Home / NBA / Πήρε πράσινο φως για να φορτσάρει…

Πήρε πράσινο φως για να φορτσάρει…

Η στιγμή που πολλοί μπασκετόφιλοι περίμεναν έφτασε. Μετά από αναμονή περίπου 6 μηνών ο Κόμπι Μπράιαντ πήρε, σε χρόνο ρεκόρ, το ελεύθερο από το ιατρικό επιτελείο να εντατικοποιήσει τη γυμναστική του για να επιστρέψει στα παρκέ του NBA. Ο Μπράιαντ έκοψε τον αχίλλειο στο αριστερό του πόδι στις 12 Απριλίου και, πλέον, μπαίνει στο τελικό στάδιο αποθεραπείας του!

Ο ίδιος δεν θέλει να θέσει χρονοδιάγραμμα στην επιστροφή του, προφανώς… για να κρατά σε αγωνία τους φίλους των Λέικερς: «Θέλω να τα κρατήσω όλα ανοιχτά τώρα. Δεν ξέρω γιατί έχετε κολλήσει τόσο σε χρονοδιαγράμματα . Είναι το πιο γελοίο πράγμα για μένα. Είναι διασκεδαστικό. Όταν θα είμαι έτοιμος, θα είμαι έτοιμος».

Ο Μπράιαντ είπε ότι θέλει να γίνουν δύο πράγματα για να θεωρήσει τον εαυτό του έτοιμο να παίξει ξανά μπάσκετ: πρώτον να ανακτήσει τη χαμένη εκρηκτικότητα στο αριστερό του πόδι και μετά να φτάσει πάλι στην παλιά του φόρμα αγωνιστικά.

Το πρώτο βρίσκεται σε καλό σημείο, ο Μπράιαντ ήδη τρέχει χρησιμοποιώντας όλο του το βάρος σε διάδρομο, ενώ κάνει συνεχώς και ασκήσεις για τη γάμπα: «Κάνω πάρα πολλές ασκήσεις για τη γάμπα μέσα στη μέρα (σ.σ. calf raises), προσπαθώ να τη δυναμώσω όσο το δυνατόν περισσότερο και συνεχώς πιέζει την κινητικότητα και την πλαστικότητά της».

Από εκεί και πέρα, ο Μπράιαντ ανέφερε ότι θέλει 3 εβδομάδες «σκληρής προετοιμασίας» για να επανέλθει στο 100% της κατάστασή του: «Πρέπει να επαναφέρω σε καλή φόρμα τον χοντρό μου κώλο. Έξι μήνες που έτρωγα ό,τι ήθελα και δεν έτρεχα, φαίνονται λίγο στο σώμα μου. Οπότε πρέπει να επανέλθω σε καλή κατάσταση».

Κατά τη διάρκεια των 3 αυτών εβδομάδων ο Μπράιαντ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παίξει σε φιλικό παιχνίδι αν δεν νιώσει 100% έτοιμος: «Αυτός είναι ο τρόπος για να ξανατραυματιστείς», είπε, για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την αγωνία των Λέικερς, μήπως κάνει την 1η του εμφάνιση κατευθείαν στο ματς της 29ης Οκτωβρίου απέναντι στους Λος Άντζελες Κλίπερς στην πρεμιέρα της σεζόν του NBA.

«Θα είμαι χαρούμενος όταν μπορώ να βγω στο παρκέ και να κάνω αυτό που κάνω καλύτερα. Ό,τι κάνω αυτή τη στιγμή είναι μια διαδικασία για να φτάσω σε αυτή την κατάσταση», λέει.

Ποιο είναι αυτό που θα κυνηγήσει άμεσα: «Την εκρηκτικότητα, την εκρηκτικότητα και την αντοχή του μυός, που θα πάρουν λίγο χρόνο».

Όσο για το πώς θα ξέρει ότι είναι έτοιμος; Ο Μπράιαντ ήταν λιτός και ξεκάθαρος: «Θα νιώθω άνετα. Θα νιώθω άνετα να βγω εκεί έξω και να πηδήξω και δεν θα νιώθω ότι έχω τα πόδια του Μπάμπι του ελαφιού ή κάτι τέτοιο, ώστε η κινητικότητά μου θα είναι περιορισμένη όταν πηδάω. Τότε θα ξέρω».

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπράιαντ άρχισε να τρέχει στο παρκέ και να κάνει σουτ και ο ίδιος λέει ότι ένιωσε πολύ καλά: «Κανένα πισωγύρισμα. Κανένας πόνος, καμία ενόχληση. Τίποτα. Ένιωσα καλά». Ο ίδιος δεν δείχνει να προβληματίζεται για το πενθήμερο ταξίδι του σε ειδικό στη Γερμανία, όπου έκανε μια εξεζητημένη θεραπεία στο δεξί του γόνατο, αν και πολλούς τους έχει ανησυχήσει αυτό το πρόβλημα περισσότερο και από τον αχίλλειό του.

Ο Μάικ Ντ’ Αντόνι προφανώς και αρχίζει σταδιακά να ανασαίνει ξανά, βλέποντας τον Μπράιαντ να επανέρχεται. Οι Λέικερς έμεινα με την κολώνα τους, στήριξαν τον ηγέτη τους και αν αυτός δεν καταφέρει να επιστρέψει θα μιλάμε για μια πεταμένη σεζόν: «Είναι αδίστακτος. Κάποιος που έχει κατορθώσει τόσα πολλά όσα αυτός και να έχει τέτοια επιθυμία, αυτό το κάνει υπέροχο. Η δουλειά που κάνει, ο επαγγελματισμός του, δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος άλλος να είναι καλύτερος σε αυτά. Υπάρχουν κι άλλοι που είναι πολύ καλοί, αλλά είναι απίστευτος ο επαγγελματισμός του», είπε ο Ντ’ Αντόνι.

Ο ίδιος ο Κόμπι, που ετοιμάζεται να ξεσκονίσει την… περίφημη λίστα με εκείνους που δεν πίστευαν ότι θα επιστρέψει ξανά στο 100% της κατάστασής του (ο Τσάρλι Ρόζεν στο Hoopshype έγραψε πριν λίγες ημέρες ότι ο Μπράιαντ θα είναι ‘πληγή’ στην άμυνα, και στην επίθεση δεν θα πατάει στη ρακέτα, δεν θα κάνει fade-away πηδώντας από το αριστερό πόδι, αλλά θα αρκείται σε τζαμπ σουτ μακρινά από τα δύο πόδια), μιλάει για μαραθώνιο: «Έτσι έχω προσεγγίσει τον τραυματισμό αυτόν από το ξεκίνημα. Είναι ένας μαραθώνιος. Κάθε μέρα πρέπει να σηκωθώ και να χτυπήσω κάρτα και να ξεπερνάω όλο και περισσότερο τον τραυματισμό μου».

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *