Θα έρθει;

 

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2008

Ο νέος χρόνος μπαίνει σε λίγες μέρες και ο Άγιος Βασίλης θα τριγυρίσει πάνω από τις καμινάδες ανά τον κόσμο για να ρίξει μέσα τα δώρα του. Δώρα θέλουν και οι μπασκετμπολίστες. Σήμερα, βρίσκουμε τους 5 που περιμένουν περισσότερο από κάθε άλλο από τον Άγιο Βασίλη να φανεί ανοιχτοχέρης την ώρα που θα περνάει πάνω από το τζάκι τους!

1. Άρβιντας Ματσιγιάουσκας: Ο μπασκετμπολίστας που ίσως περισσότερο από κάθε άλλον έχει ανάγκη μερικά δώρα από τον Άγιο Βασίλη. Ήρθε από το NBA στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για να νιώσει και πάλι βασιλιάς. Η παρουσία του από μόνη της μοίρασε υποσχέσεις στον κόσμο, αλλά από τον πρώτο μήνα ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι τραυματισμών που τον βρίσκει σήμερα με μια καριέρα που απειλείται με πρόωρο τερματισμό. Το 2008 ήταν το χειρότερο από τα τελευταία έτη για αυτόν, αφού έχει παίξει ελάχιστους αγώνες και αναλώνεται, κυρίως, σε οικονομική κόντρα με τον Ολυμπιακό. Το 2007 είχε κλείσει με τον Ματσιγιάουσκας να έχει κάνει φοβερές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα για περίπου 2,5 μήνες: 20.2 πόντοι με 68% στα δίποντα (!), 44% στα τρίποντα και 87% στις βολές, 2.25 κλεψίματα, 2.1 ασίστ, 25 ranking, μακράν το καλύτερο στην Ευρώπη εκείνη την εποχή! Ένα χρόνο μετά, είναι στο μηδέν και ψάχνει τρόπο να βγει από το τέλμα.

2. Λάζαρος Παπαδόπουλος: Ο Λάζαρος βρέθηκε από την αναγνώριση της Ντιναμό και τα κατορθώματα της Εθνικής, στην αφάνεια της Ρεάλ και την αποχώρηση από την Εθνική Ελλάδας. Εγκαταλείποντας αυτές τις δύο ομάδες άφησε πίσω του τους ανθρώπους με τους οποίους είχε διαταραγμένες σχέσεις (Πλάθα, Βασιλακόπουλος) και έκανε ένα βήμα μπροστά για να ξαναφέρει την καριέρα του στα προ 1,5 χρόνου υψηλά επίπεδα. Το πρώτο δείγμα από την Ιταλία φαίνεται πολύ ενθαρρυντικό. Την ίδια ώρα, με την υποστήριξη του συνόλου των Ελλήνων παικτών, ελπίζει να καταφέρει και κάτι καλό για τον ΠΣΑΚ.

3. Γκίλμπερτ Αρίνας: Ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες στο NBA και αδυναμία των συντελεστών του blog, χτυπημένος από τραυματισμούς, δεν έχει παίξει αγώνα φέτος, ενώ την περσινή σεζόν έπαιξε μόλις 13. Για έναν παίκτη ηγέτη, που έχει συνηθίσει να παίζει γύρω στα 40 λεπτά και να σκοράρει πάνω από 25 πόντους, η απουσία του είναι εμφανής και για τη φυσική κατάσταση του ίδιου, όσο και για τον κόσμο. Η Ουάσιγκτον, φέτος, πάει από ήττα σε ήττα και σκέφτεται να μην επαναφέρει τον Αρίνας, μάλλον για να μη ρισκάρει να… χάσει ένα καλό νούμερο στα draft. Ο Agent-Zero περιμένει από το νέο χρόνο να του δώσει πίσω τη θέση του στα παρκέ.

4. Ντανίλο Γκαλινάρι: Άφησε την Ευρώπη και τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στην Ευρωλίγκα με την Αρμάνι (14.9 πόντοι, 4.2 ριμπάουντ, 6.2 κερδισμένα φάουλ και 17.2 ranking) όπου ψηφίστηκε καλύτερος νέος παίκτης, για να πάει στο NBA με παράσημο το νο.6 στα draft. Στη Νέα Υόρκη έχει παίξει 2 αγώνες, συνολικά 11 λεπτά. Το 2009 ελπίζει να του φέρει την καθιέρωση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

5. Παναγιώτης Λαδιέλλης: Παρά την περσινή πολύ καλή σεζόν του στην Άζοφμας, όπου έπαιζε 27,5 λεπτά στο Eurocup σκοράροντας με συνέπεια και πήρε το νταμπλ στην Ουκρανία, φέτος έπεσε στην αφάνεια. Έπαιξε μόλις 2 αγώνες στην Ευρώπη, μόνο 9 λεπτά συνολικά και ξεκίνησε τη σεζόν για να κάθεται ουσιαστικά στον πάγκο λόγω των επιλογών του προπονητή. Σα να μην έφτανε αυτό, λόγω τόσο των σχέσεων με τον κόουτς Γκίρσκις, όσο και των οικονομικών προβλημάτων της Άζοφμας, βρέθηκε ελεύθερος να ψάχνει νέα ομάδα. Τη νέα χρονιά, ο δεύτερος σκόρερ σε μέσο όρο όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα θα προσπαθήσει να βρει μια καλή διέξοδο για να συνεχίσει την καριέρα του σε υψηλό επίπεδο.

About nikolask11

Check Also

Μπασκετική Ανάσταση 2012

Το Age of Basketball παραδοσιακά στο πνεύμα των ημερών, βρίσκει πέντε λόγους για μπασκετική ανάσταση …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *