Home / NBA / Η βραδιά του Πάρκερ και η βλακεία του Τζόνσον

Η βραδιά του Πάρκερ και η βλακεία του Τζόνσον

Career-night είχε ο Τόνι Πάρκερ στις 10 Δεκεμβρίου στο ματς των Σαν Αντόνιο Σπερς με τους Ρόκετς στο Χιούστον, με τους Σπερς να κερδίζουν με 126-134 στην παράταση μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι. Ο Πάρκερ έκανε το πρώτο triple-double της καριέρας του, η οποία, πλέον, έχει δίπλα σε τίτλους και MVP άλλο ένα παράσημο.

Ο Πάρκερ έπαιξε 43 λεπτά στο ματς και είχε 27 πόντους, 12 ριμπάουντ και 12 ασίστ, με 8/15 δίποντα 1/3 τρίποντα και 8/9 βολές. Μετά το ματς έλεγε γελώντας: «Σκεφτόμουν, ‘φίλε αν χάσουμε κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί’. Τώρα που κερδίσαμε το ματς είναι ακόμα καλύτερα, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής ο κόσμος νοιάζεται μόνο για τις νίκες».

«Τρελό» ματς, όμως, έκανε και ο Τζέρεμι Λιν, ο οποίος σε 42 λεπτά είχε 38 πόντους, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες, με 7/16 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 12/12 βολές. Όχι και μικρό κατόρθωμα, έτσι; Θέλετε και απόδειξη;

Τους τελευταίους 20 μήνες στο NBA, μόλις 5 παίκτες έχουν καταφέρει να τελειώσουν αγώνα με τουλάχιστον 35 πόντους, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες και όλοι πλην του Λιν είναι είτε MVP κανονικής περιόδου, είτε MVP τελικών, είτε και τα δύο!

Ο Ντουέιν Ουέιντ τον Μάρτιο του 2011, ο ΛεΜπρον Τζέιμς τον Δεκέμβριο του 2011, ο Ντέρικ Ρόουζ τον Ιανουάριο του 2012 και ο Κόμπι Μπράιαντ τον Δεκέμβρη του 2012. Και τώρα ο Λιν!

Πάντως, το ματς είχε και άλλο ένα ξεχωριστό στοιχείο. Οι δυο ομάδες σούταραν 30/60 τρίποντα μαζί, δηλαδή 50% έξω από τα 7.25 μέτρα. Αυτό ήταν το 3ο πιο υψηλό ποσοστό στην ιστορία του NBA σε αγώνα όπου ομάδες σούταραν τουλάχιστον 60 τρίποντα.

Πρώτο είναι το ματς Ουόριορς-Μάτζικ από τις 11 Μαρτίου του 2011 με 53.7% με τις δύο ομάδες να σουτάρουν 36/67 τρίποντα, ενώ δεύτερο είναι το ματς Κλίπερς-Χόρνετς από τις 26 Νοεμβρίου του 2002, όταν οι δυο ομάδες είχαν 53.2% με 33/62 τρίποντα!

«Έγραψε» ο Αμίρ Τζόνσον!

Οι Ράπτορς έπαιζαν στο Πόρτλαντ με τους Τρέιλ Μπλέιζερς, έχασαν με 92-74 συνεχίζοντας την κάκιστη σεζόν που κάνουν εκτός έδρας, όπου έχουν 1-14 ως τώρα. Όλα τα είχαν, δηλαδή, η βλακεία του Αμίρ Τζόνσον τους έλειπε.

Με 5:08 για το τέλος της 3ης περιόδου, και ανάμεσα από δύο βολές των Μπλέιζερς, ο Τζόνσον κατάφερε να αποβληθεί από αγώνα επειδή μάλωσε με τον διαιτητή για το ποιος θα πάρει την… μπάλα από την εύστοχη βολή! Ο διαιτητής τον απέβαλε όταν είδε ότι δεν άφηνε την μπάλα από τα χέρια του, ο Τζόνσον «τρελάθηκε», πήγε να του ορμήσει, τον μάζεψαν οι συμπαίκτες του και, πριν φύγει για τα αποδυτήρια, πέταξε στον διαιτητή το προστατευτικό μασελάκι που φορούσε! Το βίντεο είναι απολαυστικό:

Η φάση είναι από αυτές που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει με τη λογική πώς έγιναν (το ύφος του προπονητή των Ράπτορς στο βίντεο όταν ο διαιτητής του εξηγεί τι έγινε είναι «όλα τα λεφτά»), για να τα λέμε όλα, και οι δύο φέρθηκαν ανώριμα.

Και ο διαιτητής είχε ορεξούλες για κόντρα, και ο Τζόνσον έκανε σαν πεντάχρονο. Το αποτέλεσμα, βεβαίως, ήταν η αποβολή του Τζόνσον και το πρόστιμο που τον περιμένει για το μασελάκι. Εννοείται ότι πρέπει να… διαλέγεις τις μάχες σου, και μια μάχη με διαιτητή στον αγώνα δεν θα σε βγάλει ποτέ νικητή.

Μετά το ματς ο Τζόνσον είπε ότι δεν μίλησε στον διαιτητή, απλώς ήταν… οπτικό το θέαμα, ότι το «έχασε» όταν αποβλήθηκε, ότι δεν είναι τέτοιος και το ξέρουν καλά οι συμπαίκτες του, οι προπονητές του και οι… γονείς του και ότι φέρθηκε ανώριμα. Όλο και πιο κλασσική κατάληξη δηλώσεων παίκτη του NBA μοιάζει αυτό το «φέρθηκα ανώριμα» πλέον…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *