Home / NBA / Οι πενταδάτοι του all-star game!

Οι πενταδάτοι του all-star game!

Ο Φεβρουάριος πλησιάζει και για όλους τους φίλους του NBA αυτό σημαίνει ότι έρχεται η ώρα για τη γιορτή του all-star game. Στις 16 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη θα γίνει φέτος το παιχνίδι του all-star, με το αλατοπίπερο να έρχεται το Σάββατο (διαγωνισμοί) και την Παρασκευή (rookie game, με Αντετοκούνμπο;). Τα ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας, το NBA ανακοίνωσε τις δύο πεντάδες του all-star game.             

Για την Ανατολή (σε παρένθεση οι ψήφοι που συγκέντρωσε κάθε παίκτης):

ΛεΜπρον Τζέιμς, Μαϊάμι Χιτ (1.416.419)
Πολ Τζορτζ, Ιντιάνα Πέισερς (1.211.318)
Καρμέλο Άντονι, Νιου Γιορκ Νικς (935.702)
Ντουέιν Ουέιντ, Μαϊάμι Χιτ (929.542)
Κάιρι Έρβινγκ, Κλίβελαντ Καβαλίερς (860.221)

Για τη Δύση (σε παρένθεση οι ψήφοι που συγκέντρωσε κάθε παίκτης):

Κέβιν Ντουράντ, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (1.396.294)
Στέφεν Κάρι, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (1.047.281)
Κόμπι Μπράιαντ, Λος Άντζελες Λέικερς (988.884)
Μπλέικ Γκρίφιν, Λος Άντζελες Κλίπερς (688.466)
Κέβιν Λοβ, Μινεσότα Τίμπεργουλβς (661.246)

Ήδη έχουμε τις πρώτες διαρροές, καθώς ο Μπράιαντ δήλωσε: «Με κάθε σεβασμό προς τους φιλάθλους που με ψήφισαν, σίγουρα το εκτιμώ, το ξέρουν πόσο το εκτιμώ, αλλά πρέπει να κάνω το σωστό. Οι οπαδοί μου ξέρουν ότι πρέπει να επιβραβεύσεις του νεαρούς για τη δουλειά που κάνουν όλη τη σεζόν», ουσιαστικά λέγοντας ότι δεν θέλει να παίξει στο all-star game λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο. Πάντως, υποστηρίζει ότι θα επιστρέψει στα ματς των Λέικερς πριν το all-star game.

Μίλησε και για… κανονισμούς που τον προβληματίζουν: «Αν παίξω πριν το all-star ο κανονισμός είναι ότι πρέπει να πάω να παίξω ή να χάσω τα δύο επόμενα παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα χάσει τη θέση τους, δυστυχώς, και ότι οι αναπληρωματικοί θα παίξουν πολύ, γιατί εγώ θα πάω εκεί και θα παίξω για 2 λεπτά αν είναι». Βέβαια, τέτοιος κανονισμός δεν υπάρχει πουθενά, όπως επιβεβαίωσε και πηγή από το γραφείο της λίγκας.

Νεότερα προφανώς θα έχουμε στο θέμα με την αντίδραση του NBA στα όσα είπε ο Κόμπι, με τον Παού Γκασόλ να… φιλοσοφεί την επιλογή του Κόμπι από τον κόσμο: «Ο Κόμπι είναι ο Κόμπι. Υπάρχει μόνο ένας Κόμπι και νομίζω ότι οι άνθρωποι θέλουν να τον βλέπουν. Είναι αυτό που είναι».

Ο Κόμπι επιλέχθηκε για το 16ο του all-star game, με μόνο τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ να έχει περισσότερες επιλογές (19).

Ο Κέβιν Λοβ έγινε ο πρώτος παίκτης από τη Μινεσότα που επιλέγεται σε all-star game μετά το 2007 και τον Κέβιν Γκαρνέτ. Για να το καταφέρει πέρασε τις τελευταίες ημέρες στον Ντουάιτ Χάουαρντ σε ψήφους (οι αλλαγές ομάδων και οι χαζοδηλώσεις του έχουν στοιχίσει πάρα πολύ σε δημοτικότητα φαίνεται), τερματίζοντας περίπου 8.000 ψηλότερα από τον σέντερ των Ρόκετς.

Το κατόρθωμα του Λοβ είναι αρκετά σημαντικό, αν σκεφτούμε ότι απέναντί του είχε Γκρίφιν και Χάουαρντ, από ομάδες πολύ μεγαλύτερων πόλεων και με πολύ περισσότερους οπαδούς.

Ο Στέφεν Κάρι πέρσι ήταν ο παίκτης με τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων που δεν επιλέχθηκε από τον κόσμο. Φέτος, ήταν 3ος μέχρι τα μισά της ψηφοφορίας, αλλά τις τελευταίες ημέρες πέρασε και τον Κρις Πολ και τον Κόμπι Μπράιαντ για να πάρει την πρώτη θέση και να είναι ο πρώτος παίκτης των Ουόριορς που θα παίξει βασικός σε all-star game από το 1995 και τον Λατρέλ Σπριούελ.

Οι τέσσερις παίκτες που επιλέχθηκαν για πρώτη φορά ως βασικοί (Λοβ, Κάρι, Τζορτζ, Έρβινγκ) είναι και οι 4 κάτω από 25 ετών. Ο Κάρι είχε ταξιδέψει σε all-star game όταν ήταν παιδί και βρισκόταν ο πατέρας του, Ντελ, στο διαγωνισμό τριπόντων. Τώρα θα αγωνιστεί ως βασικός.

Οι αναπληρωματικοί θα επιλεγούν την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ. Οι προπονητές της κάθε περιφέρειας θα επιλέξουν 2 γκαρντ, 3 ψηλούς και 2 παίκτες ανεξαρτήτως θέσης. Παίκτες από τη νεότερη γενιά όπως ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ο Κρις Πολ, ο Τζέιμς Χάρντεν, έμειναν εκτός βασικών, αλλά 5 χωράνε, κάθε χρόνο γίνονται τέτοια, οι υπόλοιποι θα έχουν την ευκαιρία τους με τους αναπληρωματικούς. Εξάλλου, είναι ψηφοφορία για τον πιο δημοφιλή, αυτό είναι το όλο νόημα. Είναι αυτό που είναι, που λέει και ο Παού.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *