Home / NBA / MVP ο Κέβιν Ντουράντ!

MVP ο Κέβιν Ντουράντ!

Ο Κέβιν Ντουράντ είναι εδώ και λίγες ώρες ο MVP της κανονικής περιόδου για το 2013-14 στο NBA, λαμβάνοντας 119 από τις 125 πιθανές πρώτες θέσεις στην σχετική ψηφοφορία. Ο Ντουράντ διαδέχτηκε τον ΛεΜπρον Τζέιμς που φέτος τερμάτισε 2ος με 6 προτιμήσεις για την πρώτη θέση. Ο Ντουράντ έγινε ο 30ος παίκτης που λαμβάνει το βραβείο από το 1955-56 που υπάρχει ο θεσμός.

Τις περισσότερες βραβεύσεις απ’ όλους εξακολουθεί να τις έχει ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, με 6 MVP, με τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Μπιλ Ράσελ να ακολουθούν με 5.

Ο Ντουράντ φέτος είχε 32.0 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ με 56% εντός παιδιάς. Ο Ντουράντ ήταν επίσης και 1ος σκόρερ της λίγκας, για 4η φορά τα τελευταία 5 χρόνια (μόνο οι Ουίλτ Τσέιμπερλεν, Τζορτζ Γκέρβιν και Μάικλ Τζόρνταν το είχαν καταφέρει ως τώρα), με τους Θάντερ να κλείνουν την κανονική περίοδο με 59-23 ρεκόρ, το 2ο στη λίγκα. Την πρώτη πεντάδα σε ψήφους συμπλήρωσαν ο Μπλέικ Γκρίφιν, ο Γιοακίμ Νοά και ο Τζέιμς Χάρντεν κατά σειρά.

Ο Ντουράντ έγινε ο 1ος παίκτης από το 2000-01 και τον Άλεν Άιβερσον που την ίδια σεζόν αναδεικνύεται 1ος σκόρερ της λίγκας και MVP. Ο Ντουράντ είχε 41 συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον 25 πόντους, το 3ο πιο μακρύ σερί στην ιστορία του NBA, ενώ σε 14 από αυτά σκόραρε τουλάχιστον 40 πόντους. Όσο ο Ουέστμπρουκ ήταν τραυματίας ο Ντουράντ είχε 35.0 πόντους και 6.3 ασίστ μέσο όρο.

Στο λόγο που έβγαλε στην αποδοχή του βραβείου, ο Ντουράντ είπε: «Είναι η πρώτη χρονιά που παίζω και δεν έβαλα το μπάσκετ πρώτο. Έβαλα πρώτο το να είμαι άντρας».

Ο Ντουράντ μιλούσε για 25 περίπου λεπτά στην αποδοχή του βραβείου, ευχαρίστησε όλους τους συμπαίκτες του ξεχωριστά και έναν έναν για το βραβείο, συγκινήθηκε και έκλαψε όσο μιλούσε, ενώ όλη την ώρα κατάφερε να μείνει, όπως πάντα, μετριόφρων και ταπεινός με έναν λόγο που δείχνει ποιότητα χαρακτήρα, ενώ ήταν και ιδιαίτερα ενωτικός για την ομάδα του. Ο λόγος του Ντουράντ ήταν ιδιαίτερα εμπνευσμένος, λόγος ηγέτη που έφερε όλη την ομάδα πιο κοντά. Και όταν ο MVP της λίγκας παίρνει το χρόνο για να πει κάτι προσωπικά σε κάθε έναν από τους συμπαίκτες του στο λόγο του, αυτό δείχνει έναν ιδιαίτερα σπάνιο χαρακτήρα.

Ολόκληρος ο λόγος του Ντουράντ στην τελετή:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *