Home / NBA / Παίκτες πάνε κι έρχονται…

Παίκτες πάνε κι έρχονται…

Το σκηνικό στο NBA αλλάζει άρδην ενόψει της σεζόν 2014-15 με τις ομάδες να κάνουν από μερικό έως και ολικό λίφτινγκ και μπροστά μας να έχουμε μια μεγάλη αλλαγή ισορροπιών για τη νέα χρονιά. Από τον ΛεΜπρον ως τον Πάρσονς, από τον Γκασόλ ως τον Ντενγκ, οι ομάδες της Ανατολής και τη Δύσης στο NBA την… είδαν αλλιώς φέτος και έχουν καταπιαστεί με ένα γαϊτανάκι ανταλλαγών και υπογραφών.             

Τεράστιες αλλαγές, αρχίζοντας προφανώς από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς που πήραν τον ΛεΜπρον Τζέιμς, υπέγραψαν και τον Μπρένταν Χέιγουντ, πήραν και το νο1 του ντραφτ (μην ξεχνιόμαστε), ενώ έχασαν τους Σπένσερ Χοζ, Σι Τζέι Μιλς, Τζάρετ Τζακ, Τάιλερ Ζέλερ, Σεργκέι Καράσεφ και Αλόνζο Γκι. Αναμένονται κι άλλες κινήσεις από τους Καβς, που θα προσπαθήσουν να πλαισιώσουν τον ΛεΜπρον.

Στην αντίπερα όχθη οι Μαϊάμι Χιτ έχασαν τον Τζέιμς, το συζητούν ακόμα με τον Ντουέιν Ουέιντ, ο οποίος θεωρούν ότι θα επιστρέψει, έχασαν τον Σέιν Μπατίερ που αποσύρθηκε, ανανέωσαν με Κρις Μπος και Μάριο Τσάλμερς, ενώ έχουν ήδη υπογράψει τους Λούολ Ντενγκ, Τζος ΜακΡόμπερτς και Ντάνι Γκρέιντζερ. Η απόκτηση του Ντενγκ ήρθε μια μέρα μετά τη φυγή του Τζέιμς και είναι ιδιαίτερης σημασίας. Μπορεί πολλοί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά ο Ντενγκ είναι ένας από τους πλέον αναντικατάστατους παίκτες στη λίγκα. Στις τελευταίες 4 σεζόν μόνο ο Κέβιν Ντουράντ έπαιζε περισσότερο από τον Ντενγκ ανά αγώνα, 38.6 λεπτά, ενώ ο Ντενγκ ήταν ο 2ος σε χρόνο συμμετοχής ανά ματς σε όλο το NBA με 38.1 με τον Τζέιμς να είναι στην 3η θέση. Εν ολίγοις, όταν έμπαινε ο προπονητής του δεν έβρισκε κανέναν λόγο να τον βγάλει από το παρκέ. Αυτό δείχνει ότι οι Χιτ μπορεί να άλλαξαν εντελώς σελίδα, αλλά στο «3» θα έχουν και πάλι μια σταθερά χρόνου μέσα στο παιχνίδι τους, με τη μετάβαση ίσως έτσι να γίνεται πιο εύκολα.

Αν όχι οι πρωταθλητές, σίγουρα μία από τις πιο καλά κινούμενες ομάδες στο μετεγγραφικό παζάρι είναι οι Ντάλας Μάβερικς ως τώρα. Έχασαν τον Βινς Κάρτερ και αυτή είναι η μόνη σημαντική απώλεια, ενώ έδωσαν τους Καλντερόν, Λάρκιν, Έλινγκτον και Ντάλεμπερτ. Ανανέωσαν με τον Νοβίτσκι και τον Χάρις, ενώ υπέγραψαν τον Τάισον Τσάντλερ και τον Ρέιμοντ Φέλτον, αποκτώντας τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον για να αντικαταστήσει το σουτ του Κάρτερ (41% πέρσι στο τρίποντο ο Τζέφερσον) και πήραν οριστικά πια και τον Τσάντλερ Πάρσονς. Πολύ ενδιαφέρουσες κινήσεις που ανεβάζουν επίπεδο τους Μαβς σε σχέση με πέρσι.

Για να πάρουν τον Πάρσονς, βέβαια, χρειάστηκε ένα ντόμινο κινήσεων, η υπογραφή του Τζέιμς στους Καβς, η ανανέωση του Μπος με τους Χιτ, με τους Χιούστον Ρόκετς να αποκτούν τον Τρέβορ Αρίζα και αυτομάτως να μην ισοφαρίζουν την προσφορά στον Πάρσονς. Εκτός του Πάρσονς οι Ρόκετς έχουν ήδη χάσει και τον Τζέρεμι Λιν.

Ο Λιν πήγε στους Λος Άντζελες Λέικερς και είναι ο μόνος παίκτης που έχουν πάρει ως τώρα, αφού προς το παρόν έχουν χάσει τον Παού Γκασόλ, τον Τζόρνταν Φάρμαρ και τους Μικς και Κρις Κάμαν. Μεγάλες απώλειες, να δούμε αν ετοιμάζουν κάτι σε υπογραφή ή ανταλλαγή, αν και σταδιακά… στερεύουν οι free agents.

Ο Παού Γκασόλ άφησε τους Λέικερς για τους Σικάγο Μπουλς, για να βρει εκεί σε μια πολύ ενδιαφέρουσα τριάδα τους Γκίμπσον και Νοά, αλλά όχι και τον Ντενγκ πια (που πέρασε και από τους Καβαλίερς στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν). Μαζί τους, στην ευρωπαϊκή παροικία των Μπουλς θα βρίσκεται και ο Νικόλα Μίροτιτς από τη νέα σεζόν, όπως ο ίδιος αποκάλυψε μέσω Twitter.

Σημαντικές κινήσεις και για τους Νιου Γιορκ Νικς που προφανώς ξεχωρίζουν ότι ανανέωσαν τον Καρμέλο Άντονι, χάνοντας, όμως, τους Τσάντλερ-Φέλτον, και παίρνοντας τους Καλντερόν, Λάρκιν, Έλινγκτον και Ντάλεμπερτ. Ο Φιλ Τζάκσον, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του ο Μέλο, είπε ότι η ομάδα έχει τον ακρογωνιαίο λίθο της για να στηθεί γύρω του, οπότε περιμένουμε τη συνέχεια.

Σημαντική κίνηση και για τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, που έχασαν τον Αρίζα, αλλά ανανέωσαν τον Μάρτσιν Γκόρτατ και υπέγραψαν και τον Πολ Πιρς, ενώ κυνηγούν και τον ΝτεΧουάν Μπλερ.

Από τις ομάδες που δεν έχουν κάνει κινήσεις οι Σαν Αντόνιο Σπερς που προς το παρόν έχουν πάρει δύο παίκτες από το ντραφτ, έχουν ανανεώσει άλλους δύο και από νέες υπογραφές έχουν πάρει μόνο του Μπράις Κότον. Προφανώς, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *