Home / NBA / Νο1 ο Ουίγκινς, νο3 ο Έμπιντ, νο51 ο Αντετοκούνμπο!

Νο1 ο Ουίγκινς, νο3 ο Έμπιντ, νο51 ο Αντετοκούνμπο!

Ελληνικό χρώμα από την αρχή ως το τέλος του είχε το ντραφτ του 2014 στο NBA, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να επιλέγεται στο νο51 από τους Νιου Γιορκ Νικς, για να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι στην πολύ σκληρή προσπάθειά του να κάνει το όνειρο του NBA πραγματικότητα, αλλά και τον Άντριου Ουίγκινς να επιλέγεται στο νο1 του ντραφτ από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Και γιατί λέω «ελληνικό» για τον Ουίγκινς; Μα, προφανώς, επειδή είναι ο γιος του μεγάλου Μίτσελ Ουίγκινς, που κόσμησε την Α1 τη δεκαετία του 1990.

Ο Ουίγκινς έγινε ο 2ος Καναδός (έχει την υπηκοότητα της μητέρας του) που επιλέγεται στο νο1 του ντραφτ (δύο συνεχόμενες χρονιές Καναδοί στο νο1), με τους Καβαλίερς να επιλέγουν ξανά… Καναδό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά να ελπίζουν τώρα να τους βγει λίγο καλύτερα το θέμα απ’ ότι με τον Άντονι Μπένετ.

Ο Ουίγκινς ζούσε το όνειρό του στην κορυφή του ντραφτ, θεωρήθηκε πιο έτοιμο μπασκετικό προϊόν σε σχέση με τον Πάρκερ και τον τραυματισμένο Έμπιντ, ενώ με τις στιλιστικές του επιλογές πήγε σε άλλο επίπεδο το διαγωνισμό κιτσαρίας που έχει αρχίσει εδώ και κάποια χρόνια στη λίγκα. «Χίλιες σκέψεις περνούν από το μυαλό μου τώρα. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», είπε. Ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που έχει δύο συνεχόμενες επιλογές στο νο1 του ντραφτ (πλην των Η.Π.Α. εννοείται).

Ο Τζόελ Έμπιντ παρά το κάταγμα κόπωσης που έχει αναβάλει επ’ αόριστον το ντεμπούτο του στη λίγκα «έπεσε» μόλις στο νο3, αφού οι Φιλαντέλφια Σίξερς δεν μπόρεσαν να προσπεράσουν την προοπτική του να επιστρέψει δυνατός σε 6-7 μήνες. Οι γιατροί προς το παρόν λένε ότι μπορεί να μη χάσει και καθόλου, μπορεί να χάσει και όλη τη σεζόν. Στο ντραφτ δεν βρέθηκε αφού αναρρώνει από την εγχείρηση: «Είναι διαφορετικά. Είμαι απογοητευμένος επειδή εύχομαι να ήμουν εκεί. Αλλά είμαι και ενθουσιασμένος που οι Σίξερς με επέλεξαν. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Άρχισα να παίζω μπάσκετ τόσο αργά στη ζωή μου, αυτό σημαίνει ότι όλα είναι πιθανά». Ο Έμπιντ, που είναι ο δεύτερος παίκτης του Κάνσας στο φετινό ντραφτ, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ 15 ετών.

Ανάμεσά τους στο ντραφτ, οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν τον Τζαμπάρι Πάρκερ στο νο2. Ο Πάρκερ, όπως αναφέρει και το ESPN, «θα συναντήσει τον 19χρονο φόργουορντ Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον σκόρερ γκαρντ Μπράντον Νάιτ, ως οι υποσχόμενοι ακρογωνιαίοι λίθοι» των Μπακς στο μέλλον.

Και μιας και αναφέρθηκα στον Γιάννη, η… οικογένεια Αντετοκούνμπο έχει, πλέον, και δεύτερο αντιπρόσωπο στο NBA, καθώς στο νο51 οι Νιου Γιορκ Νικς επέλεξαν τον Θανάση Αντετοκούνμπο, μετά από μια χρονιά με φοβερή δουλειά και επιμονή στο NBDL. Εγγυημένο συμβόλαιο δεν έχει, θα πρέπει να παλέψει και πάλι για να χωρέσει στην ομάδα, αλλά αυτού του είδους οι μάχες για τα αδέρφια μοιάζουν με βόλτα στην παραλία σε σχέση με όσα έχουν περάσει. Σειρά παίρνει ο Κώστας τώρα. Τα όσα είπε ο Θανάσης μετά την επιλογή του:

Λίγο πριν επιλέξουν οι Μπουλς στο νο16, ο Άνταμ Σίλβερ διέκοψε τη διαδικασία και πρόσφερε στον Αϊζάια Όστιν μια στιγμή που πριν λίγες ημέρες έμαθε ότι δεν θα ζούσε ποτέ λόγω του συνδρόμου Μάρφαν απ’ το οποίο πάσχει: «το NBA επιλέγει τον Αϊζάια Όστιν». Όλοι χειροκρότησαν, ο μικρός δάκρυσε και ο Σίλβερ κέρδισε ακόμα περισσότερους πόντους ως κομισάριος σε μια κλασάτη κίνηση. Ο Όστιν δεν θα παίξει ποτέ στο NBA, αλλά στη βραδιά του ντραφτ χώρεσε, όπως ονειρευόταν όλη του τη ζωή. Δείτε την όμορφη στιγμή:

Λίγο νωρίτερα, στο νο8, ψηλότερα απ’ ότι τον προόριζαν μέχρι πριν 1-2 εβδομάδες, οι Σακραμέντο Κινγκς επέλεξαν τον, επίσης Καναδό, Νικ Στάουσκας. Ποιος είναι ο Στάουσκας; Απίστευτη περίπτωση, προς το παρόν ας μείνουμε σε αυτό το βιντεάκι, ο Στάουσκας, ανάμεσα σε άλλα, είναι ο τύπος που έβαλε 70/76 τρίποντα σε 5 λεπτά στην πίσω αυλή του με τον Στέφεν Κάρι να θέλει να διαγωνιστούν μεταξύ τους (αλλά να μην το επιτρέπουν οι κανονισμοί του NCAA). Α, και καρφώνει και σαν τρελός (λέγεται ότι έχει 97 εκατοστά επιτόπιο άλμα):

Πρώτος Ευρωπαίος του ντραφτ ο Ντάριο Σάριτς στο νο12, ενώ μαζί του επιλέχθηκαν άλλοι 10 παίκτες από τη Γηραιά Ήπειρο. Συνολικά, 20 από τους 60 που επιλέχθηκαν ήταν καταγεγραμμένοι ως μη Αμερικανοί στο φετινό ντραφτ.

Το ντραφτ του 2014 (σε παρένθεση η ομάδα που κατέληξε ο παίκτης μετά από μετακίνηση):

1. Άντριου Ουίγκινς (Καβαλίερς)
2. Τζαμπάρι Πάρκερ (Μπακς)
3. Τζόελ Έμπιντ (Σίξερς)
4. Άαρον Γκόρντον (Μάτζικ)
5. Ντάντε Έξαμ (Τζαζ)
6. Μάρκους Σμαρτ (Σέλτικς)
7. Τζούλιους Ραντλ (Λέικερς)
8. Νικ Στάουσκας (Κινγκς)
9. Νόα Βόνλι (Χόρνετς)
10. Έλφριντ Πέιτον (Σίξερς)
11. Νταγκ ΜακΝτέρμοτ (Νάγκετς)
12. Ντάριο Σάριτς (Μάτζικ)
13. Ζακ ΛαΒάιν (Τίμπεργουλβς)
14. Τ. Τζ. Ουόρεν (Σανς)
15. Έιντριαν Πέιν (Χοκς)
16. Γιουσούφ Νούρκιτς (Μπουλς)
17. Τζέιμς Γιανγκ (Σέλτικς)
18. Τάιλερ Ένις (Σανς)
19. Γκάρι Χάρις (Μπουλς)
20. Μπρούνο Καμπόκλο (Ράπτορς)
21. Μιτς ΜακΓκάρι (Θάντερ)
22. Τζόρνταν Άνταμς (Γκρίζλις)
23. Ρόντνεϊ Χουντ (Τζαζ)
24. Σαμπάζ Ναπίερ (Χόρνετς)
25. Κλιντ Καπέλα (Ρόκετς)
26. Π. Τζ. Χέρστον (Χιτ)
27. Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς (Σανς)
28. Σι Τζέι Ουίλκοξ (Κλίπερς)
29. Τζος Χιούστις (Θάντερ)
30. Κάιλ Άντερσον (Σπερς)

31. Ντεμιέν Ενγκλίς (Μπακς)
32. Κέι Τζέι ΜακΝτάνιελς (Σίξερς)
33. Τζο Χάρις (Καβαλίερς)
34. Κλεάντονι Ίρλι (Νικς)
35. Τζαρνέλ Στόουκς (Τζαζ)
36. Τζόνι Ο’ Μπράιαντ ο 3ος (Μπακς)
37. ΝτεΆντρε Ντάνιελς (Ράπτορς)
38. Σπένσερ Ντινουίντι (Πίστονς)
39. Τζέραμι Γκραντ (Σίξερς)
40. Γκλεν Ρόμπινσον ο 3ος (Τίμπεργουλβς)
41. Νικόλα Τζόκιτς (Νάγκετς)
42. Νικ Τζόνσον (Ρόκετς)
43. Ουόλτερ Τάβαρες (Χοκς)
44. Μαρκέλ Μπράουν (Τίμπεργουλβς)
45. Ντουάιτ Πάουελ (Χόρνετς)
46. Τζόρνταν Κλάρκσον (Ουίζαρντς)
47. Ρας Σμιθ (Σίξερς)
48. Λαμάρ Πάτερσον (Μπακς)
49. Κάμερον Μπέρστοου (Μπουλς)
50. Άλεκ Μπράουν (Σανς)
51. Θανάσης Αντετοκούνμπο (Νικς)
52. Βασίλιε Μίσιτς (Σίξερς)
53. Αλεσάντρο Τζεντίλε (Τίμπεργουλβς)
54. Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς (Σίξερς)
55. Σεμάι Κράιστον (Χιτ)
56. Ρόι Ντέβιν Μάρμπλ (Μάτζικ)
57. Λουί Λαμπεριέ (Πέισερς)
58. Τζόρνταν ΜακΡέι (Σπερς)
59. Εξέιβιερ Τέιμς (Ράπτορς)
60. Κόρι Τζέφερσον (Σπερς)

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *