Home / ΙΤΑΛΙΑ / Όταν ο Μάιερς το… τερμάτισε

Όταν ο Μάιερς το… τερμάτισε

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2009

Σήμερα, Δευτέρα 26 Γενάρη, ήταν μια σημαντική μπασκετική επέτειος για την Ιταλία, αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Κάρλτον Μάιερς είναι σαφώς ένας τεράστιος παίκτης, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες όλων των εποχών του ιταλικού μπάσκετ. Είναι ένας σπάνιος σκόρερ που κυριάρχησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για μια δεκαετία, με μέγιστο χάι-λάιτ της καριέρας του την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1999 με την έξοχη τότε εθνική Ιταλίας.

Αυτά τα ξέρουν σχεδόν όλοι. Αυτό που λίγοι, όμως, ξέρουν είναι ότι ο Μάιερς έχει ένα ατομικό ρεκόρ από αυτά που… δε γίνονται! Ο Ιταλός γκαρντ (που γεννήθηκε στο… Λονδίνο από Τζαμαϊκανό πατέρα και Ιταλίδα μάνα) έχει το ρεκόρ Ιταλίας για τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα: 87! Ναι, σωστά διαβάσατε, σαν σήμερα, στις 26 Ιανουαρίου του 1994, στην 6η αγωνιστική της σεζόν 1994-95 της ιταλικής Α2 (αυτό δε μειώνει καθόλου το κατόρθωμά του), με τη φανέλα της Ρίμινι εναντίον της Ούντινε, ο Μάιερς σταμάτησε στους ογδόντα επτά πόντους!

Ήταν μια από αυτές τις βραδιές ενός μεγάλου σκόρερ που ο αντίπαλος προπονητής εύχεται να μην τύχουν ποτέ στην ομάδα του. Με 14/22 δίποντα, 9/19 τρίποντα και 32/35 βολές ο Μάιερς κατέστρεψε κάθε αμυντική έμπνευση. Απόλυτο δείγμα της πλήρους ανικανότητας της άμυνας να τον περιορίσει είναι σαφώς τα 21 κερδισμένα φάουλ. Εκείνη τη βραδιά ο μεγάλος σκόρερ έπιασε… 94 ranking στο σύστημα αξιολόγησης! Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν 147-99, που σημαίνει ότι όχι μόνο ο Μάιερς έβαλε πολλούς περισσότερους πόντους απ’ όσους όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του μαζί, αλλά σχεδόν άγγιξε την παραγωγικότητα ολόκληρης της αντιπάλου ομάδας! Στο ίδιο ματς έγραψε και τα ρεκόρ Ιταλίας για κερδισμένα φάουλ (21) και εύστοχες βολές (32) σε έναν αγώνα.

Αυτός ο αγώνας είναι ένα μικρό μόνο δείγμα των ικανοτήτων του Κάρλτον Μάιερς, αφού μια εμφάνιση δεν καθιστά έναν παίκτη πραγματικά μεγάλο, αλλά είναι η ολόκληρη η καριέρα του με τα πολλά μεγάλα ματς και την εξαιρετική συνέπεια στο σκοράρισμα για την οποία θυμούνται όλοι τον Ιταλό γκαρντ. Εκτός από τα ανωτέρω, σε ατομικό επίπεδο έχει και τα ρεκόρ Ιταλίας για τους περισσότερους πόντους (μαζί με τον Όσκαρ Σμιτ) σε τελικό (έβαλε 41 φορώντας τη φανέλα της Τιμσίστεμ Μπολόνια εναντίον της Τρεβίζο το 1997) αλλά και για τους περισσότερους πόντους σε ντέρμπι της Μπολόνια (44, τη σεζόν 1996-97).

Για να δούμε λίγο και το σήμερα, ο Μάιερς υπέγραψε το 2005 4ετές (!) συμβόλαιο με την Σκαβολίνι Πέζαρο την οποία, μπαίνοντας στη γνωστή του θέση, αυτή του ηγέτη και πρώτου σκόρερ, οδήγησε μέσα σε 2 χρόνια από την B1 κατηγορία στην πρώτη της Ιταλίας! Φέτος (στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του), σε ηλικία σχεδόν 38 ετών είναι ακόμη βασικός στη serie Α με τη φανέλα της Πέζαρο (έχει 8 πόντους μ.ο. σε 22 λεπτά ανά αγώνα), η οποία έχει ρεκόρ 6-10 στο πρωτάθλημα.

Αυτό που εύχονται οι απανταχού μπασκετόφιλοι είναι, σαφώς, αυτοί να μην είναι οι τελευταίοι μήνες που βλέπουμε τον Κάρλτον Μάιερς σε ενεργό δράση…

About nikolask11

Check Also

Το παραμυθένιο «αντίο» του γίγαντα!

Η τελευταία βραδιά του Κόμπι Μπράιαντ ήταν καλύτερη και πιο μαγική απ’ ό,τι θα μπορούσε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *