Home / Α1 / Βίντεο από το «αντίο» του Περιστερίου

Βίντεο από το «αντίο» του Περιστερίου

Το Περιστέρι δεν κατάφερε να μείνει στην Α1, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα με τον Ηλυσιακό κέρδισε με 83-82, αλλά δεν πήρε τους 4 πόντους διαφοράς που χρειαζόταν για να επιβιώσει στην τριπλή ισοβαθμία με τον Ηλυσιακό και τον Πανελευσινιακό, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί. Το παιχνίδι είχε απίστευτη εξέλιξη, κρίθηκε στην παράταση και, μάλιστα, στο τελευταίο δευτερόλεπτό της.           

Μετά από τις βολές του Μάρας για το 72-75 στην κανονική περίοδο, το Περιστέρι αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Ζούμπος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ και είχε 1/2 βολές για το 73-75. Ο Χατζής κέρδισε φάουλ και είχε επίσης 1/2 βολές, ενώ μετά από βολή του Παπαντωνίου και καλάθι του Μίτσελ από επιθετικό ριμπάουντ, το Περιστέρι ισοφάρισε σε 76-76. Ο Στόγκλιν αστόχησε, ο Ηλυσιακός έκανε φάουλ, ο Πέτρουλας «πέταξε» επίτηδες δύο βολές γιατί η ομάδα του ήθελε +4, με τον Στόγκλιν να αστοχεί στην εκπνοή και το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Εκεί, ο Μίτσελ έγραψε το 81-79 για το Περιστέρι, ο Στόγκλιν απάντησε με 2/2 βολές για το 81-81, με τον Ψαρόπουλο να χάνει την μπάλα από τον Μάρας. Στα 12 δευτερόλεπτα ο Παπαντωνίου έκανε φάουλ στον Χατζή που έγραψε 1/2 βολές χάνοντας τη δεύτερη επίτηδες (αξίζει να δείτε πώς σουτάρει τη δεύτερη, σουτάρει κανονικά, απλώς κάνει ένα… βήμα στα δεξιά και η βολή πηγαίνει ταμπλό και έξω).

Ο Παπαντωνίου έκανε λάθος στο φάουλ, προφανώς είχε μπερδέψει το σκορ ή το χρόνο, αφού το Περιστέρι θα προτιμούσε να βγάλει μια άμυνα καθαρή στέλνοντας το ματς σε δεύτερη παράταση (όχι ότι την είχε σίγουρη βέβαια, έτσι; Αυτά είναι θεωρητικά). Όταν το κατάλαβε, άρχισε να τραβά τα μαλλιά του, αλλά το σκορ ήταν 81-82 με 12 δευτερόλεπτα για το φινάλε.

Ο Παπαντωνίου πήρε γρήγορα ντράιβ για το 83-82 στα 5 δευτερόλεπτα, με το Περιστέρι να κάνει αμέσως φάουλ στον Μάρας. Εκείνος έχασε επίτηδες δύο βολές κάνοντας τον Στόγκλιν να «τρελαθεί» από τα νεύρα του (δείτε τον στο βίντεο στη ρακέτα για το ριμπάουντ με το νο.19), αφού οι 0/2 του Μάρας έδιναν την ευκαιρία στο Περιστέρι με τρίποντο να σώσει τη χρονιά! Ο Παπαντωνίου πήρε την μπάλα από το ριμπάουντ του Μίτσελ, σούταρε στην εκπνοή από το κέντρο, το σουτ πήγε πολύ καλά, αλλά βρήκε στεφάνι και το Περιστέρι αποχαιρέτησε την Α1, χωρίς τον κόσμο του στο πλευρό του, αφού ήταν τιμωρημένο για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Άρη.

Ο Στόγκλιν έκανε τη διαφορά για τον Ηλυσιακό και πάλι, είχε 26 πόντους και 11 κερδισμένα φάουλ με 7/17 σουτ και 9/10 βολές, ενώ για το Περιστέρι ο Παπαντωνίου ήταν ο καλύτερος με 24 πόντους και 9 κερδισμένα φάουλ με 8/18 σουτ και 4/6 βολές.

Ο πρόεδρος του Περιστερίου, Στέφανος Κιουριτζόγλου, και ο προπονητής, Τζίμης Κουστένης, μίλησαν μετά το ματς για παίκτες 9 μήνες απλήρωτους που τα έδιναν όλα, με τον πρόεδρο να μιλάει για τις ευθύνες του και να ευχαριστεί τους παίκτες και τον προπονητή.

Το βίντεο από τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα της παράτασης:

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *