Home / Α1 / Εκτός Α1 ο Πανιώνιος;

Εκτός Α1 ο Πανιώνιος;

Δύσκολες ώρες για τον Πανιώνιο, που ουσιαστικά ίσως χρειαστεί να ξεκίνησει ξανά από την αρχή, αφού η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στη συνεδρίασή της αρνήθηκε να δώσει νέα 10ημερη παράταση στους «κυανέρυθρους» για την κάλυψη των κενών στο φάκελό τους, με αποτέλεσμα να μην πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και να μείνουν εκτός Α1! Και μετά… ήρθε ο ΕΣΑΚΕ να ζητήσει παράταση!                

Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε με τον Ηλία Λιανό στη συνεδρίαση της ΕΕΑ, αλλά το γεγονός ότι δεν είχε προλάβει να καλύψει τα κενά που υπήρχαν στο φάκελό του ήταν τελικά καταδικαστικό. Η ΕΕΑ δεν έκανε δεκτό το αίτημα για νέα παράταση, δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Α1, αναγκάζοντας ουσιαστικά τον Πανιώνιο να σκεφτεί πως θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν από τις χαμηλές κατηγορίες, από το μηδέν, προσπάθεια ανοικοδόμησης.

Ο Αντώνης Μαργέτης δεν τα βρήκε με τον Ηλία Λιανό το Σαββατοκύριακο που μόλις τελείωσε και έτσι ο Πανιώνιος έφτασε σε αυτό το σημείο κατάντιας, προφανώς όχι χωρίς να έχουν γίνει εγκλήματα από τη διοίκησή του. Ο Μαργέτης δεν ανέλαβε τον Πανιώνιο κι έτσι όλα τα τεράστια λάθη που γίνονταν τόσο καιρό ο Πανιώνιος όλα δείχνουν ότι θα κληθεί να τα πληρώσει και να ξεκινήσει ξανά από την αρχή, σε μια μαύρη μέρα για την ιστορία του.

Λίγο αργότερα, όμως, εμφανίστηκε ο ΕΣΑΚΕ με επιστολή του προς την ΕΕΑ να ζητάει κι εκείνος νέα παράταση για τον Πανιώνιο («το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ότι συναινεί προς το αίτημα του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ κ. Ηλία Λιανού για τη χορήγηση προθεσμίας εκ μέρους της Επιτροπής σας, προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της ομάδας για τη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής της στο πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας που διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ»), ενώ ταυτόχρονα από τον ΕΣΑΚΕ διαρρέουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η ΕΟΚ ζήτησε από την ΕΕΑ να μην δοθεί άλλη παράταση.

Ο ΕΣΑΚΕ κινείται στη λογική ότι ο Πανιώνιος είναι ακόμα μέσα, η ΕΕΑ φαντάζει ανένδοτη στην απόφασή της, ενώ έπεται και η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Τον όλο παραλογισμό του θέματος έρχεται να συμπληρώσει το γεγονός ότι η Καβάλα (η πρώτη επιλαχούσα για να πάρει τη θέση του Πανιωνίου) έχει απαγορευτικό μετεγγραφών από το BAT (δεν μπορεί να πάρει παίκτη που δεν έπαιζε πέρσι στην Ελλάδα) για χρέη προς ξένους παίκτες. Επίσης, υπάρχουν ήδη σωματεία που έχουν ξεσηκωθεί λέγοντας ότι η Καβάλα δεν μπορεί να αντικαταστήσει άλλη ομάδα πλην των ΑΕΚ και Κόροιβου (εκείνων που προήχθησαν δηλαδή). Και μέσα σε όλα ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ αναφέρει ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει με 13 ομάδες, αλλά κανείς δεν θέλει να υπάρξει καθυστέρηση.

Προφανώς, όλα συνηγορούν στο να βρεθούμε μπροστά σε άλλη μία φορά που θα καταπατηθεί οποιοδήποτε είδος λογικής στην μπασκετική Ελλάδα. Τα όσα γίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα εδώ και αρκετά χρόνια μόνο λογικά δεν είναι και δείχνουν την πλήρη απαξίωση του αθλήματος στη χώρα μας, τις σαθρές βάσεις πάνω στις οποίες στήθηκε το επαγγελματικό μπάσκετ και τα τεράστια λάθη που μας έφεραν πια εδώ.

Μέσα η ΑΕΚ

Απ’ την άλλη, χαρές στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, καθώς με τη βοήθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη (όπως έγραψε το aek365 και επιβεβαίωσε μετά ο Αλέξης Αλεξίου) η ομάδα κατέθεσε την εγγυητική επιταγή των 100.000 ευρώ και πήρε κανονικά το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1, μετά από ένα αρκετά επεισοδιακό και αβέβαιο καλοκαίρι.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *