Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Η ώρα της οκτάδας!

Η ώρα της οκτάδας!

 

Η φάση των «16» ολοκληρώθηκε στα Playoffs του 1ου γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει ο ΑΓΣ Πολυνίκης, με τα προημιτελικά να ξεκινούν και μπροστά μας να έχουμε 4 πάρα πολύ ενδιαφέρουσες σειρές που έχουν όλα τα φόντα να μας κρατήσουν την αγωνία στο κατακόρυφο από το πρώτο τζάμπολ τους ως και το τελευταίο σουτ τους.

Κοιτώντας λίγο τις σειρές το πρώτο που έρχεται στο νου και δείχνει και τη δυναμικότητα της λίγκας είναι ότι μόνο 3 από τους 6 πρώτους των ομίλων τους στην κανονική περίοδο κατάφεραν να φτάσουν ως τα προημιτελικά. Οι Saint Longinus B.C., Streetballers και Drink Team, πάλεψαν αλλά δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν όσο θα ήθελαν. Lowest seeded ομάδα της κανονικής περιόδου στα προημιτελικά η ΑΕΚ Περιστερίου, που τερμάτισε 5η στον Γ όμιλο, ενώ από τον Α όμιλο έχουμε 3 ομάδες (Ρεμπελιακός, Victorious, Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων). Τέλος, ΣΤ και Δ όμιλος εκπροσωπούνται στους «8» με 2 ομάδες έκαστος.

Καλά όλα αυτά, αλλά ένας θα φορέσει το στέμμα στο τέλος της χρονιάς, παίρνοντας τα σκήπτρα από τους περσινούς πρωταθλητές. Ας δούμε τις σειρές που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο να μάθουμε τον νέο βασιλιά της λίγκας, μιας και από τους νικητές τους θα σχηματιστεί η τετράδα!


ΑΤΤΙΚΗ – ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ένα από τα πιο ιδιόμορφα ζευγάρια, αφού από τη μία θα βρούμε ένα από τα πιο ισχυρά φαβορί της λίγκας και από την άλλη τη μόνη «κανονική» ομάδα, το εφηβικό της ΑΕΚ Περιστερίου. Στην κανονική περίοδο η Αττική πήγε πολύ καλύτερα, τερμάτισε στον ΣΤ όμιλο στη 2η θέση με 18-4, με την ΑΕΚ Περιστερίου να έχει 12-8 στον Γ όμιλο.

Ο Α γύρος των playoffs βρήκε την Αττική να είναι, μετά και τις προσθήκες του χειμώνα, φόβητρο για όλους, αήττητη στην 1η θέση του ομίλου της με 7-0! Η ΑΕΚ Περιστερίου είχε 5-2 στους ομίλους των Playoffs. Στα νοκ άουτ, η Αττική πέρασε από τον Άφοβο με 2-0, ενώ η ΑΕΚ Περιστερίου από τη Saint Longinus B.C. επίσης με 2-0, μετά από μια ιδιαίτερα θεαματική σειρά.

Η Αττική σκοράρει πάρα πολύ ψηλά στα πλέι οφς, στους ομίλους είχε πάνω από 70.0 πόντους ανά αγώνα και δεχόταν περίπου 53.0, ενώ στη σειρά με τον Άφοβο κράτησε αρκετά χαμηλά έναν πολύ σκληρό αντίπαλο, 53 και 45 πόντους είχε ο Άφοβος στα 40λεπτα των δύο αγώνων (ο 1ος πήγε παράταση μετά).

Με ένα ιδιαίτερα ισορροπημένο ρόστερ, με πολύ δυνατούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, η Αττική δεν έχει ηττηθεί ακόμα στα Playoffs, όπου και μετράει 9-0. Ο Μπιτζής με τον Γεωργακαράκο και τον Σταυρόπουλο Αν. ηγούνται της ομάδας στο ασόδυο, με τον Μαγκαφά Σ. να φροντίζει με το δολοφονικό του σουτ να αλλάζει τις ισορροπίες στα ματς. Τρανότερο παράδειγμα οι 20 πόντοι σε ένα ημίχρονο στο τελευταίο ματς με τον Άφοβο. Η ρακέτα είναι κι αυτή γεμάτη, ο Βρεττός στο σέντερ σκοράρει ακατάπαυστα, αλλά με τον Κωστούλα και τον Τρικαλιώτη στα φόργουορντ να τον βοηθούν με την αθλητικότητά τους και τη δύναμή τους.

Σταυρόπουλο Αγ., Αλαντίν, Κυρμίζογλου και Καλικούρδης, συνεπικουρούν στο 2-3 την ομάδα, προσθήκες της φετινής σεζόν, με τον Χατζή να δίνει ταχύτητα στον άσο. Οι νέοι είναι ωραίοι, αλλά δεν ξέχασα τις παλιοσειρές της Αττικής, που τραβούν το κουπί από το ξεκίνημα της ιστορίας της λίγκας. Ο Γαλάνης, ο Ξερέας, ο Κοντός, ο Χριστόπουλος, είναι παίκτες με εμπειρία και ουσιαστικά αποτελούν (μαζί με Κωστούλα, Τρικαλιώτη, Σταυρόπουλο Αν.) την κόλλα που κάνει το οικοδόμημα στέρεο. Μπορεί να χάσει αυτή η Αττική; Θα το δούμε στο παρκέ, αλλά στα χαρτιά είναι το φαβορί της σειράς.

Η ΑΕΚ Περιστερίου έχει αρκετές διαφορές στο παιχνίδι της σε σχέση με την αντίπαλό της. Θα προσπαθήσει με την ταχύτητα και την ενέργειά της, μαζί με το «δέσιμο» που έχει ως ομάδα αποτελούν τα πιο δυνατά της στοιχεία, να αντισταθμίσει το μειονέκτημα στα κορμιά, αλλά και την εμπειρία και τη δύναμη. Στα Playoffs σκόραρε περί τους 60.0 πόντους στον όμιλο και δεχόταν περίπου 56.0, αλλά στα νοκ άουτ των «16» ανέβασε πάρα πολύ την παραγωγικότητά της, 91 και 79 πόντους είχε στα δύο παιχνίδια. Αν σκεφτούμε ότι και στα τελευταία δύο παιχνίδια στον όμιλο είχε πάνω από 67 πόντους, τότε φαίνεται ότι είναι σε αγωνιστική άνοδο.

Ο Καραθανάσης την οδηγούσε στο σκοράρισμα στην κανονική περίοδο, μαζί με τον Κουφογιάννη και τον Κελεπούρη ήταν αναντικατάστατα στοιχεία στο ρόστερ. Στη συνταγή προστέθηκαν και ο Καρούσος με τον Πετσανά στο τέλος, αλλά και ο Ακουμιανάκης με τον Γεωργακόπουλο, για να δυναμώσει πολύ η ομάδα του Καφαντάρη. Πέραν αυτών, ο Πλατάκος με τον Παλιό, τον Τεπενκιόζη και τον Καραφύλλη προσφέρουν κι αυτοί, όπως και ο Ρήγος με τον Δήμα, αρκετές λύσεις.

Πού θα κριθεί η σειρά;
Στο αν θα μπορέσει η ΑΕΚ Περιστερίου να ελέγξει τα αμυντικά της ριμπάουντ ώστε να τρέξει. Η Αττική έχει πιο ψηλά κορμιά και πλεονέκτημα στη ρακέτα. Η ΑΕΚ Περιστερίου αρέσκεται στο τρέξιμο, αλλά βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι το ριμπάουντ. Στο αν θα μπορέσει η Αττική να εκμεταλλευτεί τη δύναμή της και τα διάφορα mismatch που θα δημιουργούνται στην επίθεσή της. Στο αν θα καταφέρει η Αττική να περιορίσει τον Καρούσο, αλλά και η ΑΕΚ Περιστερίου τον Μπιτζή, χωρίς μεγάλη φθορά από φάουλ. Στο σουτ του Μαγκαφά και των υπολοίπων. Στο πώς θα βγάλει η ΑΕΚ Περιστερίου τον Βρεττό από τη ρακέτα της. Στο πώς θα σταματήσει η Αττική το τρέξιμο της αντιπάλου της.


GASTONE – VICTORIOUS

Οι Gastone αναζητούν την 3η συνεχόμενη παρουσία τους σε φάιναλ φορ, αλλά ο δρόμος περνάει από την ιδιαίτερα σκληρή Victorious. Η σειρά έχει πολλές ιδιαιτερότητες, όπως το γεγονός ότι οι δυο ομάδες έχουν πάρα πολλές διαφορές στο στιλ παιχνιδιού τους. Στην κανονική περίοδο οι Gastone ήταν η μόνη αήττητη ομάδα, τερμάτισαν στον Δ όμιλο με 20-0, ενώ η Victorious είχε 14-6 στον Α όμιλο.

Στα Playoffs οι Gastone συνέχισαν το σερί τους, το έφτασαν στο 27-0 (για να διακοπεί εκεί από τη Δ.Η.Α.Σ. στη συνέχεια), πρώτοι στον όμιλό τους με 7-0 κι εκεί. Η Victorious στους ομίλους των Playoffs είχε 5-2 και τερμάτισε 3η. Στα νοκ άουτ οι Gastone γνώρισαν την πρώτη τους ήττα και κάποιος θα πει ότι έδειξαν τρωτοί, άλλος θα πει ότι… καλώς έγινε όταν έγινε ώστε να μην πηγαίνουν πια «ανυποψίαστοι» στα δύσκολα. Πέρασαν από τη σειρά με τη Δ.Η.Α.Σ. με 2-1, με μια εμφαντική εμφάνιση στο 3ο παιχνίδι. Η Victorious προκρίθηκε κι αυτή από μια ιδιαίτερα απαιτητική σειρά με τους Gademians, κερδίζοντας με 2-0.

Οι Gastone στους ομίλους των Playoffs έβαζαν 74.2 πόντους ανά αγώνα και δέχονταν περί τους 58.0, σκοράροντας πολύ, με ευχέρεια και με συνέπεια. Αυτό το έδειξαν και στη σειρά των «16», όπου είχαν 75 και 68 πόντους στα δύο πρώτα ματς, για να πάνε στο θεαματικό 88 στο τρίτο ματς.

Ο Πανδής ηγείται των Gastone στο σκοράρισμα, είχε 23.0 πόντους στην κανονική περίοδο και η παρουσία του στην πεντάδα αναγκάζει τις αντίπαλες άμυνες να προσαρμόζονται πάνω του. Και όταν δίπλα υπάρχει ένας παίκτης της κλάσης του Καραλή, τότε τα πράγματα γίνονται συνήθως πολύ εύκολα για τους Gastone. Μαζί τους ο Αντωνίου συμπληρώνει τον εγκέφαλο της ομάδας στην περιφέρεια. Ο Περρής με τον Ρήγα και τον Κουζουβουνά προσφέρουν δύναμη και σκορ στη ρακέτα, ενώ ο Παράσχος με τον Μόντι και τον Μακρίδη βοηθούν την ομάδα με το σουτ και την ταχύτητά τους.

Οι Gastone αρέσκονται σε γρήγορο μπάσκετ, επιζητούν τους αιφνιδιασμούς, έχουν πάρα πολύ καλό passing game και τους αρέσει ο αγώνας να κινείται σε πολύ γρήγορο ρυθμό. Η περιφέρειά τους κινείται σε πολύ γρήγορο ρυθμό και οι πάσες ανοίγουν εύκολα τις περισσότερες φορές την αντίπαλη άμυνα, με τους Gastone να σουτάρουν με μεγάλη συνέπεια στα ποσοστά τους.

Η Victorious στους ομίλους έβαζε 60.2 πόντους και δεχόταν 56.4, αλλά στη σειρά των «16» έδειξε ότι νιώθει άνετα ακόμα κι όταν το σκορ πάει ψηλά, 68-67 το πρώτο ματς και 80-72 το δεύτερο. Ο Θεοδωρόπουλος ηγείται της ομάδας και στην άμυνα και στο σκοράρισμα, παίκτης σκληρός και κατάλληλος για να οδηγεί τους συμπαίκτες του.

Μαζί του ο Τσάκας με τον Ρατσιάτο, τον Καρδαρά και τον Χαλκίδη, κρατάνε την περιφέρεια, με τον Μπουρδανιώτη Α. και τον Μπουρδανιώτη Π. στα φόργουορντ, και τον Λιανό με τον Χριστοδουλόπουλο και τον Καραμπάτσο στη ρακέτα. Ο Τσιότσιος με τον Χατζή και τον Ιωαννίδη προσφέρουν πολύτιμες λύσεις για τη Victorious που παρότι είχε σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν, είναι πολύ σκληρή ομάδα.

Η Victorious παίζει αρκετά σκληρά στην άμυνα, ενώ με τον Τσάκα στην περιφέρεια μεταμορφώνεται και κυκλοφορεί την μπάλα πολύ καλά, με αποτέλεσμα να γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη στην επίθεση. Ο Λιανός με τον Λουπασάκη προσφέρουν πολλές λύσεις στη ρακέτα με τα επιθετικά ριμπάουντ και τη δύναμη στη ρακέτα να είναι από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στη Victorious και της δίνουν έξτρα ενέργεια και ώθηση σε κάθε αγώνα.

Πού θα κριθεί το ματς; Στο μυαλό των Gastone και το πόσο πολύ θα προβληματίσει την Victorious το γρήγορο παιχνίδι τους και η καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στα αθλητικά προσόντα και τα ύψη της Victorious. Στον έλεγχο των ριμπάουντ και, συνεπακόλουθα, του ρυθμού.

ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ – ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Κουλουβάχατα και Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων συνθέτουν ένα ιδιαίτερο ζευγάρι στην οκτάδα. Τα Κουλουβάχατα πηγαίνουν τρένο από την αρχή της σεζόν και προβάλλουν ως ένα από τα ισχυρότερα φαβορί για το φάιναλ φορ, με τους Παλαίμαχους Άνω Λιοσίων να δείχνουν στα δύσκολα ότι μπορούν να βρουν τον τρόπο να βγουν στον αφρό. Στην κανονική περίοδο τα Κουλουβάχατα τερμάτισαν 1α στον ΣΤ όμιλο με 21-1, ενώ οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων είχαν 15-5 και βρέθηκαν στην 3η θέση του Α ομίλου.

Στα Playoffs τα Κουλουβάχατα είχαν 6-1 στον όμιλό τους και τερμάτισαν στην 1η θέση, με τους Παλαίμαχους Άνω Λιοσίων να έχουν 4-3 και να βρίσκονται στην 3η θέση. Πάντως, το κρίσιμο τελευταίο τους παιχνίδι το πήραν και μαζί του και την πρόκριση. Στους «16» τα Κουλουβάχατα πέρασαν με 2-0 από τους πολύ δυνατούς Zeppelin, κερδίζοντας και τα δύο παιχνίδια με διψήφια διαφορά. Σε μια ιδιαίτερα απαιτητική σειρά, οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων ξεκίνησαν με θεαματική νίκη επί των Ready 2 fire, ηττήθηκαν στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά στο do or die πήραν την πρόκριση από τους περσινούς πρωταθλητές του 2ου γκρουπ.

Τα Κουλουβάχατα σκόραραν 66.4 πόντους στους ομίλους των Playoffs και δέχονταν 56.2, ενώ στην κανονική περίοδο σκόραραν υψηλότερα. Βέβαια, στα νοκ άουτ των «16» το 66-46 του πρώτου αγώνα με τους Zeppelin έδειξε ότι νιώθουν άνετα και σε χαμηλά σκορ και ότι μπορούν να κρατήσουν κάτω από τους 50 πόντους μια πολύ δύσκολη ομάδα, ενώ στο δεύτερο ματς έδειξαν τις επιθετικές τους αρετές, σκοράροντας 75 πόντους.

Τα Κουλουβάχατα είχαν τον Κοτίνη πρώτο σκόρερ στο ρόστερ τους στην κανονική περίοδο, με τον Καραγιάννη να τον συνεπικουρεί στη ρακέτα και μαζί να δημιουργούν ένα πολύ δυνατό δίδυμο. Ο Κουμεντάκης με τον Κοκονίδη έδιναν άλλη όψη στην επίθεσή τους, εξίσου αποτελεσματική, ενώ στην περιφέρεια ο Καπέλης με τον Τσιλάβη κρατούσαν τα ηνία. Ο Χρυσικόπουλος με τον Χρηστάκο, τον Μπάιλαν και τον Παπαδόπουλο, ανέβαζαν πολύ το σκορ της ομάδας, έδιναν λύσεις στα Κουλουβάχατα και ανέβαζαν πολύ το σκορ και τις επιλογές της ομάδας.

Οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων στους ομίλους των Playoffs σκόραραν ιδιαίτερα ψηλά, 66,9 πόντους ανά αγώνα, ενώ δέχονταν 65.0 ανά ματς. Στα νοκ άουτ τους είδαμε να μένουν πάνω από τους 60 πόντους και στα τρία παιχνίδια με τους Ready 2 fire, στο πρώτο ματς έβαλαν 74 πόντους, ενώ δέχτηκαν στα δύο από τα τρία λιγότερους από 60 πόντους.

Ο Βασιλείου οδηγούσε την ομάδα του στο σκοράρισμα, μαζί με τον Παπαπροκοπίου τρυπούν τις αντίπαλες άμυνες. Ο Κοσμίδης με τον Κολιό και τον Νίκα πρόσφεραν πολύτιμες λύσεις, όπως άλλωστε και ο Γαλανάκης με τον Σαρικάκη, αλλά και ο Δήμος, με τους Παντελάκη, Καλαλέ, Παπαθανασίου και Συκαρά να βγάζουν ενέργεια, που τόσο μέτρησε στο να φτάσουν ως εδώ οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων.

Πού θα κριθεί η σειρά;
Στο αν τα Κουλουβάχατα θα επιβάλλουν τον γρήγορο επιθετικά ρυθμό τους, ο οποίος αφήνει να φανεί το ταλέντο τους. Στο αν οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων θα καταφέρουν να ελέγξουν τη ρακέτα τους και τα πιο αθλητικά κορμιά των αντιπάλων τους. Στα ριμπάουντ, στα μακρινά σουτ, στο πόσο ψηλά θα πάει ο αγώνας, καθώς σε μεγάλα σκορ τα Κουλουβάχατα, λέει η λογική, έχουν πλεονέκτημα. Στο αν θα μπορέσουν οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων να περιορίσουν επιθετικά μια ομάδα που μοιάζει με Λερναία Ύδρα στις επιλογές της. Στο πώς θα αντιδράσει η άμυνα των Κουλουβάχατων στο δυναμισμό των παικτών των Παλαίμαχων Άνω Λιοσίων.

ΡΕΜΠΕΛΙΑΚΟΣ – ΣΤΙΓΚΙΝΤΡΙΑΚΟΙ

Ρεμπελιακός-Στιγκιντριακοί. Εμφύλιος;
Κάποιος θα μπορούσε να το πει και έτσι, αρκετοί παίκτες και των δύο ομάδων αγωνίζονται μαζί στον Πολυνίκη, ενώ μερικοί από τους αντιπάλους της σειράς συνυπήρχαν σε ομάδες των άλλων γκρουπ μέσα στη σεζόν. Αυτό κάνει τη σειρά πολύ πιο ευάλωτη στο trash talking, με ιδιαιτερότητες πολλές και την καλώς εννοούμενη ένταση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι κανείς δεν θέλει να χάνει από κάποιον που βλέπει συνέχεια, δεν αντέχεται η καζούρα.

Ο Ρεμπελιακός τερμάτισε 1ος στον Α όμιλο στην κανονική περίοδο, με 18-2 ρεκόρ, ενώ ακριβώς το ίδιο, 18-2, είχαν και οι Στιγκιντριακοί, αλλά εκείνοι στον Δ όμιλο τερμάτισαν στη 2η θέση. Τώρα, τα αστειάκια και οι παρέες θα χωριστούν για λίγο, ο νικητής θα μπορεί να τη λέει στον χαμένο για πολλούς μήνες.

Στον όμιλο των Playoffs ο Ρεμπελιακός έδειξε να δυσκολεύεται αρκετά, τερμάτισε 3ος με 4-3, αλλά όταν έφτασε να παίζει με την πλάτη στον τοίχο, έδειξε τα δόντια του και πήρε χρυσές νίκες που του έδωσαν και την πρόκριση. Οι Στιγκιντριακοί τερμάτισαν 1οι στον δικό τους όμιλο με 6-1 ρεκόρ και νίκη την τελευταία αγωνιστική που τους χάρισε την κορυφή του ομίλου. Στους «16» ο Ρεμπελιακός κατάφερε να κλείσει με 2-0 μια πολύ δύσκολη σειρά απέναντι στους Friends, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Στιγκιντριακοί, 2-0 με την S-Parta B.C. στην αναβίωση του περσινού μικρού τελικού.

Στον όμιλο στα Playoffs οι Στιγκιντριακοί σκόραραν 67.6 πόντους ανά αγώνα και επέτρεπαν 54.8, ενώ έδειξαν την πολύ σκληρή τους άμυνα στη σειρά με την S-Parta B.C., όπου δέχτηκαν 43 και 47 μόλις πόντους στα δύο παιχνίδια.

Ο Γράψας με τον Γαβρίδη ηγούνται των Στιγκιντριακών από την περσινή περίοδο, αλλά δίπλα τους έχουν μερικούς πολύ καλούς παίκτες. Ο Κόκκορης με τον Γρυπάρη, τον Μπούσουλα, τον Κτενίδη, τον Χαντόπουλο και τον Βάννα βρίσκονται στην περιφέρεια, ο τελευταίος έχει σουτ που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Ο Μπαραμπούτης μοιάζει με πασπαρτού στα χέρια της ομάδας, ενώ στα φόργουορντ δεσπόζει ο Παπαδόπουλος με τον Μιχαηλίδη Α. να τον συνεπικουρεί. Ο Μιχαηλίδης Ι. με τον Νούκα και τον Δημητρίου βρίσκονται στη ρακέτα και θα αποτελέσουν πονοκέφαλο για τον Ρεμπελιακό.

Ο Ρεμπελιακός έβαζε 66.3 πόντους στον όμιλο και δεχόταν 61.2 ανά αγώνα. Με τους Friends έδειξε ότι μπορεί να περιορίσει πολύ χαμηλά μια ψηλότερη και πιο δυνατή ομάδα στο 54-45 του πρώτου αγώνα, αλλά και να τρέξει το ματς, 70-61 το δεύτερο παιχνίδι.

Ο Ρεμπελιακός έχει αρκετά μικρότερο ροτέισον από τους Στιγκιντριακούς (16 παίκτες τους έπαιξαν τουλάχιστον 5 ματς στην κανονική περίοδο, 9 είχε με τέτοιο νούμερο ο Ρεμπελιακός), αλλά πρόκειται για μια από τις πιο δεμένες και μπασκετικές ομάδες της λίγκας. Ο Καρράς οδηγεί την ομάδα από τον άσσο, μαζί με τον Ντούσια, ενώ ο Κοντογεώργης με τον Τουλικάρογλου προσφέρουν στα γκαρντ, με αγωνιστική λογική εντελώς αντίθετη μεταξύ τους: έφεση στο σουτ ο ένας, στο τρέξιμο και στην άμυνα ο άλλος. Ο Πλεξουσάκης με τον Λαρεντζάκη κάνουν κάτι αντίστοιχο στο φόργουορντ, αφού ο ένας αρέσκεται στο μακρινό σουτ, ενώ ο άλλος παίζει πιο κοντά στο καλάθι και εκμεταλλεύεται τα αθλητικά του προσόντα. Ο Σαρρής στη ρακέτα βαφτίστηκε εξ ανάγκης σέντερ, αλλά ανταποκρίνεται περίφημα χάρη στη μαχητικότητά του και την ενέργεια που βγάζει στην άμυνα απέναντι σε πολύ συχνά mismatch. Ο Παπασωτηρίου με τον Φλώκαλη προσφέρουν πολύτιμες λύσεις όποτε αγωνίζονται, ο πρώτος είναι ο πιο ψηλός και δυνατό παίκτης της ομάδας, θα χρειαστεί λογικά απέναντι στους Στιγκιντριακούς.

Πού θα κριθεί η σειρά;
Οι Στιγκιντριακοί έχουν το ύψος και τη δύναμη. Ο Ρεμπελιακός είναι πολύ γρήγορος και μια από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας στο transition παιχνίδι. Θα πρέπει να περιορίσει την αιμορραγία από τη ρακέτα και μάλιστα να το κάνει χωρίς φθορά με φάουλ, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, όταν όλοι οι σέντερ των αντιπάλων είναι ψηλότεροι από τους ψηλούς σου και στο «4» υπάρχει ο Παπαδόπουλος που μπορεί να μαρκάρει από πλέι μέικερ ως σέντερ. Το περιφερειακό σουτ θα είναι σίγουρα ένα στοιχείο στο ματς, και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες που σουτάρουν από μακριά, άρα οι άμυνες θα έχουν αρκετή δουλειά. Οι αιφνιδιασμοί του Ρεμπελιακού μπορούν να διαλύσουν κάθε ομάδα, τροφοδοτούμενοι από την ασφυκτική πίεση στην περιφέρεια. Βάννας και Γαβρίδης θα πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό όταν οι περιφερειακοί των αντιπάλων θα πιέζουν με double team για το κλέψιμο. Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σειρά, ανάμεσα σε δύο ομάδες τόσο κοντινές όσον αφορά στα πρόσωπα και παράλληλα τόσο μακρινές όσον αφορά στο πού πρέπει η καθεμία να πατήσει για να προκριθεί.

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *