Home / NBA / 21 και συνεχίζουν…

21 και συνεχίζουν…

Οι Φιλαντέλφια 76ερς έφτασαν τις 21 συνεχόμενες ήττες, κάνοντας κατά πολλούς… επικό tanking (και με βάση τον Άνταμ Σίλβερ «rebuilding», μιας και δεν δέχεται τον όρο tanking ως υπαρκτό), μετά το 99-90 από τους Πέισερς στην Ιντιάνα. Οι Σίξερς έπεσαν στο 15-52, αλλά… έχουν ακόμα ελπίδες για τα πλέι οφς.                

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, με 15 παιχνίδια να απομένουν, στη θεωρία η Φιλαντέλφια έχει ελπίδες για τα πλέι οφς. Κι αν δεν δείχνει αυτό το πόσο αστείο είναι το επίπεδο στην Ανατολική περιφέρεια, μάλλον δεν πρόκειται να το δείξει τίποτα.

Η 21η ήττα ήταν το μεγαλύτερο αρνητικό σερί στην ιστορία των Σίξερς, αλλά ο κόουτς Μπρετ Μπράουν δεν αφήνει το αυτί του να ιδρώσει: «Είναι δύσκολο επειδή είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά όσον αφορά στο να στενοχωριόμαστε για το ρεκόρ, όχι, δεν ζούμε σε τέτοιο κόσμο. Δεν έχω μιλήσει γι’ αυτό ούτε μια φορά στα αποδυτήρια. Δεν τους το αναφέρω, δεν το σκέφτομαι συχνά». Κόουτς, έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να φταίει αυτό ακριβώς;

Ο Μπράουν ουσιαστικά επιβεβαίωσε σε όλους ότι… οι Σίξερς κοροϊδεύουν τον κόσμο: «Προχωράμε. Είμαστε σε διαφορετικό μονοπάτι τώρα. Ξεκινήσαμε τη σεζόν με ένα σχέδιο, το πήγαμε σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο για να το επιβεβαιώσουμε τη νύχτα της προθεσμίας των μετεγγραφών».

Οι Σίξερς ισοφάρισαν τους Πίστονς στο 6ο χειρότερο σερί στην ιστορία του NBA, μόνο που οι Πίστονς το είχαν κάνει σε δύο σεζόν, 1979-80 και 1980-81. Πλέον, κυνηγούν… πρωτιά, καθώς από πάν τους υπάρχουν Γκρίζλις, Νάγκετς, Μπόμπκατς με 23 συνεχόμενες ήττες και οι Καβαλίερς στις δύο «πρώτες» θέσεις με 24 και 26 συνεχόμενες ήττες (το 2ο σερί το 2010-11).

Απ’ την άλλη οι Πέισερς με τη νίκη πήγαν στο 50-17 και κάνουν την πρώτη 50+ σεζόν τους από το 2003-04 και την 6η συνολικά στην ιστορία τους. Το ρεκόρ τους είναι το 61-21 του 2003-04, για να το περάσουν θέλουν 12-3 στα τελευταία 15 παιχνίδια τους. Τέσσερις από τις άλλες πέντε φορές που έφτασαν τις 50 νίκες στην κανονική σεζόν, οι Πέισερς προχώρησαν μέχρι τουλάχιστον τα τελικά της Ανατολής.

Οι Σίξερς απέχουν 15 νίκες από την 8η θέση της Ανατολής, την οποία κατέχουν οι Χοκς με 30-35, άρα ακόμα έχουν θεωρητικές ελπίδες για τα πλέι οφς. Στην Ανατολή μόλις 6 ομάδες είναι πάνω από το 50% φέτος, με μόνο 4 από αυτές να είναι πάνω από το 53%. Στη Δύση ο 9ος είναι πάνω από το 56%, ενώ πάνω από το 50% είναι και ο 10ος.

Πάντως, μπορεί οι Σίξερς να κάνουν tanking, αλλά το ρόστερ που έχει φτιάξει το Μιλγουόκι φαντάζει… «ανίκητο» στο θέμα και κατέχει προς το παρόν την τελευταία θέση με 13-54. Αναμένεται σκληρή μάχη ως το τέλος για τις καλύτερες πιθανότητες στη λοταρία του ντραφτ, όσο κι αν δεν το παραδέχεται ο Σίλβερ.

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Tanking είναι η πρόθεση μιας ομάδα να μη δώσει το 100% για να κερδίσει. Είναι ηθελημένη προσπάθεια μηνών ή και σεζόν από μια ομάδα προκειμένου να μην είναι όσο καλή θα μπορούσε. Θεωρείται παραπροϊόν ενός συστήματος που έχει ψεγάδια, όπου μια ομάδα ουσιαστικά επιβραβεύεται (μέσω υψηλότερων επιλογών στο ντραφτ) επειδή είναι κακή, οπότε το να χάνει επίτηδες είναι στρατηγική απόφαση.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *