Home / NBA / Κιούμπαν: «Δεν αποσύρω τη φανέλα του Κιντ»

Κιούμπαν: «Δεν αποσύρω τη φανέλα του Κιντ»

Ο Μαρκ Κιούμπαν είναι γνωστός για το επιθετικό του στιλ, είτε σε επιχειρηματικό επίπεδο, είτε κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του. Μέσα στα παρκέ συνήθως το κάνει για να την πει στους διαιτητές επειδή δεν δίνουν φάουλ στον Νοβίτσκι, στις συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς συνήθως το κάνει για να την πει στους διαιτητές επειδή δεν δίνουν φάουλ στον Νοβίτσκι, ενώ το καλοκαίρι συνήθως τη λέει στο NBA για το χαμηλό επίπεδο διαιτησίας, τη λέει στους παίκτες που θέλουν λεφτά, τη λέει σε όλους και σε όλα. Και μπορεί ο Ντερόν Ουίλιαμς να μη φαίνεται να «πόνεσε» τον Κιούμπαν, αλλά ο Τζέισον Κιντ δεν θα μπορούσε να γλιτώσει από το στόμα του ιδιοκτήτη των Μάβερικς μετά τη φυγή του, όπως αυτή ήρθε. Και ο Κιούμπαν φρόντισε να αποκαθηλώσει το μύθο του Κιντ στεγνά, ωμά και προκλητικά.    

Αρχικά ο Κιούμπαν μίλησε για τον Ντερόν Ουίλιαμς που προτίμησε τους Νετς, λέγοντας λίγο πολύ ότι δεν τον ήθελε στην ομάδα γιατί οι Μάβερικς δεν θα μπορούσαν να πάρουν κανέναν άλλο λόγω του σάλαρι καπ: «Δεν θέλω να την πω στον Ντερόν Ουίλιαμς γιατί είναι ένας καταπληκτικός, καταπληκτικός, καταπληκτικός παίκτης, οπότε δεν φταίει αυτός αποκλειστικά. Η συζήτηση πήγαινε μπρος πίσω, τελικά αποφασίσαμε να τον κυνηγήσουμε, αλλά στην ουσία η συζήτηση ήταν ‘ok, αν προσθέσουμε 17.1 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς σε όσα ήδη δίνουμε στους Ντιρκ και Τριξ (σ.σ.: Μάριον), μετά τι μπορείς μνα κάνεις; Αυτή είναι η ομάδα σου. Και δεν είναι η ομάδα σου για την επόμενη σεζόν, είναι η ομάδα σου και για την μεθεπόμενη, εκτός από μία εξαίρεση 3.3 εκατομμυρίων’».

Ο Ντερόν Ουίλιαμς τελικά υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο έναντι 98 εκατομμυρίων στους Νετς, δηλαδή 1 χρόνο και 25 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με όσα θα έπαιρνε από τους Μάβερικς ή όποια άλλη ομάδα.

Ο Κιούμπαν συνέχισε: «Οπότε αυτή ήταν μια πρόκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, επειδή θέλουμε να κερδίζουμε, και όλοι λένε για το χρονικό όριο που έχει ο Ντιρκ μέχρι να μην είναι σε αυτό το επίπεδο για να μας οδηγήσει. Λοιπόν, όχι μόνο θα ήταν δύσκολο να προσθέσουμε παίκτες, θα ήταν δύσκολο και να κάνουμε ανταλλαγές, στην πραγματικότητα αυτό ήταν και το πρόβλημα που είχε ο Ντερόν. Κοίταξε κι αυτός την κατάσταση και είδε το ίδιο και είπε ‘ok, τώρα τι θα κάνεις;’».

Βέβαια, μεταξύ μας, άλλο να τα σκέφτεται αυτά ο πρόεδρος, κι άλλο ένας από τους 3 θεωρητικά καλύτερους πλέι μέικερ της λίγκας, τη στιγμή που θα έπαιζε με το καλύτερο τεσσάρι του κόσμου. Ο Κιούμπαν αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ουίλιαμς στις 2 Ιουλίου, αυτός δεν ήταν στο Ντάλας, αλλά στο Λος Άντζελες για τα γυρίσματα του TV show «Shark Tank».

«Εντάξει, υπήρχε μια σύγκρουση στο πρόγραμμά μου, αλλά του έστελνα μηνύματα στο κινητό. Πηγαίναμε μπρος πίσω για αρκετή ώρα». Αλλά δεν φαίνεται να τον πείραξε ιδιαίτερα που ο Ουίλιαμς δεν υπέγραψε, ή τουλάχιστον δεν το δείχνει: «Είναι πιθανό να υπέγραφε μαζί μας αν ήμουν εκεί, γιατί πάντα πιστεύω ότι μπορώ να κλείσω οποιαδήποτε συμφωνία. Αλλά αν τα δούμε πώς εξελίχθηκαν, δεν ξέρω αν θα ήμουν χαρούμενος. Νομίζω ότι τώρα είμαστε σε καλύτερη θέση απ’ ότι θα ήμασταν αν τον παίρναμε».

Προφανώς αναφέρεται στο γεγονός ότι οι Μάβερικς πήραν Ντάρεν Κόλισον, Ο. Τζ. Μάγιο, Κρις Κάμαν και Έλτον Μπραντ, ενώ έχουν και χρήματα του χρόνου το καλοκαίρι να κυνηγήσουν free agents όπως ο Ντουάιτ Χάουαρντ ή ο Άντριου Μπάινουμ. Βέβαια, όλα αυτά κρίνονται στο παρκέ και μέσα στη χρονιά θα φανεί αν όντως ο Κιούμπαν νιώθει καλύτερα χωρίς τον Ουίλιαμς, ή αν το λέει για να παρηγορήσει τους οπαδούς των Μάβερικς.

Βέβαια, για τον Κιντ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ο Κιούμπαν δείχνει ιδιαίτερα πικραμένος και θυμωμένος μαζί του και μάλλον αν συνεχίσει τέτοιες δηλώσεις όταν οι Νικς επισκεφτούν το Ντάλας, οι οπαδοί των Μάβερικς δεν θα έχουν τις καλύτερες των διαθέσεων απέναντι στον Κιντ.

Ο Κιντ θα υπέγραφε τριετές συμβόλαιο έναντι 9 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Μάβερικς. Όλα είχαν συμφωνηθεί και οι δυο πλευρές έδωσαν τα χέρια, αλλά το επόμενο πρωί ο Κιντ υπέγραψε την ίδια ουσιαστικά συμφωνία με τους Νικς, κάνοντας τον Κιούμπαν να βγει από τα ρούχα του και να πει ότι εξαιτίας του τρόπου που ο Κιντ χειρίστηκε την υπόθεση δεν πρόκειται ποτέ να δει τη φανέλα του να αποσύρεται από τους Μάβερικς.

«Είμαι κάτι περισσότερο από θυμωμένος. Πίστευα ότι θα έμενε. Ήμουν εκτός εαυτού. Ο Τζ-Κιντ είναι μεγάλο παιδί, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά δεν αλλάζεις γνώμη έτσι. Αυτό ήταν… ναι. Είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσω κάποια στιγμή, αλλά για την ώρα, δεν πρόκειται να αποσύρω το νούμερο του Κιντ».

Και συνέχισε στο ίδιο στιλ: «Με πλήγωσε, τελεία, γιατί ένιωσα ότι είχαμε αναπτύξει μια σχέση και πίστευα ότι ήταν αφοσιωμένος στην ομάδα. Έτσι έδειχνε να είναι. Εννοώ, ο Κιντ ήταν ενεργός στο να βγει εκεί έξω και να μιλήσει με τον Ντερόν Ουίλιαμς, να τον πείσει, τέτοια. Νομίζω ότι ήταν σοκαριστική η συμπεριφορά του, με εξέπληξε, δεν την περίμενα».

Το αν τα λόγια του Κιούμπαν έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τους οπαδούς των Μάβερικς, φαίνεται από το γεγονός ότι σε σχετική δημοσκόπηση του ESPN το 68% όσων απάντησαν (πάνω από 25.000 άτομα) δεν θέλει να αποσύρουν οι Μάβερικς τη φανέλα του Κιντ.

Ο Κιούμπαν μάλιστα χόντρυνε το πράγμα λέγοντας ότι σκέφτεται να αποσύρει τη φανέλα του Τέρι που είναι «αληθινός, ντόμπρος και ειλικρινής» αλλά όχι του Κιντ: «Δεν μπορείς να αποσύρεις τη φανέλα κάποιου που αποφασίζει ότι δεν θέλει να είναι στην ομάδα σου. Το να αποσύρεις μια φανέλα είναι κάτι ιερό στο μυαλό μου. Δεν το κάνεις απλώς για να το κάνεις, να κάνεις μια γιορτή, να πουλήσεις εισιτήρια. Δεν με έχετε δει να το έχω αποφασίσει ακόμα. Πηγαίνω μπρος πίσω με τον Ντέρεκ Χάρπερ, δεν μπορώ να αποφασίσω, αλλά να είστε σίγουροι ότι ο Χαρπ θα δει τη φανέλα του εκεί πάνω πολύ πριν τη δει ο Κιντ. Πάντα έλεγα ότι αναγκαία προϋπόθεση για να αποσύρω μια φανέλα θα ήταν να παίξεις σε μια ομάδα πρωταθλητισμού των Μάβερικς. Ο Τέρι έχει μια ευκαιρία να αποσύρουμε τη φανέλα του, ο Ντιρκ είναι προφανές ότι θα τη δει να αποσύρεται, αλλά όπως έχει η κατάσταση τώρα, δεν θα αποσύρω του Κιντ».

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι Μάβερικς να δηλώσουν το νο.2 ακόμα και τη φετινή σεζόν, καθώς ο Ντάρεν Κόλισον, που ήρθε για να αντικαταστήσει τον Κιντ φορούσε το νο.2 σε Χόρνετς και Πέισερς.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *