Home / NBA / Τέλος ο Ρόντο από τους Μάβερικς

Τέλος ο Ρόντο από τους Μάβερικς

Ο παίκτης του οποίου η απόκτηση έκανε τους φίλους της ομάδας να πανηγυρίζουν στα μισά της σεζόν για ενδεχόμενο τίτλο, έγινε η αιτία στη συνέχεια για το μεγαλύτερο μέρος της απογοήτευσης προς τους Μάβερικς από τους οπαδούς τους. Ο Ρέιτζον Ρόντο πέρασε και δεν ακούμπησε από το Ντάλας, μάλλον… πέρασε και ό,τι ακούμπησε το έκανε χειρότερο. Ο τελευταίος καυγάς του με τον Ρικ Καρλάιλ, η εμφάνισή του στο δεύτερο ματς με τους Ρόκετς και η δήλωση… πεντάχρονου που διέρρευσε ότι έκανε στη συνέχεια λογικά σήμαναν και το τέλος του στην ομάδα.              

Στο 2ο ματς των Μαβς με τους Ρόκετς, κατάφερε να κάνει 2 φάουλ και να δεχτεί και μια τεχνική ποινή σε 2 φάσεις στο ξεκίνημα της επανάληψης, βγάζοντας τον Καρλάιλ από τα ρούχα του. Ο προπονητής των Μάβερικς τον αντικατέστησε και δεν τον ξανάβαλε στα τελευταία 23 λεπτά στο παρκέ.

Μετά το ματς, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν ο Ρόντο ήθελε να ξαναπαίξει στο ματς, απάντησε «ρωτήστε τον ίδιο». Ο Ρόντο, όμως, δεν θέλει, αφού, σύμφωνα με πηγές του Yahoo Sports μετά το ματς είπε προς τους Μάβερικς: «όσο ο Καρλάιλ είναι προπονητής δεν υπογράφω ξανά», για το ενδεχόμενο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα το καλοκαίρι, όπου θα είναι unrestricted free agent.

Η δήλωση αυτή μπορεί επιφανειακά να είναι δήλωση επιλογής για τον Κιούμπαν ανάμεσα στον Καρλάιλ και τον Ρόντο, αλλά στην ουσία είναι δήλωση εξόδου από την ομάδα, καθώς μόνο κάποιος τρελός (πιο τρελός από τον Κιούμπαν) θα επέλεγε τον Ρόντο στο εν λόγω δίλημμα, ιδίως από τη στιγμή που από τον Δεκέμβρη κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να καταστρέψει την ομάδα.

Λίγο πιο μετά οι Μάβερικς ανακοίνωσαν ότι ο Ρόντο δεν θα αγωνιστεί ξανά στα φετινά πλέι οφς εξαιτίας ενός τραυματισμού στην πλάτη. Ο Ρικ Καρλάιλ ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο Ρόντο θα ξαναβάλει ποτέ φανέλα των Μάβερικς και απάντησε απλώς «όχι δεν το πιστεύω».

Βέβαια, τίποτα από αυτά δεν είπε στους δημοσιογράφους ο Καρλάιλ, κρατώντας, όπως πάντα, τη σοβαρότητα και το ήθος του: «Έπαθε έναν τραυματισμό στην πλάτη στο 11ο λεπτό του ματς. Προσπάθησε να πάρει επιθετικό από τον Χάρντεν, χτύπησε στο παρκέ και δεν θα έπρεπε να έχει παίξει άλλο από τότε, αλλά συνέχισε. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούσε να παίξει το παιχνίδι του ή όσο καλά μπορεί. Δεν είναι καλά, οπότε θα πάρει κι άλλες γνώμες. Καταλαβαίνω ότι η ανακοίνωση θα έχει διαφορετικές εξηγήσεις. Σας δίνω τη δική μας επεξήγηση και αυτό είναι το θέμα. Προχωράμε μπροστά. Πρέπει να κερδίσουμε τη σειρά και πρέπει να κερδίσουμε το 3ο παιχνίδι».

Βέβαια, νωρίτερα, αμέσως μετά το ματς ο Καρλάιλ είχε πάλι νεύρα με την ανωριμότητα του Ρόντο στο 2ο ημίχρονο: «Το μόνο που ξέρω τώρα είναι ότι όλοι είναι στο πιο ανταγωνιστικό τους πνεύμα. Δεν αφορά σε έναν τύπο που έπαιξε ή δεν έπαιξε. Αφορά σε όλα τα παιδιά που πρέπει να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση βοηθώντας την ομάδα. Σε αυτό βρισκόμαστε». Ο Καρλάιλ ίσως αναφερόταν στη φάση του 4ου λεπτού του αγώνα, όταν ο Ρόντο χωρίς πίεση κατέβαζε την μπάλα περπατώντας για να του… σφυριχτεί παράβαση 8 δευτερολέπτων!

Τα ακόμα χειρότερα νέα για τους Μάβερικς είναι ότι ο τραυματισμός του Τσάντλερ Πάρσονς δεν ήταν επιπόλαιος. Λογικά θα χρειαστεί επέμβαση, ενώ, όπως ανακοίνωσε η ομάδα, θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Από όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς πόσο άσχημη εξέλιξη είχε μια σεζόν με πολλά όνειρα για το Ντάλας, μια από τις τελευταίες καλές του Ντιρκ Νοβίτσκι, λόγω ηλικίας, που θα πεταχτεί στα σκουπίδια. Το λάθος στην απόκτηση του Ρόντο (ο Καρλάιλ εξαρχής είχε πει ότι δεν ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας), ο τραυματισμός του Πάρσονς, φέρνουν τους Μάβερικς πολύ νωρίς στο φάσμα του αποκλεισμού στα πλέι οφς, παρότι μόλις τώρα ετοιμάζονται να παίξουν το πρώτο εντός έδρας ματς τους στη σειρά με τους Ρόκετς.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *