Home / NBA / Σπάσιμο έδρας, γκρίνιες και τσακωμοί (ξανά)!

Σπάσιμο έδρας, γκρίνιες και τσακωμοί (ξανά)!

Είναι κάποιος που δεν το περίμενε; Είναι κάτι σαν τη δύση του ήλιου μετά την ανατολή, το χειμώνα μετά το φθινόπωρο. Φυσικό επακόλουθο. Τα πλέι οφς του ΝΒΑ άρχισαν και οι Μαϊάμι Χιτ δείχνουν σημάδια διάλυσης. Ξανά. Την ώρα που οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι ο δρόμος ως τους τελικούς του NBA θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα μετά τον τραυματισμό του Ντέρικ Ρόουζ, οι Χιτ βρίσκονται πίσω 1-2 στη σειρά με τους Πέισερς και σα να μην έφτανε αυτό ο Ουέιντ με τον Σπέλστρα άρχισαν ξανά τους καυγάδες. Και μετά έπαθαν αμνησία! Όλα τα χτυπήματα μαζί δηλαδή…  

Οι Ιντιάνα Πέισερς κράτησαν τους Μαϊάμι Χιτ στους 75 πόντους στο 3ο παιχνίδι της σειράς, κερδίζοντας 94-75 και κάνοντας το 1-2, αφού στο 2ο ματς είχαν σπάσει έδρα παίρνοντας το ροζ φύλλο μέσα στο Μαϊάμι με 75-78. Οι 75 πόντοι είναι το φετινό αρνητικό ρεκόρ επίθεσης για τους Χιτ στα πλέι οφς και μάλιστα δεν έγινε μια φορά, αλλά δύο συνεχόμενες!

Το 3ο παιχνίδι της σειράς ήταν το χειρότερο της καριέρας του Ντουέιν Ουέιντ στα πλέι οφς. Ο Ουέιντ είχε σε 37 λεπτά 2/13 σουτ εντός παιδιάς και 5 λάθη και έβαλε 5 πόντους. Τα αμερικάνικα μέσα άρχισαν να μιλούν για νέο meltdown των Χιτ, αλλά αυτή τη φορά ο ΛεΜπρον δεν είναι στο προσκήνιο.

Μάλιστα, ο Τζέιμς, παίζοντας πολλή ώρα στο «4» λόγω της απουσίας του Κρις Μπος είναι κάτι σαν… μικρός ήρωας στους κόλπους της ομάδας, με τον Σπέλστρα να λέει ότι δεν μπορεί καν να τον βγάλει από το ματς και ότι θα παίζει 40+ λεπτά σε κάθε αγώνα ως το τέλος των πλέι οφς.

Αλλά, το 3ο ματς της σειράς με τους Πέισερς έδειξε πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες στην ομάδα, αλλά και πόσο μέτριοι είναι οι Χιτ χωρίς τον Μπος. Η άμυνα προσαρμόστηκε σωστά, ο Τζέιμς δεν μπορούσε μόνος του, ο Τσάλμερς είχε 25 πόντους και ήταν ο καλύτερος όλων για τους Χιτ, αλλά η απόδοσή του δεν ήταν αρκετή, με το Μαϊάμι να πρέπει τώρα να σπάσει έδρα ή στο 4ο ή στο 6ο παιχνίδι, αλλιώς «αντίο» τίτλος και φέτος. Όσο δυνατό κι αν είναι το Μαϊάμι, δεν πρόκειται να είναι εύκολη η σειρά, οι Πέισερς δεν είναι «χαζοί», είδαν την ευκαιρία και είναι έτοιμοι να την αρπάξουν.

Μέσα σε όλα, φαίνεται και πάλι ότι η ψυχολογία της ομάδας του Σπέλστρα είναι σε κρίση. Τα νεύρα όλων είναι… τσατάλια, με τον Ουέιντ να εκρήγνυται προς τον προπονητή του σε τάιμ άουτ όταν εκείνος τόλμησε να του δώσει οδηγίες. Οι υπόλοιποι προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, αλλά το περιστατικό δεν πέρασε στα ψιλά. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, για τους Μαϊάμι Χιτ μιλάμε, όχι για κάποια μικρομεσαία ομάδα για την οποία δεν ενδιαφέρεται κανείς:

Τα νεύρα του Ουέιντ ήταν τεντωμένα και δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι έκανε κακό στην ομάδα του με αυτή την αντίδραση, ενώ μετά το ματς όταν τον ρώτησαν για το περιστατικό αρκέστηκε να πει: «Δεν θυμάμαι καν για ποιο πράγμα μου μιλάτε». Η αμνησία που λέγαμε…

Ο Σπέλστρα, πάντως, θυμόταν και παραθυμόταν, αλλά προσπάθησε να καλύψει τον παίκτη του: «Συμβαίνουν αυτά. Όποιος είναι μέλος αυτής ομάδας το ξέρει ότι τέτοια συμβαίνουν συνέχεια. Ήταν ένα δύσκολο συναισθηματικά σημείο του αγώνα. Μας τις έριχναν. Τέτοια συμβαίνουν συνέχεια κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς στο NBA. Πολλές φορές ένας παίκτης θα πει κάτι που δεν σου αρέσει. Το ξεπερνάς και προχωράς. Εγώ και ο Ντουέιν είμαστε μαζί πολύ καιρό. Έχουμε περάσει τα πάντα μαζί. Δεν έγινε και τίποτα. Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι αυτό το περιστατικό. Τέτοια φλόγα στους παίκτες είναι καλή. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να ετοιμαστούμε για το επόμενο ματς».

Και ο Τζέιμς ρωτήθηκε για την απόδοση του Ουέιντ λέγοντας: «Είναι εμφανές ότι δεν ήταν ο εαυτός του. Θέλει να παίξει καλύτερα από όσο έπαιξε; Προφανώς. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο»

Τα πράγματα για τους Χιτ δεν πάνε καλά στη σειρά. Έχουν μόλις 5/42 τρίποντα στα τρία ματς (τα 0/6 του Μπατίερ στο 3ο «βοήθησαν» αρκετά σε αυτό), ενώ στο ματς τα ριμπάουντ ήταν 52-36 υπέρ των Πέισερς, με τον Μπος να λείπει όλο και περισσότερο στους συμπαίκτες του.

Ο Ουέιντ έμεινε άποντος στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά από 95 παιχνίδια πλέι οφς. «Κανείς δεν είναι στο 100% του από πλευράς φυσικής κατάστασης αυτή την περίοδο της σεζόν. Έγραψα ιστορία απόψε. Ήταν κακή βραδιά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό. Δεν πρόκειται να κερδίσουμε κανένα παιχνίδι με τον Κρις Μπος εκτός κι εμένα να έχω 5 πόντους, προφανές αυτό. Και εκνευρίζομαι».

Επόμενος αγώνας στη σειρά που πια έχει αποκτήσει εξαιρετικό ενδιαφέρον στις 22:30 την Κυριακή στην Ιντιάνα.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *