Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / «Πάνος Ζαχαρογιάννης» νέος όμιλος: Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

«Πάνος Ζαχαρογιάννης» νέος όμιλος: Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος ανταποκρινόμενος ξανά στη μεγάλη ζήτηση που έχει από τους φίλους του μπάσκετ η συμμετοχή στη λίγκα που διοργανώνει, ανακοινώνει τη δημιουργία τρίτου ομίλου στο φετινό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ και σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή τώρα.

Ο όμιλος θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 10 ομάδων και οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν ως το τέλος Μαρτίου. Πάντως, οι φίλοι που ενδιαφέρονται να φτιάξουν την ομάδα τους και να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να ξέρουν ότι όσο πιο γρήγορα το κάνουν, τόσο το καλύτερο, γιατί λόγω της αυξημένης ζήτησης και του περιορισμού των θέσεων (που επιβάλλεται από τις ώρες των γηπέδων και το όψιμο της χρονικής στιγμής που ξεκινά η λίγκα) θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με τις 10 πρώτες ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή να μπαίνουν και στο πρωτάθλημα.

Οπότε, αν θέλετε κι εσείς να μπείτε στον κόσμο του «Πάνος Ζαχαρογιάννης», όπως περισσότεροι από 700 φίλοι του μπάσκετ έχουν ήδη κάνει φέτος, δεν έχετε παρά να μαζέψετε τους φίλους σας και να φτιάξετε την ομάδα σας, να δηλώσετε συμμετοχή για να μπείτε κι εσείς στο πρωτάθλημα που είναι πλέον… ο πιο «καυτός» προορισμός του ερασιτεχνικού μπάσκετ στο λεκανοπέδιο.

Ανανέωση 21/3/2013: Οι δηλώσεις συμμετοχής έκλεισαν, καθώς συμπληρώθηκε ο αριθμός των ομάδων.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2012-13
ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος Αγίας Βαρβάρας στην προσπάθεια που κάνει για την ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης προκηρύσσει τη δημιουργία τρίτου ομίλου στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ «ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ », για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 το οποίο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους ακόλουθους όρους.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Η έναρξη του τουρνουά ορίζεται η 1η Απριλίου και το τουρνουά θα τρέξει ως και τον Ιούνιο. Για την επίσημη έναρξη θα ενημερωθείτε από τον διοργανωτή με συμπληρωματική προκήρυξη.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
i. Α ΦΑΣΗ(Όμιλος): Όλες οι ομάδες θα τοποθετηθούν σε έναν όμιλο. Η κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με τους άλλους συμμετέχοντες στον όμιλο σε μονά παιχνίδια.
ii. Β ΦΑΣΗ(Play-offs): Με βάση την κατάταξη του ομίλου θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων με το σύστημα των play-offs με σκοπό την τελική κατάταξη των ομάδων.
Το ακριβές σύστημα των play offs που θα εφαρμοσθεί θα ανακοινωθεί έγκαιρα, πριν την έναρξη της σειράς αυτών των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται σε κλειστό γήπεδο στην Αγία Βαρβάρα, στα Άνω Λιόσια (Ζωφριά και Αγ. Νικόλαος) αλλά και σε οποιοδήποτε γήπεδο δηλώσει έδρα ομάδα συμμετέχουσα στο Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για να παρέχει μπάλες στις ομάδες για το ζέσταμα αλλά και για την διεξαγωγή του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για την παρουσία ενός επίσημου διαιτητή σε κάθε αγώνα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετά από συνεννόηση με τον διοργανωτή θα γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς του για την παρουσία και δεύτερου διαιτητή, ο οποίος όμως θα βαρύνει οικονομικά την/τις ομάδες που τον ζήτησαν.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο προπονητής της κάθε ομάδας υποχρεούται να προσκομίσει στην γραμματεία τα ονόματα των παικτών που θα αποτελούν την σύνθεση της ομάδος στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι παίκτες που θα δηλωθούν πριν την έναρξη του αγώνα και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι παίκτες συνολικά δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από 12.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται Α) Σαββατοκύριακο κατά ώρες τις οποίες θα ορίσει ο διοργανωτής ανάλογα με την χρήση του γηπέδου Β) θα παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής σε καθημερινή και σε ώρα πρόσφορη για την τέλεση του. Οι αγώνες, οι ώρες και οι ημερομηνίες είναι δεσμευτικές μετά την ανακοίνωση τους και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Κατά την περίπτωση την οποία λόγο κολλήματος της διοργανώτριας τότε και μόνο τότε μπορεί να γίνει τροποποίηση του προγράμματος.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ

Οι αγώνες του τουρνουά θα πραγματοποιούνται με την ακόλουθη αλλαγή. Ο χρόνος επίθεσης της κάθε ομάδας ορίζεται στα 24 δευτερόλεπτα, 8 δευτερόλεπτα για να περάσει η μπάλα το κέντρο, η επαναφορά του χρονομέτρου στα 24 δευτερόλεπτα γίνεται μετά από υπόδειξη φάουλ, σε όλες τις άλλες διακοπές μετρά ο χρόνος από το σημείο διακοπής μέχρι εξαντλήσεως των υπολειπόμενων δευτερολέπτων για την συμπλήρωση των 24.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Μοναδικός οικονομικός όρος και υποχρέωση της κάθε ομάδας είναι η καταβολή ποσού το οποίο θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίηση του, σε συμπληρωματική προκήρυξη, για κάθε παιχνίδι το οποίο και θα καταβάλλεται στον υπεύθυνο πριν την έναρξη του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΡΟΥΧΑ ΟΜΑΔΩΝ

Κάθε ομάδες πρέπει να φέρει εμφανίσεις. Οι εμφανίσεις είναι υποχρεωτικές και το κόστος βαρύνει την κάθε ομάδα. Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να φέρουν πλήρη ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ αθλητική περιβολή σε κάθε αγώνα. Δεν θα γίνεται δεκτή συμμετοχή αθλητή χωρίς τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό, φανέλα με αριθμό και αθλητικό παντελονάκι.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

i. Οι ομάδες οι οποίες θέλουν να συμμετάσχουν στο τουρνουά πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην διοργανώτρια έως την Κυριακή 21/03/13.
ii. Δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο τουρνουά έχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι εν-ενεργεία αθλητές για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, με εξαίρεση μέχρι 2 (δυο) αθλητές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Δ’ ΕΣΚΑ/ ΕΣΚΑΝΑ.
iii. Για κάθε αθλητή ο οποίος επιθυμεί την συμμετοχή του στο τουρνουά θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του στην λίστα της ομάδας και να προσκομίζεται μαζί με την αίτηση της ομάδας ξεχωριστά για κάθε αθλητή θεωρημένο φωτοαντίγραφο και των 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του και μια φωτογραφία. Με βάση τα στοιχεία αυτά η διοργανώτρια αρχή θα εκδώσει ειδικό ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ, με ισχύ ΜΟΝΟ στο Πρωτάθλημα « ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ». Τα δελτία θα υπάρχουν σε όλους τους αγώνες στην Γραμματεία και στην διάθεση ελέγχου κάθε ενδιαφερομένου.
Οι λίστες αθλητών των ομάδων όταν οριστικοποιηθούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης αλλά και σε εκείνη του Χορηγού Επικοινωνίας.
iv. Ενδιαφερόμενος ο οποίος δεν ικανοποιεί όλες τις προαναφερθείσες παραγράφους του άρθρου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά.
v. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα διατηρεί ο διοργανωτής για να μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και όποια άλλη στιγμή χρειαστεί.
vi. Όλοι οι αθλητές που έχουν δηλωθεί στην αρχική λίστα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Στο τουρνουά θα τηρηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο πειθαρχικός έλεγχος της ΕΟΚ. Τις αποφάσεις για τα παραπτώματα εκδίδει ο διοργανωτής αφού λάβει υπόψη του τις εκθέσεις Α) του εκπροσώπου της διοργάνωσης που θα παρακολουθεί τον αγώνα, Β) του διαιτητή του αγώνα Γ) της Γραμματείας Δ) τα υπομνήματα των εμπλεκομένων καθώς επίσης και πιθανή ύπαρξη φωτογραφιών η βίντεο όπου εμφανίζεται το συμβάν.
Οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες, δεν προσβάλλονται. Μη συμμόρφωση σε απόφαση πειθαρχική επιφέρει άμεση αποβολή από το Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 13ο: O εκπρόσωπος κάθε ομάδος, και μόνο αυτός, υποχρεούται να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο διοργάνωσης για κάθε θέμα που απασχολεί την ομάδα του αλλά και να μεταφέρει όλες τις ανακοινώσεις της διοργανώτριας αρχής στους συναθλητές του. Όλες οι ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και του Χορηγού Επικοινωνίας.

ΑΡΘΡΟ 14ο: Για οτιδήποτε άλλο δεν διευκρινίζεται στην παρούσα προκήρυξη θα τηρηθούν οι κανόνες των FIBA-EOK.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *