Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Θα είναι όλοι εκεί

Θα είναι όλοι εκεί

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2008

Το προολυμπιακό τουρνουά τελείωσε πριν από λίγες ώρες και η κατάληξή του ήταν φυσιολογική. Η καλύτερη ομάδα πήρε το 3ο εισιτήριο. Και λέω η καλύτερη όχι γιατί οι Γερμανοί έχουν τον Ντιρκ, αλλά γιατί οι Πορτορικάνοι δεν έχουν προπονητή. Οι Πορτορικάνοι έπαιξαν λάθος τη Γερμανία, δεν είχαν τρόπο να σταματήσουν τον Νοβίτσκι και το αποτέλεσμα ήταν η διαφορά από ένα σημείο και μετά να ανεβαίνει συνεχώς μέχρι το +21 των Γερμανών. Στη συνέχεια, οι εκνευρισμένοι Λατινοαμερικάνοι προσπάθησαν να κάνουν ότι και με την εθνική μας, με δυο-τρία πολύ σκληρά φάουλ στον Νοβίτσκι, που όμως εννοείται ότι δεν τσίμπησε. Έτσι, όταν ο Μπαρέα πλησίασε στους 9, ο Ντιρκ έβαλε άλλο ένα από τα 32 λιθαράκια του και η παράσταση τελείωσε.

Από τον αγώνα δεν μπορώ παρά να σχολιάσω την αμίμητη ατάκα των δύο τηλεσχολιαστών (δεν εννοώ τον Λινάρδο, που ήρθε λίγη ώρα μετά), οι οποίοι αναφερόμενοι στην απουσία του Αρόγιο, βρήκαν ότι θα είναι καλή (!!!) για το Πουέρτο Ρίκο, επειδή ο Μπαρέα θα έπαιζε χωρίς άγχος ότι θα βγει αλλαγή. Τέλειο. Ο Μπαρέα έπαιξε 29 λεπτά τελικά, ήταν σχετικά καλός, αλλά όταν έχει 1/8 τρίποντα, δεν ξέρω…

Ο Ντιρκ ήταν πρώτος σκόρερ του τουρνουά (έχουν σταματήσει πια και τα πρακτορεία να προσφέρουν απόδοση για να το παίζουμε!) και θα δει το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων να γίνεται πραγματικότητα. Μαζί του… θα το δουν και οι υπόλοιποι Γερμανοί. Δίπλα στο βασιλικό, που λένε…

Το προολυμπιακό τουρνουά στέφτηκε από πλήρη επιτυχία (3/3 εισιτήρια οι ευρωπαϊκές ομάδες, αυτός ήταν ο στόχος του) και όσοι είδατε τον Κοτλέμπα στην κλήρωση δεν γίνεται παρά να παρατηρήσατε ότι ή ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του, ή είχε πάρει ναρκωτικά. Μάλλον το πρώτο, καθώς η όλη προσπάθεια να περάσουν περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες στο Πεκίνο, ευοδώθηκε. Έξι εκπροσώπους στις 12 ομάδες θα έχει η Γηραιά Ήπειρος. Αγωνιστικά, είναι δίκαιο. Από κάθε άλλη πλευρά, όχι. Τουλάχιστον έχει έναν εκπρόσωπο τουλάχιστον η κάθε ήπειρος (ακόμη).

Εννοείται ότι την παράσταση έκλεψε η κλήρωση. Όχι ότι σήμαινε κάτι. Ο Γιαννάκης είπε τα πράγματα με το όνομά τους: «Πάμε στο Πεκίνο για να παίξουμε με όλους (τους καλούς)». Πότε παίζεις με όλους; Μόνο όταν φτάσεις τελικό. Έτσι θέλουμε. Βέβαια, είχαμε και τον Περπερίδη να φωνάζει… «όχι στον Α όμιλο, όχι στον Α όμιλο» και μετά που έγινε γνωστό ότι η πρώτη ομάδα που θα κληρωθεί θα πάει στον Α όμιλο το άλλαξε: «αρκεί να μην είναι η Ελλάδα, αρκεί να μην είναι η Ελλάδα». Ο Λινάρδος δίπλα του προσπαθούσε να τον ηρεμήσει («όπου κι αν πάμε για μας το ίδιο είναι»), αλλά εις μάτην. Μη με ρωτάτε γιατί, ποτέ δεν εξέπεμπα στο ίδιο μήκος κύματος με τους ρεπόρτερ της ΕΡΤ. Τελικά, η θεά τύχη του έκανε τη χάρη και πήγαμε στον δεύτερο όμιλο. Αν θέλετε τη γνώμη μου, λάθος.

Όχι δικό μας, αλλά της διοργάνωσης. Τα τρία μεγαλύτερα φαβορί φέτος και η διοργανώτρια, βρίσκονται στον ίδιο όμιλο. Τι κατάφερε η FIBA με αυτό (τον ορισμό της Γερμανίας στον Β όμιλο, για λόγους που δεν έβγαζαν νόημα); Να αποκλείσει, λογικά, από την οκτάδα τη γηπεδούχο Κίνα. Αλλά ο Περπερίδης τουλάχιστον ηρέμησε.

Ισπανία, Η.Π.Α., Γερμανία, Κίνα και Αγκόλα, λοιπόν, με την εθνική να ξεκινά εναντίον των… αχώνευτων. Καιρός για εκδίκηση. Φέτος φοράμε τα χρώματα του πολέμου. Αν και άλλη ομορφιά έχει στα νοκ άουτ. Το ματς με τους Αμερικάνους δεν θα μπορούσε να είναι πιο αδιάφορο (βαθμολογικά), αφού στην 3η αγωνιστική θα ξέρουμε αν με ήττα πάμε για 2οι ή 3οι και θα είμαστε απλώς χαλαροί. Βέβαια, αυτούς μπορεί να τους ξαναβρούμε μπροστά μας. Τα διασταυρώματα με τους… απέναντι θα είναι σχετικά βατά, καθώς το Αργεντινή, Λιθουανία, Ρωσία, Κροατία, Ιράν και Αυστραλία είναι (μιλάμε πάντα θεωρητικά) πιο αδύναμος όμιλος, όμως ένα από τα τρία φαβορί θα παίξει με Αργεντινή/Λιθουανία στην οκτάδα. Ανάλυση θα κάνουμε πριν το τουρνουά, στο πλαίσιο του τεράστιου φέτος αφιερώματος του Age of Basketball στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι μας έμεινε από το τουρνουά; Πολλές ελπίδες. Ο Μπάουερμαν να δηλώνει: «Η Ελλάδα είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Καλύτερη φέτος από Λιθουανία και Ισπανία», όλοι να συμφωνούν ότι είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για μετάλλιο, το +32.3 ανά αγώνα της Ελλάδας, η ενέργεια των παικτών μας, ο Ντιρκ να κάνει ό,τι θέλει, τον Αμερικάνο σκάουτερ να λέει «η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν το 2006». Θα καλοπεράσετε…

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *