Home / NBA / Ο πρώτος Ινδός στον μαγικό κόσμο…

Ο πρώτος Ινδός στον μαγικό κόσμο…

Ο Σιμ Μπουλάρ έσπασε ένα τεράστιο φράγμα την Παρασκευή, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης ινδικής καταγωγής που υπογράφει συμβόλαιο με ομάδα του NBA, αφού πια είναι μέλος των Σακραμέντο Κινγκς και θα ξεκινήσει μαζί τους στο καμπ προετοιμασίας της ομάδας τον Σεπτέμβρη.

Πλέον, μια χώρα με περίπου 1,2 δισεκατομμύριο κατοίκους έχει παίκτη στο NBA, για πρώτη φορά στην ιστορία, με τον Βίβεκ Ραναντίβε, ιδιοκτήτη ων Κινγκς και γεννημένο στην Ινδία, να δηλώνει: «Πάντα πίστευα ότι η Ινδία είναι το νέο μεγάλο σύνορο που πρέπει να περάσει το NBA και το να προσθέτουμε στην ομάδα μας έναν τόσο ταλαντούχο παίκτη όπως ο Σιμ, καταδεικνύει την εκθετική ανάπτυξη που έχει το μπάσκετ σε αυτή τη χώρα. Ο Σιμ είναι ο πρώτος παίκτης ινδικής καταγωγής που υπογράφει με ομάδα του NBA, αλλά εκπροσωπεί απλώς έναν από τους πάρα πολλούς παίκτες που θα έρθουν στη λίγκα από εκείνη την περιοχή, καθώς το παιχνίδι θα συγκεντρώνει περισσότερη προσοχή και θα γεννά όλο και περισσότερο πάθος ανάμεσα σε μια νέα γενιά Ινδών οπαδών».

Στους Κινγκς ο Μπουλάρ θα παλέψει για μια θέση στο τελικό ρόστερ πίσω από τον ΝτεΜάρκους Κάζινς, ενώ αν δεν τα καταφέρει θα μπει στην ομάδα των Κινγκς στο NBDL, όπου θα έχει την ευκαιρία να εξελίξει το παιχνίδι του.

Ο Μπουλάρ είναι λίγο πολύ… θαύμα της φύσης, βλέπει τον κόσμο από 2.26 μέτρα και ζυγίστηκε στα 161 κιλά. Γεννήθηκε στο Τορόντο τον Δεκέμβρη του 1992 αφότου οι γονείς του κατέφυγαν εκεί από την Ινδία. Έπαιξε δύο σεζόν κολεγιακό μπάσκετ στο Νες Μέξικο Στέιτ, όπου είχε 10.2 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 2.9 τάπες, ήταν δύο φορές MVP της Περιφέρειας Western Athletic, ενώ η ομάδα του κατέκτησε και τις δύο χρονιές το πρωτάθλημα.

Το hype γύρω από το όνομά του είναι ιδιαίτερα υψηλό, σύμφωνα με τους New York Times «πρόκειται να γίνει ο πρώτος εξέχων παίκτης ινδικής καταγωγής στο αντρικό μπάσκετ». Ο Μπουλάρ στο Λύκειο είχε μέσο όρο 26.0 πόντους, 24.0 ριμπάουντ και 11.0 τάπες ανά αγώνα στην τελευταία του χρονιά.

Αρχικά, είχε αποφασίσει να πάει στο Xavier του Οχάιο, αλλά όταν έμαθε ότι θα έπρεπε να πληρώσει 42.000 δολάρια για δίδακτρα, καθότι το σχολείο δεν του έδινε τελικά πλήρη αθλητική υποτροφία, άλλαξε απόφαση και πήγε στο New Mexico State όπου θα έπαιζε με τους Aggies. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του NCAA αναγκάστηκε να μείνει εκτός το 2011-12, παρότι το σχολείο εφεσίβαλε (ανεπιτυχώς) την απόφαση. Έπαιζε 24.4 λεπτά ανά αγώνα με 10.1 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 2.4 τάπες το 2012-13, ενώ το 2013-14 έπαιζε 26.3 λεπτά ανά ματς, έχοντας 10.4 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 3.4 τάπες.

Αναδείχτηκε και τα δύο χρονιές MVP της WAC, το 2013 ήταν ρούκι της χρονιάw στη WAC, το 2014 στην καλύτερη αμυντική ομάδα της WAC, το κολέγιό του πήρε και τις δύο χρονιές τον τίτλο στην περιφέρεια, ενώ έφτασε και στο τελικό τουρνουά του NCAA. Έτσι, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ αφήνοντας τα τελευταία δύο χρόνια κολεγίου, αλλά στο ντραφτ του 2014 δεν τον επέλεξε κάποια ομάδα, για να αγωνιστεί τελικά με τους Σακραμέντο Κινγκς στο summer league του NBA και να υπογράψει μαζί τους συμβόλαιο την Παρασκευή.

Ο Μπουλάρ έχει έναν νεότερο αδερφό, τον Τανβίρ, τρία χρόνια μικρότερο, ο οποίος είναι 2.21 μέτρα και επίσης παίζει μπάσκετ στο κολέγιο. Οι γονείς τους είναι 1.96 μέτρα ο πατέρας τους και 1.78 μέτρα η μητέρα τους. Μέχρι την εφηβεία τους τα δύο αγόρια δεν είχαν παίξει μπάσκετ, παρά μόνο κρίκετ και Καμπάντι. Ο Σιμ με τον αδερφό του έχουν καναδική υπηκοότητα και αγωνίζονται ήδη με τις μικρές εθνικές ομάδες του Καναδά.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *