Home / NBA / Κάρι: «Καλύτερος επιθετικά του ΛεΜπρον»

Κάρι: «Καλύτερος επιθετικά του ΛεΜπρον»

Ο Στέφεν Κάρι είναι από τα νέα αστέρια του NBA και είναι στη διαδικασία να… μαρκάρει την περιοχή του όσο πιο εκκωφαντικά μπορεί. Μετά από μια μαγική σεζόν, ο άσος των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ρωτήθηκε στο «Dan Patrick Show» αν είναι αυτός ή ο ΛεΜπρον Τζέιμς καλύτερος επιθετικά. Η απάντησή του θα ξενίσει τους περισσότερους, όμως είναι δείγμα του πώς βλέπει ο Κάρι τον εαυτό του και άποψη που δείχνει αυτοπεποίθηση και στόφα μεγάλου παίκτη.

«Καλύτερος επιθετικά παίκτης, εγώ ή ο ΛεΜπρον; Είναι η πρώτη φορά που μου κάνει κάποιος τέτοια ερώτηση. Εγώ. Σίγουρα ο ΛεΜπρον απαιτεί μεγάλη προσοχή στο παρκέ, αλλά μου αρέσει να λέω ότι εγώ μπορώ να μοιράσω την μπάλα, να εμπλέξω στην επίθεση και τους συμπαίκτες μου και να είμαι και πλέι μέικερ επίσης», είπε ο Κάρι.

Η φράση του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδίως όταν λέγεται σε σύγκριση δύο παικτών που είχαν πάνω από 6.0 ασίστ μέσο όρο και οι δύο. Προφανώς ο Κάρι θέλησε με αυτή να δείξει ότι δεν είναι μόνο οι τελικές πάσες ο τρόπος για να μετρηθεί η ομαδικότητα ενός παίκτη και το πόσο εμπλέκει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, αλλά το να μοιράζεις την μπάλα είναι κάτι περισσότερο από αυτό (που προφανώς και είναι δηλαδή).

Ο 25χρονος Κάρι είχε 24.0 πόντους και 8.5 ασίστ μέσο όρο τη σεζόν που τελείωσε, με 261 εύστοχα τρίποντα, σουτάροντας με 47.1% εντός παιδιάς και 42.4% στα τρίποντα. Ο 29χρονος Τζέιμς είχε 27.1 πόντους μέσο όρο, 6.4 ασίστ, εύστοχα τρίποντα, σουτάροντας με 56.7% εντός παιδιάς και με 37.9% από το τρίποντο. Ο Κάρι έπαιρνε 17.7 σουτ εντός παιδιάς και 4.5 βολές ανά αγώνα, ενώ ο Τζέιμς 17.6 σουτ και 7.6 βολές ανά ματς.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *