Home / NBA / Με μπροστάρη τον Ουέστμπρουκ το 2-2!

Με μπροστάρη τον Ουέστμπρουκ το 2-2!

Σε απίθανη βραδιά ήταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ στο 4ο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των Σαν Αντόνιο Σπερς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο πλέι μέικερ των Θάντερ έκανε τα πάντα στο γήπεδο και τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα, με την ομάδα του να κερδίζει με 105-92 για να φτάσει τη σειρά στο 2-2 και να διευρύνει το σερί ηττών των Σπερς στην Οκλαχόμα Σίτι.

Οι Σπερς, πλέον, έχουν 9 συνεχόμενες ήττες στην έδρα των Θάντερ, καμία άλλη ομάδα στο NBA δεν έχει τόσο μεγάλο ενεργό σερί νικών εντός έδρας απέναντι στην αρμάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Η τεράστια διαφορά στο ματς ήταν οι πόντοι στον αιφνιδιασμό. Οι Θάντερ είχαν 21 (τους 17 στο πρώτο μέρος), με τους Σπερς να μην βάζουν ούτε έναν! Οι Θάντερ έχουν πάρει τεράστια ώθηση από την επιστροφή του Ιμπάκα (9 πόντοι, 8 ριμπάουντ στο ματς). Με αυτόν έχουν 2 σερί νίκες στη σειρά.

Ο Ουέστμπρουκ είχε συμμετοχή σε 63 από τους 105 πόντους της ομάδας του. Σκόραρε 40 με 10/19 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 14/14 βολές, ενώ μοίρασε και 10 ασίστ που επέφεραν 23 πόντους. Από κοντά και ο Κέβιν Ντουράντ που είχε 31 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα με 9/18 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 7/9 βολές. Όταν οι δυο καλύτεροί σου παίκτες βάζουν 71 πόντους, δίνουν 15 ασίστ και σουτάρουν με 50% εντός παιδιάς, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να χάσεις.

Το βασικό για τους Θάντερ είναι ότι για μία ακόμα φορά περιόρισαν αρκετά τους Σπερς, με τον Ντιό και τον Πάρκερ να είναι πρώτοι σκόρερ με 14 πόντους έκαστος. Βέβαια, ο Πόποβιτς αποφάσισε πολύ νωρίς να «παρατήσει» το ματς και να ξεκουράσει τους βασικούς του, προφανώς σκεπτόμενος τη συνέχεια στο Σαν Αντόνιο, συνδυαζόμενη με την ηλικία των παικτών του και το πόσο θα τους επιβάρυνε αν τους ανάγκαζε να κυνηγούν ένα παιχνίδι που είχε στραβώσει από την αρχή.

Ο Ντάνκαν έπαιξε 25 λεπτά, ο Πάρκερ 26, ο Τζινόμπιλι 11, ο Γκριν 15, ο Λέοναρντ 25. Κανείς δεν έπαιξε περισσότερα από τα 30 του Ντιό, που είχε και 10 ριμπάουντ μαζί με τους 14 πόντους.

Οι Θάντερ είχαν 71% μέσα από τη ρακέτα στο παιχνίδι, το υψηλότερο ποσοστό τους στα φετινά πλέι οφς. Οι Σπερς είχαν 45%, το χαμηλότερο ποσοστό τους στα πλέι οφς. Δεύτερο χειρότερο για τους Σπερς φέτος ήταν το 47.6% που σούταραν στο 3ο παιχνίδι με τους Θάντερ.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έγινε ο πρώτος παίκτης από το 2003 που βάζει 30 πόντους και έχει 10 ασίστ και 5 κλεψίματα σε ένα ματς πλέι οφς. Τότε το είχε καταφέρει ο Άλεν Άιβερσον. Συνολικά, μόλις 6 παίκτες το έχουν κάνει τα τελευταία 25 χρόνια, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Τζον Στόκτον, ο Γκάρι Πέιτον και ο Μάικλ Τζόρνταν (4 φορές).

Ο Ουέστμπρουκ ήταν σε beast mode στον αγώνα και φάσεις σαν και αυτή το δείχνουν εύγλωττα:

Η σειρά επιστρέφει στο Σαν Αντόνιο και οι Θάντερ με την ψυχολογία στα ύψη θα κυνηγήσουν το σπάσιμο της έδρας. Το θέμα είναι να δούμε τι αντίδραση θα έχουν οι Σπερς καθώς μέχρι στιγμής και στα τέσσερα ματς η έδρα έχει κερδίσει πολύ εύκολα.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *