ξυρίσουν τον Ιούνιο, όπως και όλοι άλλωστε…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *