Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2013 / Πρόκριση για τρεις, αναμένουν οι Ισπανοί

Πρόκριση για τρεις, αναμένουν οι Ισπανοί

Ξεκαθάρισαν σχεδόν τα πράγματα στον όμιλο F του Ευρωμπάσκετ, αφού τα αποτελέσματα του Σαββάτου έθεσαν τις οριστικές ισορροπίες στον όμιλο. Οι Κροάτες μετά το 76-68 επί των Ιταλών πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ η νίκη των Σλοβένων επί της εθνικής μας, κουβάλησε στα προημιτελικά και εκείνους και την Ιταλία. Οι Ισπανοί κέρδισαν τη Φινλανδία με 82-56, αλλά θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και με τους Ιταλούς τη Δευτέρα αν θέλουν να περάσουν. Τα ματς του Σαββάτου:

Όμιλος F

Κροατία – Ιταλία 76-68

Οι Κροάτες επιβεβαίωσαν
το πόσο δυνατοί είναι κερδίζοντας και τους Ιταλούς και πηγαίνοντας στο 3-1 στον όμιλο. Με νίκη επί της εθνικής μας τη Δευτέρα, μάλιστα, θα μπουν και ως 1οι στα προημιτελικά.

Οι Ιταλοί, όμως, πέρασαν κι αυτοί ήδη στα προημιτελικά, το έμαθαν λίγες ώρες αργότερα, όταν η Ελλάδα έχανε από τους Σλοβένους. Με νίκη επί των Ισπανών τερματίζουν 3οι, με ήττα τερματίζουν 4οι (και σε ισοβαθμία με την εθνική μας).

Στην 3η περίοδο τέθηκαν οι βάσεις της νίκης των Κροατών
στο ματς ουσιαστικά. Οι Κροάτες μπήκαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 31-36, αλλά στα πρώτα 5 λεπτά της 3ης περιόδου έτρεξαν σερί 18-7 για να προσπεράσουν με 49-43 και να μην ξαναχάσουν το προβάδισμα. Οι Κροάτες είχαν 10/16 σουτ εντός παιδιάς στην 3η περίοδο, στην οποία μπήκαν με 4/5 τρίποντα. Η Ιταλία, αντιθέτως, είχε 2/14 στο δεκάλεπτο και έκανε και 4 λάθη. Το σκορ της περιόδου έφτασε στο 26-9 και η εικόνα του αγώνα είχε αλλάξει παντελώς.

Οι Κροάτες πήγαν στο +15 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου με τον Ντρέιπερ να γράφει το 64-49. Οι Ιταλοί μείωσαν μέχρι το 67-62 με τον Ντατόμε να γράφει καλάθι και φάουλ, αλλά ο Μπογκντάνοβιτς απάντησε με τρίποντο. Ο Αραντόρι έριξε τη διαφορά στους 4 πόντους, 70-66, αλλά ο Σίμον με 4 δικούς του πόντους έφερε το ματς στο 74-66 και το οριστικό τέλος.

Ο Σίμον είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τον Μπογκντάνοβιτς να γράφει 18 πόντους με 6/14 σουτ, τον Ντρέιπερ 12, τον Ούκιτς 13 και τον Τόμιτς 8 πόντους και 8 ριμπάουντ. Απ’ την άλλη ο Ντατόμε είχε 24 πόντους και 7 ριμπάουντ με 8/13 σουτ, ενώ ο Αραντόρι πρόσθεσε 12 πόντους.

Ισπανία – Φινλανδία 82-56

Και η Ισπανία κέρδισε τη Φινλανδία εύκολα για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, κάνοντας, πλέον, και… επίσημο για την εθνική μας ότι αποκλείεται από εκείνη την ήττα της. Οι Ισπανοί πήγαν στο 2-2 και θέλουν νίκη με τους Ιταλούς για να περάσουν στα προημιτελικά, ή ήττα δική μας.

Αν εμείς χάσουμε από τους Κροάτες, τότε το Ισπανία-Ιταλία είναι αδιάφορο όσον αφορά στο θέμα της πρόκρισης. Αν εμείς κερδίσουμε, τότε οι Ισπανοί θα θέλουν νίκη για να περάσουν στα προημιτελικά, ή ήττα δική τους και νίκη των Φινλανδών επί των Σλοβένων. Η Φινλανδία έχει αποκλειστεί, αλλά αυτό ήταν κάτι που ουσιαστικά το ήξερε μέσα της και πριν το ματς, ήδη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Ή όπως το έθεσε γλαφυρά ο Ντέτμαν μετά τον αγώνα: «Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι Ισπανοί είναι καλύτερη ομάδα. Εμείς ψάχναμε να κάνουμε Χριστούγεννα, αλλά δεν ξημέρωσε Χριστούγεννα σήμερα».

Μετά από μια σκληρή πρώτη περίοδο, οι Ισπανοί ξέφυγαν στο 2ο δεκάλεπτο για να κλείσουν το ημίχρονο με 42-30 και ένα 8-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έφερε το ματς στο 50-30 και το οριστικό του τέλος.

Οι Φινλανδοί εννοείται ότι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν παραπάνω και να αντεπιτεθούν, ιδίως από τη στιγμή που βρίσκοντας απέναντι σε μια ομάδα που σούταρε με 54% στα δίποντα 48% στα τρίποντα και οι ίδιοι είχαν 22% στα τρίποντα με 6/27. Τα ριμπάουντ ήταν 43-28 (14-10 τα επιθετικά), οι ασίστ 20-10.

Για τους Ισπανούς ο Καλντερόν είχε 23 πόντους με 8/10 σουτ και 5 ασίστ, ενώ ο Κλαβέρ είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Καλός ήταν και ο Μουμπρού με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Ροντρίγκεθ είχε 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Κόπονεν είχε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα για τους Φινλανδούς.

Ελλάδα – Σλοβενία 65-73

Διαβάστε για την ήττα της εθνικής μας από τη Σλοβενία που μας αφήνει χωρίς να ελέγχουμε την τύχη μας στο θέμα της πρόκρισης.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Ίβκοβιτς τέλος, με Ορένγκα οι Ισπανοί

Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε, οι Γάλλοι γεύονται ακόμα το νέκταρ της πρώτης νίκης της ιστορίας τους, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *