Home / NBA / Are you KIDD-ing me?

Are you KIDD-ing me?

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2007
 
Τα playoffs στο NBA συνεχίζονται με το Σαν Αντόνιο να έχει ζευγαρώσει τις νίκες του επί της Γιούτα και το Ντιτρόιτ να αντιμετωπίζει το βράδυ το Σικάγο μετά το 1-0, αλλά εγώ θα ασχοληθώ με ένα ρεκόρ. Ένα ρεκόρ που πέρασε στα ψιλά, αν όχι εξαφανίστηκε τελείως.
 
Και αφορά τον Τζέισον Κιντ, τον πιο ολοκληρωμένο εν ενεργεία Αμερικανό παίκτη, κατά την προσωπική μου… αριθμητική άποψη. Λοιπόν, οι Νετς είναι ήδη διακοπές, έχουν να λύσουν πολλά προβλήματα: θα κρατήσουν τον Κάρτερ με γενναία αύξηση; Αν όχι, θα φύγει και ο Κιντ; Και τα λοιπά.
 
Όμως τα NBA playoffs 2007 θα μείνουν στην ιστορία για τον εξής απλό λόγο: Ο Τζέισον Κιντ έγινε ο μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία του NBA, που τελειώνει ολόκληρα τα playoffs μιας χρονιάς με μέσο όρο triple-double (διψήφιο μέσο όρο σε τρεις στατιστικές κατηγορίες)! Ο 1ος (και μοναδικός έως φέτος στην ιστορία) ήταν ο τεράστιος Όσκαρ Ρόμπερτσον το μακρινό 1961-62.
 
 Τι έκανε ο Κιντ; Είχε σε 12 αγώνες στα φετινά playoffs 14.6 πόντους, 10.9 ασίστ και 10.9 ριμπάουντ μέσο όρο. Ο 34χρονος πλέι μέικερ έκανε το απίστευτο, αυτό δηλαδή που δεν είχε γίνει από κανέναν τα τελευταία 45 χρόνια! Τότε ήταν που ο Όσκαρ Ρόμπερτσον τελείωνε τους 4 αγώνες που έπαιξε στα playoffs του 1962 με 28.8 πόντους, 11.0 ασίστ και 11.0 ριμπάουντ.
Ο Mr. Triple-Double απέδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο… γιατί λέγεται έτσι!

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *