Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2014 / Κόβονται Ουόλ, Μπιλ, Μίλσαπ

Κόβονται Ουόλ, Μπιλ, Μίλσαπ

Με 16 παίκτες θα συνεχιστεί η προετοιμασία των Αμερικανών, καθώς μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης (η ώρα της συνέντευξης τύπου) τρεις παίκτες θα κοπούν από τη συνέχεια των προπονήσεων. Σύμφωνα με το Yahoo! και το ESPN, ο Μάικ Σιζέφσκι θα κόψει τους Τζον Ουόλ και Μπράντλι Μπιλ των Ουίζαρντς, αλλά και τον Πολ Μίλσαπ από το ρόστερ του Μουντομπάσκετ.

Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει με 16 παίκτες για τις 10 τελευταίες ημέρες προπονήσεων στις Η.Π.Α., πριν η αποστολή αποχωρήσει για Ευρώπη (όπου έχει ειπωθεί ότι θα πάει μόνο με την τελική δωδεκάδα, εκτός κι αν απόψε ανακοινωθεί αλλαγή σε αυτόν τον σχεδιασμό).

Από τους 20 έχουμε μείνει στους 16, λοιπόν, αφού δίπλα στους 3 αυτούς κόπηκε και ο Πολ Τζορτζ (προφανώς), ο τραυματισμός του οποίου σημάδεψε τη χρονιά των Αμερικανών, αφού ήταν ο πιο σοβαρός από το 1992 που οι Αμερικανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν επαγγελματίες παίκτες στην εθνική τους ομάδα.

Αυτή τη στιγμή, με βάση τα αμερικανικά μέσα, 5 παίκτες θεωρούνται σίγουροι για τη δωδεκάδα του Μουντομπάσκετ, ο Κέβιν Ντουράντ ο Τζέιμς Χάρντεν, ο Άντονι Ντέιβις, ο Ντέρικ Ρόουζ και ο Στέφεν Κάρι.

Για τις υπόλοιπες 7 θέσεις υπάρχουν 11 παίκτες. Πέντε γκαρντς: ο Κάιρι Έρβινγκ, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο Κάιλ Κόρβερ, ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν και ο Κλέι Τόμπσον. Τρεις φόργουορντ: ο Τσάντλερ Πάρσονς, ο Κένεθ Φαρίντ και ο Γκόρντον Χέιγουορντ. Και τρεις σέντερ: ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο Αντρέ Ντράμοντ και ο Μέισον Πλάμλι (προέρχεται από την ομάδα των επίλεκτων που είχε ο Σιζέφσκι να προπονείται μαζί με την κανονική προεπιλογή).

Τα πράγματα είναι εντελώς ανοιχτά αυτή τη στιγμή και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο Σιζέφσκι κράτησε 16 παίκτες και όχι 14, όπως συνηθίζει για το τελικό στάδιο. Και οι 11 που βρίσκονται μέσα παίζουν για μια θέση και ο ανταγωνισμός πρόκειται να είναι πάρα πολύ υψηλός τις τελευταίες ημέρες του καμπ.

Αρχικά, μετά τον τραυματισμό του Τζορτζ, υπήρχαν φόβοι ότι κάποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν φοβούμενοι μην χτυπήσουν επειδή είναι νωπές οι μνήμες, αλλά δεν το έκανε κανείς, όπως επιβεβαίωσαν άνθρωποι από την ομάδα. Γενικός διευθυντής ομάδας με παίκτη στην προετοιμασία, μίλησε στο ESPN ανώνυμα, λέγοντας: «Κανείς δεν θέλει να φύγει, γιατί αυτό θα ήταν άδικο προς τον Πολ. Αν υπάρχει προβληματισμός από αυτόν τον τραυματισμό, θα φανεί στην επόμενη κλήση της εθνικής».

Ο Τζιμ Μποχάιμ, βοηθός προπονητή στην ομάδα, είπε για τον τραυματισμό του Τζορτζ: «Δεν έχω ξαναβρεθεί σε μια κατάσταση όπου κάποιος παθαίνει κάτι τόσο σοβαρό. Είναι κάτι πάρα, πάρα πολύ δύσκολο. Δεν είναι κάτι που μπορείς να πεις ‘οκ, ας μαζευτούμε να προχωρήσουμε μπροστά’. Νομίζω θα μας πάρει κάποιες μέρες να ανασυγκροτηθούμε και να μαζέψουμε ξανά και την ομάδα στο να επικεντρωθεί στο Μουντομπάσκετ».

Ο Μάικ Σιζέφσκι μίλησε τη Δευτέρα κι αυτός για τον Τζορτζ: «Ένας απαίσιος τραυματισμός σε έναν υπέροχο παίκτη και υπέροχο άνθρωπο. Κάνεις μια σκληρή φάση και όταν προσγειώνεσαι ξαφνικά σπάει το πόδι σου. Νομίζω ότι ο τρόπος που χειριστήκαμε τα πράγματα, ο τρόπος που χειρίστηκε το ιατρικό μας επιτελείο τα πράγματα ήταν υπέροχος. Ο Πολ ήταν στωικός. Ήταν απίστευτος όσο τον φρόντιζαν για να φύγει από το παρκέ. Οι προπονητές και οι γυμναστές μας πήγαν να τον βοηθήσουν. Οι γονείς του ήταν εκεί και ακόμα και στο νοσοκομείο πριν την εγχείρηση, ήταν ευδιάθετος και θετικός. Όταν τον επισκεφτήκαμε την επόμενη ημέρα είπε ‘κόουτς, εγώ θα είμαι εντάξει, πηγαίνετε για το χρυσό’. Προσπαθούσε να μας καθησυχάσει όλους. Απίστευτο το πώς χειρίστηκε τα πράγματα ένας τόσο νέος άνθρωπος».

Ο Σιζέφσκι ρωτήθηκε και για το αν ένας τόσο σοβαρός τραυματισμός θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι παίκτες την κλήση στην εθνική τα επόμενα χρόνια: «Νομίζω ότι είναι προσωπική απόφαση ενός παίκτη το τι θα κάνει, και οι παίκτες θέλουν να κάνουν μεγάλα πράγματα. Θέλουν να παίζουν σε υψηλό ανταγωνισμό και πολλοί από αυτούς θέλουν να εκπροσωπούν τη χώρα τους και δεν νομίζω αυτό να αλλάξει. Οι μεγάλοι παίκτες θέλουν να παίζουν. Κάθε προφύλαξη έχει παρθεί και κάποιες φορές τραυματισμοί συμβαίνουν, είναι μέρος του παιχνιδιού. Πραγματικά πιστεύω ότι οι παίκτες θα θέλουν ακόμα να παίξουν και να υπηρετήσουν τη χώρα τους και να γίνουν καλύτεροι και να είναι μέρος μιας εμπειρίας που ελάχιστοι έχουν την ευκαιρία να είναι μέρος της. Ελπίζω με αυτόν τον τρόπο να το βλέπουν και οι ιδιοκτήτες όσο προχωράμε. Οι τραυματισμοί μπορούν να συμβούν σε κάθε μέρος κάθε ώρα, είτε είσαι μέσα είτε έξω από το παρκέ. Αυτό που προσπαθείς να κάνεις σε ένα περιβάλλον όπως η εθνική Η.Π.Α. είναι να τους δώσεις την καλύτερη δυνατή προπόνηση και την καλύτερη δυνατή προστασία. Και αυτό είχαν. Γι’ αυτό δεν έχουμε τραυματισμούς. Δεν είχαμε και κανέναν σοβαρό τραυματισμό μέχρι αυτόν εδώ. Επίσης, νιώθω ότι όταν παίζεις απέναντι σε πολύ καλούς παίκτες και σε πολύ υψηλό επίπεδο και όταν προπονείσαι σε τέτοιο, έχεις λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστείς. Πάντα υπάρχει πιθανότητα, πάντα υπάρχει πιθανότητα. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αλλά ακόμα δεν πιστεύω ότι αυτό θα σταματήσει τους παίκτες απ’ το να θέλουν να παίξουν για την εθνική Η.Π.Α., γιατί αυτό είναι το σωστό πράγμα να κάνουν».

Εν τω μεταξύ, οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι θα ερευνήσουν το περιστατικό του τραυματισμού, για το αν υπήρχε ευθύνη του γηπέδου στο θέμα, αν δηλαδή η βάση της μπασκέτας στο εν λόγω γήπεδο ήταν και στο ελάχιστο πιο κοντά στη baseline από το επιτρεπόμενο όριο, αν και στην αρχική ανακοίνωση αναφέρουν ότι δεν πιστεύουν ότι προκύπτει τέτοια ευθύνη από τον αρχικό έλεγχο.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Αναμενόμενο αλλά εντυπωσιακό!

Με μια τρομερή επίδειξη δύναμης, οι Αμερικανοί διέσυραν τη Σερβία στον τελικό του Μουντομπάσκετ, 129-92, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *