Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Κυνηγώντας μια θέση στην τετράδα!

Κυνηγώντας μια θέση στην τετράδα!

 

Το Α1 έχει φτάσει στη 16η αγωνιστική του και πολλοί είναι ακόμα οι ανοιχτοί λογαριασμοί ανάμεσα στις ομάδες. Παρότι βρισκόμαστε μόλις 3 αγωνιστικές πριν το τέλος της φάσης των ομίλων, η κατάσταση κάθε άλλο παρά έχει ξεκαθαρίσει. Οι 4 θέσεις σε κάθε όμιλο ακόμα παραμένουν ανοιχτές, καθώς αλλού έχουμε ομάδες που μονομαχούν για την πρόκριση και αλλού ομάδες που μάχονται για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει των νοκ άουτ. Ας δούμε τα παιχνίδια της εβδομάδας:

1ος όμιλος

Σημαντικό ντέρμπι στον όμιλο ανάμεσα στον Ρεμπελιακό (10-2) και τους Νεροχύτες (9-3). Οι δυο ομάδες απέχουν μία ήττα και οι Νεροχύτες εκτός από το ροζ φύλλο σίγουρα έχουν στο μυαλό τους τη διαφορά του πρώτου αγώνα (7 πόντοι). Οι Νεροχύτες με νίκη μπορεί να χτυπήσουν και τη 2η θέση (μέχρι και την πρωτιά), ενώ με ήττα δύσκολα θα πάνε πάνω από την 3η θέση μάξιμουμ, χωρίς ακόμα να έχουν καθαρίσει το θέμα πρόκριση. Ο Ρεμπελιακός θέλει να συνεχίσει να κυνηγά την Dirtus Bologna για την πρωτιά του ομίλου, ενώ ξέρει ότι με ήττα κινδυνεύει να βρεθεί μέχρι και 4ος στο γκρουπ (αφού υπάρχουν και οι Red Devils). Ο Βρέλλης με τον Κωστόπουλο από τη μία και ο Ηλιάκης με τον Πλεξουσάκη από την άλλη, θα μας χαρίσουν μια πολύ ενδιαφέρουν αναμέτρηση.

Οι Nikea Lions (7-6) παίζουν τα ρέστα τους για την πρόκριση στο ματς κόντρα στην Τιρινίνι (5-8) που έχει ήδη αποκλειστεί. Οι Nikea Lions συνεχίζουν να παλεύουν για την τετράδα του ομίλου, αλλά μια ήττα στο παιχνίδι αυτό μπορεί, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πιο πάνω αγώνα, να αποδειχτεί καταδικαστική. Ο Ξανθάκης (22 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και ο Κιτσος (22 πόντοι, 3 ριμπάουντ) είναι έτοιμοι για την πρόκληση κόντρα στον Λεγάκη και τον Σταματέρη που θέλουν την 6η νίκη της ομάδας τους.

Η Dirtus Bologna (12-1) δεν θέλει να χάσει έδαφος στη μάχη της πρωτιάς απέναντι στους μαχητικούς Superhonics (2-10). Με νίκη η Dirtus Bologna φτάνει πολύ κοντά στην πρώτη θέση του ομίλου, ενώ με ήττα μπορεί (σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα) να χάσει το πλεονέκτημα που της έδινε η διαφορά στη νίκη της στο πρώτο ματς με τον Ρεμπελιακό. Ο Αλεξόπουλος (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 κοψίματα) και ο Χαλκιάς (12 πόντοι) θα κοντραριστούν με τον Οικονόμου (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Αντωνιάδη (19 πόντοι, 9 ριμπάουντ) που θέλουν να χαρίσουν στους Superhonics το 3ο τους ροζ φύλλο.

2ος όμιλος

Η S-Parta B.C. (9-4) και οι Big Ballers (7-5) καίγονται για νίκη στο μεταξύ τους ντέρμπι. Οι Big Ballers αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός τετράδας, αλλά μια νίκη στο παιχνίδι με την S-Parta B.C. μπορεί να αλλάξει εντελώς την κατάσταση στον όμιλο. Το πρώτο παιχνίδι είχε δει την S-Parta B.C. να κερδίζει με 14 πόντους αλλά ακόμα κι αν δεν πάρουν τη διαφορά οι Big Ballers ξέρουν ότι ακόμα και η απλή νίκη νίκη μπορεί να αποδειχτεί χρυσάφι. Ο Λόντος με τον Γιαννόπουλο θα παλέψουν γι’ αυτό το σενάριο, αλλά απέναντί τους θα βρουν τον Ορνιθόπουλο και τον Κουζοβουνά που ξέρουν ότι η S-Parta B.C. θα πρέπει να πάρει το ροζ φύλλο αν δεν θέλει να αρχίσει να κινδυνεύει σοβαρά η θέση της στην τετράδα.

Άλλο ένα ματς «φωτιά» στον όμιλο, καθώς η Α.Ε.Π.Ε. (9-3 με 1 μηδενισμό) δεν έχει περιθώρια ήττας κόντρα στους Cleveland Paraliers (8-3) που κι αυτοί χρειάζονται το ροζ φύλλο. Ο μηδενισμός που κουβαλάει η Α.Ε.Π.Ε. την αναγκάζει να παίζει με την πλάτη στην τοίχο στα επόμενα παιχνίδια της. Στο πρώτο παιχνίδι οι Cleveland Paraliers είχαν κερδίσει με 13 πόντους. Αν πάρουν και πάλι τη νίκη, τότε κάνουν άλμα όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για την πρώτη θέση στον όμιλο. Ο Κοντοπυράκης με τον Κωνσταντίνου θα προσπαθήσουν να φέρουν την ομάδα τους στο 9-3, με τον Πρινιωτάκη και τον Τσάμη να θέλουν οπωσδήποτε τη 10η νίκη για την Α.Ε.Π.Ε..


3ος όμιλος

Ντέρμπι στον 3ο όμιλο με τους Run ‘n’ Gun (12-0) να δοκιμάζουν το αήττητό τους κόντρα στη Victorious (11-2) που μπορεί να ξέρει ότι οι πιθανότητές της για πρωτιά είναι μόνο θεωρητικές, αλλά έχει κάθε κίνητρο για τη νίκη στο ματς. Τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο ήττες, με τους Run ‘n’ Gun να ξέρουν ότι αν κερδίσουν θα πάρουν και μαθηματικά την 1η θέση στον όμιλο, την ώρα που η Victorious είναι 2 νίκες πάνω από τους Αστέρες B.C. (1 νίκη και την ισοβαθμία), πράγμα που κάνει το παιχνίδι να μην έχει τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία, αφού τη μία νίκη που χρειάζεται ο καθένας για να εδραιώσει τη θέση του, μπορεί να τη βρει σε άλλο ματς. Όμως, το γόητρο θα παίξει τεράστιο ρόλο. Οι Run ‘n’ Gun μπαίνουν στο ματς αήττητοι με 22-0 και η Victorious θέλει να τους σπάσει αυτό το αήττητο! Το πρώτο ματς είχε λήξει με 71-66 για τους Run ‘n’ Gun που πολύ θα ήθελαν άλλη μια νίκη για να επεκτείνουν το σερί στις 23! Ο Χριστόπουλος (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) και ο Λιανός (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ) θα παλέψουν για τη Victorious κόντρα στον Πανδή και τον Καραλή των Run ‘n’ Gun.

4ος όμιλος

Η Laser Derm (8-5) μετά τη μεγάλη νίκη επί των Στιγκιντριακών θέλει να συνεχίσει στο σωστό δρόμο για την πρόκριση κόντρα στους Δικαστές (5-5). Οι δυο τους μοιράζονται την 4η θέση στον όμιλο, αν μετρήσουμε με βάση τις ήττες, με το πρώτο ματς να είχε κλείσει στο +15 για τη Laser Derm. Μπορεί να μην παίζουν μόνοι τους για το θέμα της πρόκρισης (οι Στιγκιντριακοί είναι μόλις μια ήττα πιο ψηλά στην 3η θέση) αλλά είναι ξεκάθαρο ότι όποιος πάρει αυτό το ματς θα έχει αυξήσει τις πιθανότητές του για να πάρει μια από τις προνομιούχες θέσεις. Ο Κανελλόπουλος (18 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα) και ο Τολιας (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ) θα παλέψουν για να διπλασιάσουν τις νίκες τους κόντρα στους Δικαστές, που με τον Συκαρά και τον Λιολιο θα τα δώσουν όλα για να πάνε στο 6-5 και ει δυνατόν να πάρουν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Τα Κουλουβάχατα (8-2) κοντράρονται με τους Paltovic (12-1) και είναι σίγουρο ότι θα έχουν στο μυαλό τους το ματς του πρώτου γύρου. Οι πρωταθλητές γνώρισαν την ήττα από τους Paltovic στο ματς του πρώτου γύρου με 83-81, αλλά ξέρουν ότι με νίκη με 3 πόντους διαφορά και πάνω θα σκαρφαλώσουν στην πρώτη θέση του ομίλου και ο Τσιλάβης με τον Καραγιάννη θέλουν αυτό το ροζ φύλλο. Βέβαια, αυτό μόνο εύκολο δεν είναι κόντρα στους σκληρούς Paltovic, που με τον Μελά (23 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Πεταλά (20 πόντοι, 3 ριμπάουντ) γνωρίζουν ότι μια νίκη θα τους φέρει μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο.

Οι Στιγκιντριακοί (8-4) δεν έχουν πολυτέλεια να ηττηθούν κόντρα στον Santa Nionios (4-7) που, όμως, γνωρίζει ότι στο ματς κυνηγά τις τελευταίες του πιθανότητες για να μείνει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης. Ο Santa Nionios είναι στις 7 ήττες και μία ακόμη θα σημάνει ουσιαστικά τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια, οπότε είναι σίγουρο ότι δεν θα πέσει αμαχητί και ο Μάργαρης με τον Μπελεχάκη θα παλέψουν για το πολύτιμο ροζ φύλλο. Απ’ την άλλη, οι Στιγκιντριακοί έχουν μπει σε περιπέτειες και μια ήττα σε αυτό το ματς θα κάνει ακόμα πιο επισφαλή τη θέση τους στην τετράδα, ενώ μια ενδεχόμενη νίκη θα τους φέρει 2 νίκες πάνω από την 6η θέση, δίνοντας έξτρα κίνητρο στον Γαβρίδη (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και τον Γράψα (20 πόντοι, 4 ριμπάουντ) να προσπαθήσουν για το ροζ φύλλο.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *