Home / Α1 / Παναθηναϊκός: οι παίκτες στο μικροσκόπιο

Παναθηναϊκός: οι παίκτες στο μικροσκόπιο

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2009

4. Φραγκίσκος Αλβέρτης: Μία εντελώς κενή αγωνιστική χρονιά, με μόλις 3,5 λεπτά συμμετοχής όλο το χρόνο. Σαφώς «σημαία», μεγάλος αρχηγός και «σύμβολο» του Παναθηναϊκού, αλλά δημιουργεί απορίες το γιατί έμεινε στο ρόστερ ενώ ούτε κατά διάνοια, απ’ ό,τι φάνηκε, δεν υπολογιζόταν. Η επόμενη μέρα: Συνεχίζει από άλλο πόστο.

5. Ντούσαν Κέτσμαν: Εντελώς περιθωριοποιημένος, χωρίς θέση στην ομάδα περιορίστηκε σε ολιγόλεπτες συμμετοχές. Η επόμενη μέρα: Φεύγει γιατί δεν έχει λόγο να μείνει. Θα βρει να παίξει σε μεσαία ευρωπαϊκή ομάδα, δεν αποκλείεται να γυρίσει ξανά στην Παρτιζάν, όπως και μετά τον Μακεδονικό.

6. Βασίλης Σπανούλης: Ένας από τους σπουδαίους Έλληνες του Παναθηναϊκού, βελτιώνεται συνεχώς. Φέτος ήταν λίγο ασταθής, αλλά είναι μεγάλο «κεφάλαιο». Η επόμενη μέρα: Ο επόμενος σχεδιασμός φυσικά ξεκινά με αυτόν βασικό.

7. Στράτος Περπέρογλου: Κοιτάει πια τον μπασκετικό κόσμο με νέα προοπτική και θάρρος. Η καλύτερη χρονιά της καριέρας του σε αυτό το επίπεδο. Έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε ομάδα που πρωταγωνιστεί, έστω και σαν ρολίστας προς το παρόν. Η επόμενη μέρα: Χρειάζεται σκληρή δουλειά (κυρίως για να μπορεί να αποδίδει και στα κρίσιμα με μεγαλύτερη συνέπεια) αλλά η βελτίωσή του κάθε χρόνο δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει.

8. Μάικ Μπατίστ: Ίσως η καλύτερή του χρονιά ανάμεσα σε καλές με τον Παναθηναϊκό. Ο ιδανικός Αμερικάνος για τον Ομπράντοβιτς, δίνει πάρα πολλά στην ομάδα του, απόδειξη το ότι ήταν δεύτερος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Η επόμενη μέρα: Ούτε να διανοηθεί ο Ομπράντοβιτς ότι θα τον χάσει.

9. Αντώνης Φώτσης: Μέχρι το Δεκέμβριο προβλημάτιζε γιατί ήταν πολύ μέτριος. Στα κρίσιμα, όμως, ανέβαινε συνεχώς και έδειξε το ταλέντο και την κλάση του. Ήταν καθοριστικός για τις επιτυχίες. Η επόμενη μέρα: Φυσικά μένει.

10. Νίκος Χατζηβρέττας: Ο χρόνος του μειώθηκε σημαντικά φέτος. Για πρώτη φορά ήταν απλώς ένας ρολίστας για ειδικές αποστολές. Έκανε το καλύτερό του ματς στον τελευταίο τελικό. Η επόμενη μέρα: Μάλλον μένει, με περιορισμένο χρόνο αλλά είναι γνωστό το τι μπορεί να προσφέρει όποτε μπαίνει.

11. Ντρου Νίκολας: Άργησε να μπει στο κλίμα της ομάδας και να συνηθίσει το νέο του ρόλο, αλλά όταν… μπήκε έδειξε την ποιότητά του αφού μπόρεσε να προσφέρει σε πολλούς τομείς. Ήταν ένα ερώτημα το πώς θα έδενε στη χημεία του Παναθηναϊκού, αλλά αποδείχθηκε πολύ καλή επιλογή. Η επόμενη μέρα: Παίκτης εγνωσμένης αξίας, μάλλον συνεχίζει.

12. Κώστας Τσαρτσαρής: Με λίγο μειωμένο χρόνο συμμετοχής, όντας ο τέταρτος ψηλός της ομάδας, ο διεθνής πάουερ-φόργουορντ έκανε μέτρια χρονιά. Η πρώτη τέτοια τα τελευταία χρόνια. Η επόμενη μέρα: Πολυεργαλείο που προσφέρει πολλά αλλά σταδιακά μετατρέπεται πλέον σε μπακ-απ ρολίστα.

13. Δημήτρης Διαμαντίδης: Η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας του. Για πρώτη φορά βίωσε τι σημαίνει τραυματισμός. Έμεινε έξω για ένα διάστημα, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί όταν γύρισε. Έκανε μεγάλο ματς στον τελικό Κυπέλλου και ανέβηκε στο πρωτάθλημα από τον δεύτερο τελικό. Η επόμενη μέρα: Αναντικατάστατος βεβαίως, αλλά θα χρειαστεί δουλειά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης το καλοκαίρι. Ερωτηματικό η Εθνική.

14. Νίκολα Πέκοβιτς: Αποκάλυψη στην Παρτιζάν, αποκάλυψη και στον Παναθηναϊκό. «Κολώνα» της ομάδας, «δυναμίτης» στη ρακέτα χωρίς προφανή τρόπο αντιμετώπισης. Αδυναμίες του η ευκολία με την οποία κάνει το φάουλ και το ότι είναι επιρρεπής στο λάθος στα τελευταία λεπτά των ντέρμπι. Η επόμενη μέρα: Βασικότατος και με ακόμη μεγαλύτερες αρμοδιότητες του χρόνου.

15. Ντούσαν Σάκοτα: Προσωπικά μου προκαλεί μεγάλο προβληματισμό αφού άλλα περιμέναμε από τον Σάκοτα και άλλα βλέπουμε. Περιμένουμε εναγωνίως να δυναμώσει και να δέσει το κορμί του αλλά δε μοιάζει να έχει κάνει κανένα βήμα προς αυτήν την κατάσταση. Είναι πια 23 ετών και δεν είναι δυνατόν να μένει σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός χωρίς να μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά τίποτα στην άμυνα και μόνο κάποια τρίποντα στην επίθεση (και αυτά όχι στα κρίσιμα ματς). Ψηλός για τριάρι, αδύναμος για τεσσάρι, πρέπει επιτέλους να του διαλέξουν μια θέση και να τον δουλέψουν πάνω σε αυτήν για να δούμε τι μπορεί να προσφέρει. Η επόμενη μέρα: Ερωτηματικό το τι θέση μπορεί να έχει στον Παναθηναϊκό.

16. Γκιόργκι Σερμαντίνι: Πολύ μικρή συμμετοχή. Έχει ταλέντο, έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά χρειάζεται να δυναμώσει πάρα πολύ για να παίξει σέντερ. Η επόμενη μέρα: Μάλλον θα δοθεί δανεικός.

17. Δημήτρης Βεργίνης: Μετά από μια πολύ καλή και γεμάτη χρονιά στον ΠΑΟΚ, ο Βεργίνης είχε μία χαμένη φέτος. Έμεινε θεατής όλο το χρόνο και αυτό είναι κακό καθώς δεν μπορούν καλά ταλέντα, στα 22 τους, να χάνουν χρόνια από την καριέρα τους. Η επόμενη μέρα: Καλές οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού, αλλά πρέπει να παίξει, πρέπει απαραιτήτως να δοθεί δανεικός, για να μη μείνει ακόμα πιο πίσω.

19. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Ίσως ο υψηλότερης μπασκετικής αξίας παίκτης του Παναθηναϊκού και ένας από τους κορυφαίους στην ήπειρο. Ήταν καθοριστικός σε πολλά κρίσιμα ματς. Η αξία και η κλάση του είναι αδιαμφισβήτητες, αν και η έντονη ιδιοσυγκρασία του ενίοτε δημιουργεί ερωτηματικά στη σχέση του με τον Ομπράντοβιτς. Η επόμενη μέρα: Υπάρχει ένα θέμα με το ύψος του συμβολαίου του, αλλά η πρόθεση των δύο πλεύρων είναι μάλλον να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, τουλάχιστον επί του παρόντος.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *