Home / NBA / Το νούμερο 1 στους Καβαλίερς!

Το νούμερο 1 στους Καβαλίερς!

Καταντάει μονότονο, αλλά οι Κλίβελαντ Καβαλίερς είδαν για ακόμη μία φορά την τύχη να τους χαμογελά, κερδίζοντας στη λοταρία του ντραφτ του NBA το νούμερο 1 και μαζί του το δικαίωμα να επιλέξουν πρώτοι στο επερχόμενο καλοκαιρινό ντραφτ. Δέκα χρόνια μετά το καλοκαίρι που επέλεξαν τον ΛεΜπρον Τζέιμς στο ντραφτ, αλλά και 2 χρόνια μετά την τελευταία φορά που και πάλι επέλεξαν πρώτοι, παίρνοντας τον Κάιρι Έρβινγκ.

Μετά από αυτό, οι Καβαλίερς έγιναν φέτος η ομάδα με τις περισσότερες επιλογές στο νούμερο 1 από το 1985 στο NBA, έχουν 4 τέτοιες, ενώ ακολουθούν Κλίπερς και Μάτζικ έχοντας από 3 ο καθένας.

Οι Καβαλίερς είχαν 15.6% πιθανότητες για το νούμερο 1, μιας και είχαν το 3ο χειρότερο ρεκόρ στο NBA. Οι Ορλάντο Μάτζικ παρότι είχαν τις περισσότερες πιθανότητες έπεσαν στη 2η θέση, ενώ οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς μπήκαν 8οι στη σειρά, αλλά θα επιλέξουν 3οι! Την τετράδα συμπληρώνουν οι Σάρλοτ Μπόμπκατς του Μάικλ Τζόρνταν, που από 2οι θα επιλέξουν 4οι. Βέβαια, μέχρι τότε μπορεί και να λέγονται ξανά Σάρλοτ Χόρνετς, μιας και ο Τζόρνταν ανακοίνωσε ότι θέλει να δώσει και πάλι στην ομάδα το παλιό της όνομα.

Από εκεί και πέρα, κατά σειρά από το 5 ως το 14 (οι της λοταρίας δηλαδή, οι εκτός πλέι οφς) οι ομάδες κληρώθηκαν να επιλέξουν ως εξής: Φίνιξ, Νιου Όρλινς, Σακραμέντο, Ντιτρόιτ, Μινεσότα, Πόρτλαντ, Φιλαντέλφια, Οκλαχόμα Σίτι, Ντάλας και Γιούτα.

Οι Θάντερ πήραν την επιλογή από τους Ράπτορς, εξαιτίας παλιάς ανταλλαγής.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που ομάδα έδωσε τη νούμερο 1 επιλογή της στο ντραφτ, αλλά ήδη οι Καβαλίερς ανέφεραν ότι είναι κάτι που το εξετάζουν. Τότε ήταν οι Ορλάντο Μάτζικ που έδωσαν τον Κρις Ουέμπερ στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (για να πάρουν τον Πένι Χάρνταγουέι και 3 μελλοντικές επιλογές πρώτου γύρου).

Ο Κρις Γκραντ, τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας του Κλίβελαντ, έσπευσε να μιλήσει για πιθανή ανταλλαγή του νούμερο 1 από τους Καβς: «Θες να δεις όλες τις επιλογές σου και να πάρεις την πιο σωστή απόφαση για την ομάδα. Είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που μπορούμε να προσθέσουμε στην ομάδα, είτε είναι με ανταλλαγή είτε να το κρατήσουμε και να πάρουμε έναν παίκτη».

Οι Καβαλίερς είναι σε ευνοϊκή θέση για να κάνουν συμφωνία. Έχουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια χώρο στο σάλαρι καπ, αλλά και τα νούμερα 1, 19, 31 και 33 στο ντραφτ, με ένα ρόστερ γεμάτο πιτσιρικάδες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια συμφωνία.

Ο λόγος που οι Καβαλίερς σκέφτονται έτσι είναι επειδή το φετινό ντραφτ θεωρείται αδύναμο από τους ειδικούς και τους υπευθύνους των ομάδων, χωρίς το μεγάλο αστέρι. Ο Νέρλενς Νόελ θα είναι κατά πολλούς ο νούμερο 1 παίκτης του ντραφτ (και η πρώτη προτίμηση αυτή τη στιγμή για τους Καβς), παρότι έχει κάνει εγχείρηση στο γόνατο και θα χάσει την αρχή της χρονιάς.

Ο Γκραντ ουσιαστικά επιβεβαίωσε το γεγονός ότι στους Καβαλίερς δεν αρέσει τίποτα ιδιαίτερα: «Για εμάς είναι τελείως ανοιχτό. Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι τραυματίες, οπότε έχουμε ακόμα πάρα πολλή δουλειά και αναζήτηση να κάνουμε πάνω στο θέμα. Το πιο βασικό για εμάς είναι να αρχίσουμε να κερδίζουμε, να προχωρήσουμε μπροστά και να μεγαλώσουμε ξανά ως ομάδα. Νιώθουμε αυτή την πίεση».

Αρκετοί θα ήθελαν τον Άντριου Ουίγκινς, αλλά ο 18χρονος πιτσιρικάς που αποφοίτησε από το Λύκειο φέτος και θα παίξει στο Κάνσας, είναι κάτω από το επιτρεπτό όριο της ηλικίας. Η νέα «μάχη» ανάμεσα στην Ένωση Παικτών και το NBA θα ξεκινήσει μόλις αντικατασταθεί ο Μπίλι Χάντερ με νέο γενικό διευθυντή, αφού η Ένωση θέλει το όριο είτε να πάει στα 18 είτε να εξαφανιστεί τελείως, ενώ το NBA θέλει να το ανεβάσει στα 20 έτη.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *