Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2013 / Τρινκιέρι: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ»

Τρινκιέρι: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ»

Τον πιο ευχάριστο πονοκέφαλο έχει ο Αντρέα Τρινκιέρι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αφού δεν μπορεί να αποφασίσει ποιους 4 παίκτες θα κόψει από το ρόστερ για να σχηματιστεί η δωδεκάδα που θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ στα κοψίματα στην εθνική, καθώς θεωρεί ισάξιους τους παίκτες που έχει στα χέρια του.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να πάρω τις αποφάσεις για το ρόστερ. Δεν είναι ρητορεία να πω ότι είναι κάτι που με βασανίζει πολύ και δεν με αφήνει να κοιμηθώ πολύ ήσυχα! Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες που αναγκαστικά θα κοπούν, δεν θα είναι χειρότεροι παίκτες, δεν σημαίνει ότι δεν δούλεψαν, ότι δεν βοήθησαν. Οι τελικές επιλογές θα είναι θέμα χημείας. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς θα μπορούσε να είναι ως τώρα και ως το τέλος στην ομάδα. Έκανε εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία και μας βοήθησε πάρα πολύ, παίζοντας σε τέσσερις θέσεις από το 1 ως το 4 ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε φορά», δήλωσε ο Ιταλός.

Απ’ την άλλη, η προετοιμασία μπαίνει στο τελευταίο της στάδιο και ο Τρινκιέρι με τους παίκτες μπορούν πια να δουν το στόχο μπροστά τους, σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα που ο Ιταλός είχε δηλώσει ότι η ομάδα βρίσκεται στην ‘άσχημη μέση’ της προετοιμασίας: «Δεν είχαμε απομακρυνθεί αρκετά από την έναρξη, αλλά υπήρχε απόσταση και από το τέλος. Τώρα μπαίνουμε σε μια διαφορετική φάση με τα συνεχόμενα φιλικά, στα οποία θα εφαρμόσουμε αυτά πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει. Και έχουμε δουλέψει καλά, είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει. Έχουμε βγάλει τα τελευταία συμπεράσματα και θα κάνουμε ότι διορθώσεις απαιτούνται».

Στο στρατόπεδο της εθνικής υπάρχει ικανοποίηση για τη δουλειά που γίνεται, με τη σταθερότητα και την ικανοποίηση αυτή να βγαίνει και προς τα έξω, καθώς η εθνική μας συνεχίζει να βρίσκεται στο νούμερο 1 των power rankings της Fiba Europe (λίστα για τα φαβορί του Ευρωμπάσκετ, όχι το επίσημο σύστημα κατάταξης των ομάδων).

Η Ελλάδα θεωρείται ακόμα πρώτο φαβορί για το χρυσό, με τους Λιθουανούς να είναι δεύτεροι, τους Ισπανούς να ανεβαίνουν στην 3η θέση και τους Γάλλους να πέφτουν από εκεί στην 4η, με τις επόμενες τρεις θέσεις να βρίσκονται στα χέρια γιουγκολάβικων ομάδων, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Σερβία κατά σειρά.

Βεβαίως, τα φιλικά έχουν τόση σημασία όση οι βίδες για να ‘δέσεις’ μια καρέκλα γραφείου. Χωρίς αυτά δεν θα ήταν γερή κατασκευή, αλλά από εκεί και πέρα τα σημαντικά για να κάτσεις είναι τα υπόλοιπα. Αυτά που ξεκινούν στις 4 Σεπτέμβρη, στην περίπτωσή μας.

Η δική σας γνώμη για τη δωδεκάδα ποια είναι; Μπορείτε να ψηφίσετε στη δημοσκόπηση του Age of Basketball στα δεξιά κάθε σελίδας. Αν προσέξετε και τις θέσεις να βγαίνουν, ίσως είναι πιο δύσκολο απ’ ότι φανταζόσασταν, κάτι που μας κάνει να καταλαβαίνουμε λίγο τον Αντρέα Τρινκιέρι!

About nikolask11

Check Also

Επιτέλους χρυσάφι!

Χρειάστηκε να περάσουν 78 χρόνια από την πρώτη της συμμετοχή, χρειάστηκε να έχει πρώτα 37 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *