Home / NCAA / Απεβίωσε η Λορίν Χιλ

Απεβίωσε η Λορίν Χιλ

Πάλεψε σα θηρίο. Έσπασε κάθε πρόγνωση, με τους γιατρούς να λένε ότι δεν θα ζει τον Δεκέμβρη, αλλά εκείνη να καταφέρνει να παίζει σε αγώνα στις 16 εκείνου του μήνα. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, όμως, η Λορίν Χιλ έφυγε από τη ζωή, αποβιώνοντας από καρκίνο στον εγκέφαλο, αφού πρώτα είχε καταφέρει με τη μάχη της να εμπνεύσει χιλιάδες από εμάς, αλλά και να μαζέψει 1,5 εκατομμύριο δολάρια για την έρευνα γύρω από τον τύπο καρκίνου από τον οποίο έπασχε.

Η Χιλ διαγνώστηκε με DIPG (Diffuse Intrinsic Pontine Glioma), μια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, την τελευταία χρονιά της στο λύκειο, αφότου είχε πάρει υποτροφία από το Mount St. Joseph. Αποφάσισε να αγνοήσει τη λογική και να δείξει τη δύναμή της παίζοντας εκεί, αφού το κολέγιο δεν ακύρωσε την υποτροφία.

Αγωνίστηκε τελικά σε 4 παιχνίδια, σκόραρε 5 λέι απ, ανάμεσά τους δύο στο τελευταίο της παιχνίδι, στις 16 Δεκεμβρίου, απέναντι στο κολέγιο Γούστερ, νίκη με 66-65 για το Σεντ Τζόζεφ. Αμέσως μετά έκλεισε την κολεγιακή της καριέρα κι έγινε επίτιμη προπονήτρια της ομάδας.

Παρέλαβε τιμητικό διδακτορικό από το Mount St. Joseph, ενώ βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της HCAC (Heartland Collegiate Athletic Conference). Η Χιλ είχε στόχο να μαζέψει 2,2 (φορούσε το 22 στην ομάδα) εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα στον τύπο καρκίνου από τον οποίο έπασχε, καταφέρνοντας μέχρι την ημέρα του θανάτου της να μαζέψει 1,5 εκατομμύριο.

Εκτός από την προσφορά της και όλους όσους άγγιξε, η μνήμη της θα μείνει ζωντανή από τους γονείς της, Μπρεντ και Λίσα, και τα δύο αδέρφια της, Νέιτ και Έριν.

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *