Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2013 / Δύο ακόμα φιλικές νίκες, μάχεται την πίεση ο Τρινκιέρι

Δύο ακόμα φιλικές νίκες, μάχεται την πίεση ο Τρινκιέρι

Η εθνική έχει μπει καλά στα φιλικά της παιχνίδια, τις τελευταίες ημέρες πρόσθεσε ακόμα δύο νίκες, απέναντι στο Φλόριντα Στέιτ και τη Μεγάλη Βρετανία στο τουρνουά για τη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά που έγινε στην Κρήτη. Η εθνική κέρδισε το Φλόριντα Στέιτ με 87-75 και στη συνέχεια με 95-62 τη Μεγάλη Βρετανία.

Τα απρόοπτα, όπως ο πυρετός του Βασιλειάδη δεν έλειψαν, με την εθνική να ανεβάζει σταδιακά στροφές, το επόμενο διάστημα ως τις 4 Σεπτέμβρη θα είναι το πιο απαιτητικό της προετοιμασίας, καθώς τώρα θα πρέπει να διορθωθούν οι μικρές λεπτομέρειες στο παιχνίδι, που θα κάνουν τη διαφορά στο Ευρωμπάσκετ. Και, ουσιαστικά, από τα επόμενα 6 φιλικά θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι θα δούμε στη Σλοβενία από την εθνική μας όσον αφορά στο αγωνιστικό της προφίλ. Τότε θα μιλήσουμε και πιο αναλυτικά για την ομάδα που δομεί φέτος ο Τρινκιέρι.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι άφησε εκτός δωδεκάδας Σπανούλη, Περπέρογλου, Μπουρούση, Κατσίβελη και Καϊμακόγλου απέναντι στο Φλόριντα Στέιτ, ενώ κόντρα στους Βρετανούς εκτός έμειναν οι Πρίντεζης, Κατσίβελης, Μαυροκεφαλίδης, Μποχωρίδης και Βασιλειάδης.

Οι πόντοι της εθνικής στο ματς με το Φλόριντα Στέιτ: Bασιλειάδης 11, Σλούκας 4, Ζήσης 4, Καββαδάς 7, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 3, Παπανικολάου 9, Μαυροκεφαλίδης 8, Βουγιούκας 14, Μποχωρίδης, Μπράμος 12, Πρίντεζης 15.

Το βίντεο με τα highlights του φιλικού:

Οι πόντοι της εθνικής στο ματς με τη Μεγάλη Βρετανία: Σλούκας, Μπουρούσης 3, Ζήσης 6 (1), Σπανούλης 10 (2), Περπέρογλου 11 (1), Φώτσης 11 (1), Παπανικολάου 6 (1), Καββαδάς 8, Bουγιούκας 12, Καϊμακόγλου 16 (2), Μπράμος 8 (2), Γιάνκοβιτς 4 (1).

Το βίντεο με τα highlights του αγώνα:

Ο Μπουρούσης έπαιξε για λίγο μετά τον τραυματισμό του στα πλευρά, ο Σπανούλης επέστρεψε μετά το πρόβλημα στη μέση, όπως και ο Περπέρογλου, αλλά και ο Καϊμακόγλου, φορώντας προστατευτική μάσκα για στη σπασμένη μύτη του. Τέλος, ο Βασιλειάδης αναμένεται ως την Τετάρτη να επανενταχθεί σε πλήρες πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι δήλωσε ικανοποιημένος από τα δύο φιλικά στην Κρήτη, αλλά προσπάθησε να μειώσει λίγο την πίεση αποτελέσματος που θεωρεί ότι δέχονται οι παίκτες: «Κρατάμε τρία πράγματα. Πρώτον τη συγκέντρωση, στην οποία πρέπει να δουλέψουμε, δεύτερον ότι δεν είμαστε για 40 λεπτά σταθεροί στην άμυνα και τρίτον την έξτρα πίεση που όλοι θέλουν να μας κάνουν να νιώσουμε. Για το πρώτο και το δεύτερο πρέπει να κάνω εγώ κάτι, για το τρίτο θέλω τη βοήθεια όλων. Οι παίκτες μου έχουν μεγάλη αφοσίωση για την εθνική και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ζητώ να μη μας πιέζετε περισσότερο. Είμαστε καλή ομάδα, αλλά υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες. Θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση στις 4 Σεπτεμβρίου. Έχουμε έξι ματς σε μία εβδομάδα μπροστά μας και πρέπει να μείνουμε σε φόρμα. Πια, περνάμε σε άλλο ρυθμό».

Τα επόμενα φιλικά της εθνικής μας (σε παρένθεση το πού θα γίνουν):

23 Αυγούστου με FYROM (Γερμανία)
24 Αυγούστου με Βοσνία (Γερμανία)
25 Αυγούστου με Γερμανία (Γερμανία)
27 Αυγούστου με Βοσνία (ΟΑΚΑ, Ακρόπολις)
28 Αυγούστου με Λιθουανία (ΟΑΚΑ, Ακρόπολις)
29 Αυγούστου με Ιταλία (ΟΑΚΑ, Ακρόπολις)

About nikolask11

Check Also

Ίβκοβιτς τέλος, με Ορένγκα οι Ισπανοί

Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε, οι Γάλλοι γεύονται ακόμα το νέκταρ της πρώτης νίκης της ιστορίας τους, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *