Home / NBA / Το ρεκόρ του Ντάνκαν!

Το ρεκόρ του Ντάνκαν!

Άλλο ένα ρεκόρ πρόσθεσε στην απίστευτη καριέρα του ο Τιμ Ντάνκαν το βράδυ της Δευτέρας. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς κέρδισαν στην εκπνοή, με δικό του καλάθι, τους Ατλάντα Χοκς με 102-100, με τον Ντάνκαν να γίνεται ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που καταφέρνει να έχει τουλάχιστον 20 πόντους και 20 ριμπάουντ στο ίδιο παιχνίδι.

Ο Ντάνκαν έπαιξε 35 λεπτά στο ματς, είχε 23 πόντους, 21 ριμπάουντ, 2 ασίστ 2 τάπες και 1 κλέψιμο με 10/15 δίποντα και 3/4 βολές. Μαζί με όλα αυτά έβαλε και το νικητήριο καλάθι του αγώνα 4 δέκατα του δευτερολέπτου πριν το τέλος.

Βέβαια, το μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν ήταν αυτό, αλλά εκείνο του 20-20 σε ριμπάουντ και πόντους. Σε ηλικία 37 χρονών και 221 ημερών ο Τιμ Ντάνκαν έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία που φτάνει το κατόρθωμα των 20 πόντων και 20 ριμπάουντ σε έναν αγώνα, προσπερνώντας τον Ρόμπερτ Πάρις που το είχε από το 1991, όταν το είχε πετύχει σε ηλικία 37 ετών και 173 ημερών. Μετά τα 37α γενέθλιά τους, μόνο 3 παίκτες το έχουν πετύχει αυτό, ο 3ος είναι ο Τζόνι Γκριν, 37 ετών και 50 ημερών, το 1971.

Και για να πάρουμε μια ιδέα του πόσο ξεχωριστό και δύσκολο είναι το κατόρθωμα αυτό του Ντάνκαν, αρκεί να δούμε ότι παίκτες όπως ο Σακίλ Ο’ Νιλ, ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο Χακίμ Ολάζουον, ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ο Καρλ Μαλόουν, ο Πάτρικ Γιούιν, ο Ντένις Ρόντμαν, έπαιζαν σε αυτή την ηλικία (μετά τα 37), αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο!

Ο Τιμ Ντάνκαν μπορεί να μην επιζητά τα φώτα της δημοσιότητας και γι’ αυτό να μην έχει την προβολή που θα του άξιζε, αλλά όταν σταματήσει το μπάσκετ, θα κλείσει μαζί με την καριέρα του και ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην ιστορία του αθλήματος.

Το νικητήριο καλάθι στο ματς με τους Χοκς:

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *