Home / NBA / Κλείδωμα στοιχήματος και όλοι ψάχνονται για ΛεΜπρον-Μέλο!

Κλείδωμα στοιχήματος και όλοι ψάχνονται για ΛεΜπρον-Μέλο!

Όπως αναμενόταν από τη στιγμή που Καρμέλο Άντονι ανακοίνωσε επίσημα ότι θα κάνει opt out από το συμβόλαιό του και θα κοιτάξει στο μετεγγραφικό παζάρι για νέα ομάδα, πάρα πολλές ομάδες τον ονειρεύονται μέρα-νύχτα. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς ανακοίνωσε 6 ημέρες πριν την προθεσμία που είχε ότι κι αυτός θα κάνει opt out από το συμβόλαιό του με τους Μαϊάμι Χιτ!

Αρκετά στοιχηματικά πρακτορεία στο Λας Βέγκας κατέβασαν το στοίχημα για νικητή NBA την επόμενη σεζόν τη στιγμή που ο ΛεΜπρον ανακοίνωσε την απόφασή του. Η Wynn ανέφερε για το θέμα: «Όταν ένας παίκτης σαν τον Τζέιμς αποφασίζει να αλλάξει ομάδες, τότε αυτό δεν επηρεάζει μόνο την απόδοση των Χιτ, αλλά ολόκληρου του NBA. Έπρεπε να κλείσουμε τα πάντα για να κάνουμε μια εκτίμηση. Αν φύγει από την Ανατολική Περιφέρεια, τότε ανοίγει δρόμο για τον τελικό σε αρκετές άλλε ομάδες εκεί».

Η Bovada.LV κινείται στα ίδια πλαίσια: «Όταν ο Καρμέλο έκανε opt out προσαρμόσαμε αρκετές από τις πιθανότητές μας, βασικά διπλασιάσαμε τις πιθανότητες των Νικς και μειώσαμε εκείνες ομάδων όπως οι Μπουλς, που είναι το φαβορί για να τον πάρουν, σύμφωνα με τα όσα θεωρούμε. Το opt out του ΛεΜπρον έχει ακόμα μεγαλύτερη επίδραση και μας ανάγκασε να κλείσουμε το στοίχημα μέχρι να καταλαγιάσει η σκόνη και να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το ποια είναι τα σχέδιά του».

Ο Τζέιμς θα έβγαζε 20 εκατομμύρια δολάρια του χρόνου και 22.7 περίπου τη μεθεπόμενη σεζόν. Ο Πατ Ράιλι και οι Χιτ δεν έδειξαν να σοκάρονται από τα νέα, τουλάχιστον όχι δημόσια: «Πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί για τις διαθέσεις του. Το περιμέναμε ξεκάθαρα ότι ο ΛεΜπρον θα κάνει opt out οπότε δεν είναι έκπληξη για εμάς. Όπως είπα και στη συνέντευξη τύπου την περασμένη εβδομάδα, οι παίκτες έχουν δικαίωμα στο free agency και όταν έχουν τέτοιες ευκαιρίες, έχουν δικαίωμα να τις εξερευνούν».

Και τι γίνεται στο NBA από τη στιγμή που ο Τζέιμς αποφάσισε κι αυτός να τεστάρει την αγορά; Αίφνης οι ομάδες προσπαθούν να πάρουν… και αυτόν και τον Καρμέλο! Ήδη Καβαλίερς, Χοκς, Λέικερς, το δείχνουν ξεκάθαρα ότι τους θέλουν πακέτο.

Οι Καβαλίερς και οι Χοκς ψάχνονται για να βρουν αρκετό χώρο, ενώ οι Λέικερς λένε ότι αν στείλουν το νο7 του ντραφτ που έχουν (σε λίγες ώρες το ντραφτ) κάπου αλλού μαζί με τον Στιβ Νας (9,7 εκατομμύρια του χρόνου), τότε θα μπορούν να προσφέρουν στον ΛεΜπρον και τον Καρμέλο τουλάχιστον από 16 εκατομμύρια στον καθένα, για να παίξουν μαζί με τον Κόμπι Μπράιαντ!

Σίγουρα αυτό θα ήταν ένα πείραμα που οι περισσότεροι από εμάς θα ήθελαν να δουν (χάνεται το μέτρημα στο πόσες μπάλες θα χρειάζονταν για να παιχτεί ένας αγώνας), αλλά δεν ξέρω αν, ακόμα κι αν οι δυο αστέρες αποφασίσουν να παίξουν μαζί, θα θελήσουν να βάλουν και τον Κόμπι πάνω απ’ το κεφάλι τους.

Οι Κλίπερς είναι μια ομάδα που επίσης ψάχνεται πολύ για τον Τζέιμς. Ο Τζέιμς με τον Κρις Πολ είναι πολύ καλοί φίλοι, ο Πολ είναι νονός και του παιδιού του Τζέιμς. Οι Κλίπερς έχουν 76 εκατομμύρια δολάρια για την επόμενη σεζόν, αλλά θα πάει στα 71.7 όταν κάνουν opt out οι Ντάρεν Κόλισον, Γκλεν Ντέιβις και Ντάνι Γκρέιντζερ. Οπότε οι Κλίπερς θα χρειαστεί να διώξουν για αλλού έναν συνδυασμό του ΝτεΆντρε Τζόρνταν (11.4εκ.) και των Τζερντ Ντάντλι (4.25εκ.) και Ματ Μπαρνς (3.4εκ.). Για τον Τζόρνταν είναι αρκετά επιφυλακτικοί αν πρέπει να τον δώσουν, αλλά απ’ την άλλη ο Μπλέικ Γκρίφιν και ο Πολ είναι «untouchable» σύμφωνα με τη διοίκηση της ομάδας.

Οι Χιούστον Ρόκετς κι αυτοί έχουν αρχίσει να προσπαθούν να βρουν τρόπο για να πάρουν τον ΛεΜπρον Τζέιμς ή τον Καρμέλο Άντονι, βρίσκοντας ομάδες για τον Ομέρ Ασίκ και τον Τζέρεμι Λιν. Οι Ρόκετς νιώθουν ότι μπορούν να κρατήσουν Χάουαρντ, Χάρντεν και Πάρσονς μαζί με έναν από τους δύο αστερες στο ρόστερ τους.

Οι Καβαλίερς μπορούν κι αυτοί με διάφορα σενάρια να εξοικονομήσουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια και για τους δύο παίκτες, ώστε να τους πάρουν κρατώντας τον Κάιρι Έρβινγκ.

Και, βέβαια, αν τον Τζέιμς ακολουθήσουν έξω από το Μαϊάμι οι Ουέιντ, Μπος και Χάσλεμ, τότε οι Χιτ θα έχουν πάνω από 50 εκατομμύρια χώρο στο σάλαρι καπ, αριθμό ρεκόρ για την ιστορία της λίγκας, ώστε να μπορούν να πάρουν αυτοί Τζέιμς και Άντονι! Οι επόμενες ημέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον στο NBA, καθώς το φετινό καλοκαίρι μοιάζει να έχει προδιαγραφές για να αλλάξει το χάρτη της λίγκας.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *