Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 21ης αγωνιστικής: Ποιοι θα ανταποκριθούν στην πρόκληση;

Preview 21ης αγωνιστικής: Ποιοι θα ανταποκριθούν στην πρόκληση;

Άλλη μια βδομάδα πιο κοντά στο τέλος της κανονικής περιόδου στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης» και η 21η αγωνιστική μοιάζει αρκετά ενδιαφέρουσα. Τα περισσότερα παιχνίδια έχουν φαβορί και αουτσάιντερ στα χαρτιά, αλλά με τα πλέι οφς τόσο κοντά όλοι έχουν ανεβάσει στροφές και οι αποστάσεις λογικό είναι να έχουν μικρύνει.


Ματς της αγωνιστικής:
Αρχή στη δράση θα έχουμε το Σάββατο στις 19:45 με τον αγώνα ανάμεσα στους ανεβασμένους Ρούκουνες (10-8) και τη φερέγγυα S-Parta BC (15-4). Οι πρώτοι προέρχονται από μεγάλες νίκες επί ομάδων που ήταν ψηλότερα από αυτούς στη βαθμολογία, οι δεύτεροι κυνηγούν την τετράδα, αλλά ξέρουν ότι εκεί δεν θα μπορέσουν να χωρέσουν όλοι οι μνηστήρες στο τέλος. Άρα, ας περιμένουμε ντέρμπι, μιας και η βαθμολογική σημασία του ματς είναι τεράστια. Με τον Θεοδωρόπουλο, τον Τοπαλίδη, τον Λουπασάκη και τον Ρατσιάτο οι Ρούκουνες θέλουν η επίθεσή τους να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα απέναντι στους Κουζοβουνά, Μυλωνά Γ., Κωνσταντόπουλο και Κουκάκη.

Στη συνέχεια, το Σάββατο στις 21:00, εBEERοι (13-6) και Τιρινίνι (13-7) κοντράρονται με φόντο μια θέση στην πρώτη οκτάδα της λίγκας, ή και ψηλότερα. Τις ομάδες χωρίζει μία ήττα, μπορεί να είναι δύο πριν την Κυριακή ή και καμία. Το αποτέλεσμα θα κρίνει το βαθμολογικό «ταβάνι» της καθεμίας, οπότε αμφότερες θα πάρουν σοβαρά το ματς. Ο Αλεβίζος, ο Χαντόπουλος, ο Γκούσκος Δ. και ο Ζώτος, θέλουν το ροζ φύλλο, αλλά για να τα καταφέρουν θα πρέπει να υπερκεράσουν τους Λογοθέτη, Παντελή, Βελισσάριο, Σέτα.

Αγώνα έχει και  το Σάββατο, στις 19:30, οι δύο ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο, Cream Team (8-10) και Gastone (14-4), θα παίξουν μεταξύ τους. Τώρα το αν στο έπαθλο της αναμέτρησης προστεθεί εκτός από το ροζ φύλλο και το… αν ο χαμένος θα πληρώσει το γήπεδο φέτος και για τους δύο, μάλλον θα το μάθουμε στο κλείσιμο της αυλαίας της βραδιάς. Πανδής, Ζέκιος, Βλαχογεώργης και Καραλής προέρχονται από μεγάλη νίκη επί των Barceλιώμα και θέλουν να διατηρηθούν όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Απέναντί τους ο Βαμβακάς, ο Ζούλιας, ο Τσαΐνης και ο Ζήσης Γ., με τις δύο ομάδες να έχουν εντελώς διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. Λογικά, όποιου από τους δύο επικρατήσει στο ματς, αυτός θα πάρει και τη νίκη.

Την Κυριακή στις 15:30 οι Barceλιώμα (12-6) αντιμετωπίζουν τη Havana Rum (4-17). Οι πρώτοι θέλουν επιστροφή στις νίκες και να μη χάσουν άλλο έδαφος στη μάχη της οκτάδας, οι δεύτερη την πρώτη τους νίκη μετά από πολύ καιρό, ποια καλύτερη ώρα να την πετύχουν απ’ ότι λίγο πριν τα πλέι οφς. Ο Μουχάκης, ο Ηλιάκης, ο Μενεξιάδης και ο Σκαλτσογιάννης θα πρέπει να ανακόψουν τον νεανικό ενθουσιασμό των Μπακαυγά Γ., Χιώτη, Μαγιάτη και Παπαδημητρίου αν θέλουν το ροζ φύλλο.

Στις 17:15 η Ήρεμη Δύναμη (3-17) και η Πλατεία (4-15) θα πάνε στο γήπεδο με το μάτι στη βαθμολογία και τη σκέψη στα play out. Η Πλατεία με τη νίκη της την περασμένη εβδομάδα ανέβηκε πάνω από την εν λόγω γραμμή, θέλει προφανώς να παραμείνει εκεί και Σκοπελίτης, Χρυσούλας Χ., Σαντικτσής και Παπαϊωάννου θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Απ’ την άλλη, η ήρεμη Δύναμη προέρχεται από ήττα από τους πρωτοπόρους, αλλά καλή εμφάνιση. Χάχαλης Β., Πασσάς, Νικολόπουλος και Ανυφαντάκης θα αναζητήσουν και το ροζ φύλλο αυτή τη φορά, που ξεκάθαρα θα τους φέρει στη μάχη για αποφυγή των play out.

Στις 20:30 την Κυριακή οι Zeppelin (12-9) παίζουν το προτελευταίο τους ματς στην κανονική περίοδο με την Drink Team (3-16) απέναντί τους. Η μάχη στην ουρά είναι ρευστή και θα μαίνεται ως το τέλος, οπότε ο Λαζάρου, ο Σέμας, ο Τσαβούρογλου Γ. και ο Παπαδόπουλος θα κυνηγήσουν το ροζ φύλλο, ίσως η διαφορά των play out ή μη κριθεί σε ένα τέτοιο. Απ’ την άλλη, Παπαδάτος, Τσαντζαλής, Κουτσός και Αντωνίου θέλουν να έχουν γλυκιά γεύση στα χείλη όταν θα κλείσει η κανονική περίοδος και όχι να σκέφτονται πρόσφατες ήττες όταν θα στέκονται στην αφετηρία των πλεί οφς.

Στις 22:00 την Κυριακή, οι Nothing But Net (7-12) και οι Desperado (7-12) ελπίζουν να… κλείσουν μια και καλή τις (βαθμολογικές) διαφορές τους. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν και η λογική λέει ότι με τα παιχνίδια να είναι ελάχιστα ως το τέλος, ο χαμένος αυτού θα είναι κάτω από το νικητή στο τέλος της κανονικής περιόδου, καθώς δεν θα προλαβαίνει να πάρει 2 παραπάνω θετικά αποτελέσματα για να ανέβει πιο ψηλά. Φανός, Καραμανής, Σαπλατέρας και Μπρότης θα κυνηγήσουν το ροζ φύλλο απέναντι σε Σεφέρη, Εμμανουηλίδη, Καραλή και Κορκονδείλα.

Στις 20:00 την Κυριακή, ο Άφοβος (13-6) περιμένει τη Σοφοκλέους (3-15), με τα συναισθήματα των δύο να είναι άκρως αντίθετα από την τελευταία επίσκεψή τους στο γήπεδο. Ο πρώτος πέτυχε μεγάλη νίκη με τους Gademians, η δεύτερη υπέστη οδυνηρή ήττα στην εκπνοή από τους Τριπόντιους. Καραντζούνης, Γιαννάκης, Συσκάκης και Αναγνώστου θα παλέψουν για ένα ακόμα ροζ φύλλο του Άφοβου, με τον Βουλέλλη, τον Σπανό, τον Βλούτη και τον Φραγκάκη να θέλουν να απαντήσουν με νίκη στην τελευταία τους καλή εμφάνιση, από την οποία έλειπε η ευτυχής κατάληξη.

Στις 21:30 την Κυριακή, οι Τριπόντιοι (2-16) επισκέπτονται την αρένα της νίκης τους με τους Jets (11-9) να στέκονται αυτή τη φορά απέναντί τους. Οι Jets θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, θέλουν να μείνουν στη μάχη της πρώτης δεκάδας, ο Ουζουνίδης, ο Μάρκος, ο Κιούσης και ο Ονουφρίου θα προσπαθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, απέναντι στους σίγουρα ενθουσιασμένους Τριπόντιους, που με τον Χασόγια, τον Χασιώτη, τον Δαμιανάκη και τον Τσαφαντάκη θα κυνηγήσουν να πάρουν back-to-back ροζ φύλλα για πρώτη φορά στη σεζόν.

Τη Δευτέρα η Αττική (16-3) θέλει να συνεχίσει να κυνηγά την κορυφή της λίγκας, απέναντι στους Alley Ουπς (17-4) που δεν θέλουν ούτε καν να σκέφτονται δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Η παρουσία του Σταυρόπουλου Αν. στην Αττική πέρσι δίνει άλλο χρώμα στο ματς, οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι άριστες, αλλά αν κάποιος κάνει το λάθος να σκεφτεί ότι και το παιχνίδι θα είναι πιο… χαλαρό εξαιτίας αυτού, μάλλον δεν έχει περάσει ποτέ από ματς των δύο ομάδων. Οι φιλίες και η πλακίτσα τελειώνουν κάπου στο τζάμπολ και για 40 λεπτά οι δυο ομάδες αναμένεται να μας προσφέρουν θέαμα υψηλού επιπέδου. Δύο άμυνες που θέλουν (και συνήθως τα καταφέρνουν) να καταστρέψουν τον αντίπαλο, όποια κάνει καλύτερη δουλειά θα χαρίσει στον πάγκο της το ροζ φύλλο. Το αν πέσουν στοιχήματα για το after του αγώνα δεν το έχω ενημερωθεί, αλλά το χιουμοριστικό trash-talking καλά κρατεί όλη την εβδομάδα. Οι Alley Ουπς θέλουν να εκμεταλλευτούν το ύψος τους, Καμζέλας, Γονιδάκης, Τσομπάνος θα έχουν πολλή δουλειά και μπορούν να κρίνουν το ματς μαζί με τον Παπαδόπουλο. Απ’ την άλλη οι αυτοματισμοί των φόργουορντ της Αττικής είναι δυσεπίλυτος γρίφος για κάθε άμυνα, Καραλής Α., Αναγνωστόπουλος Α., Τρικαλιώτης και Ξερέας θα έχουν αρκετή δουλειά για τη νίκη στο ματς.

Την Τετάρτη οι πρωτοπόροι Στιγκιντριακοί (17-2) θα περιμένουν τη Σοφοκλέους (3-15) που θα κυνηγήσει απέναντί τους τη μεγαλύτερη έκπληξη που μπορεί να πετύχει στο πρωτάθλημα. Βουλέλλης, Περιστεράκης, Νάκης και Γρίβας ξέρουν ότι απέναντι στους πρωτοπόρους δεν έχει άγχος, κυνηγάς τις πιθανότητές σου και περιμένεις να κλέψεις το ματς αν σου δώσουν δικαιώματα. Τέτοια θα πρέπει να αποφύγουν να… δώσουν ο Κυριαθόπουλος, ο Γρυπάρης, ο Γκιόσης και ο Κτενίδης, αν θέλουν οι Στιγκιντριακοί να μείνουν μόνοι πρώτοι.

Τέλος, την Τετάρτη στις 21:30, η Drink Team (3-16) θα κοντραριστεί με την Cream Team (8-10) σε ένα ματς που θα ξεκαθαρίσει ποια είναι η… καλύτερη «Team» στο πρωτάθλημα, μετά την αναβολή λόγω της σπασμένης μπασκέτας την περασμένη εβδομάδα . Ο Λαζάρου προέρχεται από μεγάλο ματς, με τους Βασιλάκη, Γιαννιτσιώτη Β. και Παραγιάννη θα θέλουν να κοντράρουν τους αντιπάλους τους και να παλέψουν για τη νίκη. Απ’ την άλλη, η Cream Team, με τους Ζήση Δ., Ζούλια, Ταταμίδη και Βαμβακά θα θέλει τη νίκη, ώστε να ανέβει στη βαθμολογία.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *