Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Εβδομάδα κρίσης!

Εβδομάδα κρίσης!

 

Η 13η αγωνιστική έκανε ακόμα πιο οριακά τα πράγματα στους ομίλους του Challenge League του «Πάνος Ζαχαρογιάννης», με το πλασάρισμα στις πρώτες 4 θέσεις κάθε ομίλου να μοιάζει με το Ιερό Δισκοπότηρο. Οι ομάδες ξέρουν ότι 5 στροφές πριν το τέλος το κάθε στραβοπάτημα θα αποβεί μοιραίο, οπότε λογικό είναι να προσεγγίζουν πια όλα τους τα παιχνίδια με ιδιαίτερη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα 8 παιχνίδια να κριθούν με μονοψήφια διαφορά και από τα 6 που κρίθηκαν με διψήφια, στα 4 ο νικητής ήταν διαφορετικός από εκείνον του πρώτου γύρου! Οι αποστάσεις έχουν μικρύνει και στη 14η αγωνιστική ο βαθμολογικός πίνακας τους κάνει όλους να “καίγονται”. Ας δούμε τα παιχνίδια:

1ος όμιλος

Η αρχή στα ματς του ομίλου θα γίνει από την αναμέτρηση ανάμεσα στους Lazers (5-6) και τους Σουβλέηκερς (2-9). Οι Σουβλέηκερς έφτασαν για ακόμα μία φορά μια ανάσα από τη νίκη στο ματς της περασμένης αγωνιστικής και, πλέον, θέλουν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, για το οποίο θα προσπαθήσουν με τον Βάσση (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και τον Εξαρχο (8 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα). Οι Lazers είδαν τις πιθανότητές τους για πρόκριση να ψαλιδίζονται από τους Κλαρινογαμπρούς και με τον Πιτενη (16 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) και τον Λυμπέρη (6 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θα προσπαθήσουν να γλείψουν τις πληγές τους στο ματς αυτό.

Η Μαύρη Θύελλα (9-3) θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Havana Rum (5-7) που θα ψάξει άλλο ένα ροζ φύλλο. Η ήττα από τους C-Drifters την έριξε στην 4η θέση του ομίλου και ακόμα κι αν δεν κινδυνεύει προς το παρόν από τους από κάτω της, δεν θέλει να αρχίσει να σκέφτεται τέτοια σενάρια. Ο Κουρτης (8 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και ο Βαμβακας (6 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θέλουν τη νίκη, αλλά θα πρέπει να τα καταφέρουν κόντρα στον Καλαμάκη (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και τον Παπαδημητρίου (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) που έχουν ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής και θέλουν αν συνεχίσουν έτσι.

Η Rep-eat (11-1) δεν θέλει να θέσει εν αμφιβόλω την πρωτιά της στον όμιλο, οπότε θα πρέπει να κερδίσει απέναντι στους ανεβασμένους Κλαρινογαμπρούς (4-8). Στην πρώτη θέση του ομίλου ακόμα, αλλά, πλέον, νιώθοντας τους διώκτες της να καιροφυλακτούν, η Rep-eat θέλει με τον Κακιώνη και τον Λατανη να μαζέψει άλλο ένα ροζ φύλλο που θα τη φέρει πιο κοντά στην πρωτιά. Απ’ την άλλη, ο Καλογερας (18 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και ο Γουρνελος (8 πόντοι, 18 ριμπάουντ) ψάχνουν το 5ο ροζ φύλλο της ομάδας τους, που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε διαρκή άνοδο.

2ος όμιλος

Το ντέρμπι της εβδομάδας στο Challenge League είναι πιθανότατα ο αγώνας ανάμεσα στα Σφυριά (6-6) και τους Τουβλέικερς (6-5). Οι δυο τους παλεύουν για την 4η θέση του ομίλου και ο χαμένος του αγώνα… χάνεται. Μία ήττα λιγότερη έχουν οι Τουβλέικερς, που κουβαλούν κι ένα +3 από το ματς του πρώτου γύρου, νούμερο που σίγουρα θα σκέφτονται τα Σφυριά μπαίνοντας στην αναμέτρηση. Στην ίδια μάχη με τους δύο βρίσκονται και οι Κέρβεροι που έχουν επίσης 6 ήττες. Μόνο ο ένας από τους 3 θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφς και αυτό το ματς θα κρίνει πάρα πολλά όπως όλα δείχνουν. Με νίκη και διαφορά τα Σφυριά αποκτούν μεγάλο πλεονέκτημα, ειδάλλως οι Τουβλέικερς θα νιώθουν πολύ πιο σίγουροι στη μάχη για τα νοκ άουτ! Οι Τουβλέικερς είδαν τους Κέρβερους να τους παίρνουν νίκη και διαφορά την περασμένη αγωνιστική για να μπουν δυναμικά στη μάχη, και δεν θέλουν να χάσουν άλλο έδαφος. Ο Κοτσαμπάς (24 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) με τον Σιαμαντά (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) θέλουν τη νίκη όσο τίποτα άλλο, αλλά ο Θειακούλης (18 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 2 ασίστ) με τον Μεγακλή (10 πόντοι, 13 ριμπάουντ) θα τα δώσουν κι αυτοί όλα σε ένα ντέρμπι που μοιάζει με τελικό.

Οι Pistons (9-3) δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες και για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να κερδίσουν τους Μπίρι-μπίρι (2-9). Ο Οικονόμου με τον Μαράντο θα προσπαθήσουν για τη 10η νίκη της ομάδας τους, νίκη που θα την εδραιώσει στην πρώτη τριάδα του ομίλου. Απέναντί τους ο Ευαγγελίδης με τον Μπιθικιώτη, θέλουν τη νίκη για τους Μπίρι-μπίρι, που παρότι αδιάφοροι βαθμολογικά παραμένουν επικίνδυνοι.

Οι Κέρβεροι (6-6) μετά από τη μεγάλη νίκη της περασμένης αγωνιστικής θέλουν άλλη μία, ακόμα δυσκολότερη, κόντρα στους πρωτοπόρους Shooting Stars (11-1). Το ένα μάτι θα το έχουν στο ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα στα Σφυριά και τους Τουβλέικερς, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν καταφέρουν να πετύχουν μια νίκη εδώ, θα είναι τεράστια ανάσα στη μάχη για την πρόκριση. Ο Σκληράκης (24 πόντοι, 3 κλεψίματα) με τον Συλιγνάκη (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ) είναι έτοιμοι να παλέψουν, αλλά απέναντί τους θα βρουν τους πρωτοπόρους Shooting Stars που με τον Σταμάτη (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Σαλτούρο (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) δεν θέλουν να χάσουν την πρωτιά του ομίλου.

3ος όμιλος

Αρχή στην αγωνιστική δράση της εβδομάδας με μεγάλο ντέρμπι. Οι Athens Supergrungers (7-3) και η Oklaχώμα Thunder (7-5) κοντράρονται για να μην μπουν σε μειονεκτική θέση. Οι Athens Supergrungers κυνηγούν την πρωτιά στον όμιλο και επιστρέφουν πανέτοιμοι από το ρεπό τους για την 8η νίκη τους με τον Βαρβαριγο και τον Κατσαμπανη. Στο πρώτο ματς είχαν κερδίσει με 4 πόντους και αυτή η διαφορά είναι κάτι που έχει σίγουρα στο μυαλό της η Oklaχώμα Thunder, που προσεγγίζει την αναμέτρηση ως έναν τελικό, με τον Τσάπαλο (7 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και τον Πετρόπουλο (7 πόντοι, 2 κλεψίματα) να είναι πανέτοιμοι για την πρόκληση.

Οι Remal Madri (5-6) βρίσκονται σε συνεχή άνοδο, αλλά το θέμα είναι αν θα προλάβουν πια το τρένο των νοκ άουτ. Για να το κάνουν θα πρέπει να πάρουν ροζ φύλλο κόντρα στην Ήρεμη Δύναμη (7-5) που δεν έχει κανένα περιθώριο για απώλειες. Η κατάσταση στον όμιλο είναι οριακή, οι Remal Madri θέλουν νίκη και μάλιστα με διαφορά πάνω από 4 πόντους (τόσο είχε κερδίσει η Ήρεμη Δύναμη στην πρώτη αναμέτρηση) για να μπουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Κακλέας (26 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα) και ο Κυρανος (13 πόντοι, 16 ριμπάουντ) θα παλέψουν για την ομάδα τους που κυνηγά μεγάλη ανατροπή στον όμιλο, αλλά απέναντί τους θα βρουν τον Παπαμιχαήλ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Τσιβρα (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα) που δεν θέλουν με τίποτα να μείνουν πίσω στη μάχη της πρόκρισης.

Οι Raptors (9-3) έχουν πια πιάσει κορυφή στον όμιλο, αλλά για να καρφώσουν τη σημαία τους πιο στέρεα στο έδαφος θέλουν το ροζ φύλλο με τους Mentores (1-11). Ο Κελεπούρης (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Γρανισιώτης (6 πόντοι, 9 ριμπάουντ) θέλουν το 10ο ροζ φύλλο, γνωρίζοντας πια το αποτέλεσμα του αγώνα της Παρασκευής και την ευκαιρία που τους δίνεται, αλλά οι Mentores με τον Τατση (21 πόντοι) και τον Σαρρή (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), έχουν μάθει να παλεύουν κάθε τους αγώνα.

Οι Τριπόντιοι (7-4) πέτυχαν μια σημαντική νίκη την περασμένη εβδομάδα και θα πρέπει να χτίσουν πάνω σε αυτή για να μην έχουν θέμα πρόκρισης. Απέναντί τους οι Aces (3-7) που κυνηγούν την 4η θέση με πείσμα. Πλέον, οι Τριπόντιοι βλέπουν διάδρομο και για την πρώτη δυάδα του ομίλου και αυτή είναι μια ευκαιρία που δεν θέλουν να αφήσουν να πάει χαμένη. Ο Ράλλης (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Καραδήμας (14 πόντοι, 6 κλεψίματα) θα παλέψουν για την 8η νίκη της ομάδας τους, κόντρα στον Κυριακόπουλο (21 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και τον Φελεμέγκα (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα) που θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση.

4ος όμιλος

Ο Ατρόμητος Αιγάλεω (10-2) προέρχεται από μια βαριά ήττα, ενώ τα Χώματα (8-4) από μια πολύτιμη νίκη την περασμένη εβδομάδα. Μπορεί ο Ατρόμητος Αιγάλεω να απέχει ακόμα από τους διώκτες του στην κορυφή του ομίλου, αλλά για να συνεχίσει να βρίσκεται εκεί, θα πρέπει να ανακτήσει τη φόρμα του και να πατήσει ξανά πιο γερά στα πόδια του. Ο Τσουνιας (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Τζοβαρας (10 πόντοι, 2 κλεψίματα) θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά από ένα κακό αποτέλεσμα, τη στιγμή που Τσέλιας (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και ο Γκάτσης Σ. (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ) θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης σε έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο.

Οι Filoiadelfia 76ers (3-7) και η X-Team (3-9) έφτασαν αμφότεροι στην πηγή χωρίς να πιουν νερό πριν λίγες μέρες, κάτι που θέλουν να αλλάξουν τώρα. Οι Filoiadelfia 76ers μπορεί να είναι τελευταίοι στον πίνακα επειδή έχουν λιγότερα ματς, αλλά αν δει κανείς πέρα από τους βαθμούς, βρίσκονται μόλις 2 ήττες πίσω από την 5η θέση. Οπότε δεν θα παρατήσουν τώρα την προσπάθεια και με τον Μπελιώτη (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Ζιαγκα Α. (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θα παλέψουν για το 4ο ροζ φύλλο τους. Η X-Team έχει ίδιες νίκες με τους αντιπάλους της και θα αναζητήσει το 4ο της ροζ φύλλο στο ματς. Ο Μασουρος (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και ο Βηχος (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θέλουν τη νίκη για να συνεχίσουν δυναμικά στο γκρουπ.

Οι Κένταυροι (4-6) παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά για την πρόκριση κόντρα στον Γ.Α.Σ.Τ. (6-5) που θέλει να αυξήσει τις πιθανότητές του για τα νοκ άουτ. Τις δύο ομάδες χωρίζει μόνο μια νίκη και οι Κένταυροι ξέρουν ότι θα γυρίσουν τη βαθμολογία τούμπα αν πάρουν αυτό το ματς. Μάλιστα, είχαν κερδίσει και στο ματς του πρώτου γύρου (με 2 πόντους) πράγμα που σημαίνει μεγάλο πλεονέκτημα σε ισοβαθμίες με περισσότερες των δύο ομάδες αν τα καταφέρουν και τώρα. Ο Γ.Α.Σ.Τ. θέλει να φροντίσει να μη γίνει αυτό και ο Μιλσης (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ) με τον Σακαριδη (8 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θα παλέψουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Απ’ την άλλη ο Σκλαβουνος (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Δερματινος (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ) θέλουν όσο τίποτα άλλο την επιστροφή στις νίκες μετά το άτυχο αποτέλεσμα της περασμένης εβδομάδας.

Οι Pick ‘n’ Troll (5-5) σκέφτονται μόνο τη νίκη κόντρα στους Halia Mavericks (3-8) που είναι σίγουρο ότι έχουν γλυκαθεί από το ροζ φύλλο της περασμένης αγωνιστικής. Ο Χιουτακάκος με τον Κατσα ξέρουν ότι η ομάδα τους δεν έχει περιθώριο ήττας σε έναν όμιλο που είναι σε οριακό σημείο, αλλά οι Halia Mavericks έχουν ανέβει αρκετά το τελευταίο διάστημα, προέρχονται από νίκη και με τον Διακονικολάου (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και τον Κλιμαντήρη Δ. (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ) θέλουν άλλο ένα ροζ φύλλο.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *