Home / NBA / Στη Μινεσότα το νούμερο 1 του ντραφτ!

Στη Μινεσότα το νούμερο 1 του ντραφτ!

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς ήταν οι μεγάλοι νικητές της φετινής λοταρίας του ντραφτ, αφού αυτοί θα επιλέξουν στο νούμερο 1 του ντραφτ τον Ιούνιο! Μεγάλοι χαμένοι οι Νιου Γιορκ Νικς, που έπεσαν δύο θέσεις και θα διαλέξουν από την 4η θέση επιλογής.

Και οι Λος Άντζελες Λέικερς χαμογέλασαν, αφού ανέβηκαν και θα επιλέξουν στη 2η θέση. Οι Σίξερς θα επιλέξουν 3οι με τους Νικς να πέφτουν στην 4η θέση. Αυτό είναι το πρώτο νούμερο 1 της ιστορίας τους που θα επιλέξουν οι Τίμπεργουλβς, οι οποίοι, πάντως, έχουν αυτή τη στιγμή δύο πρώην νούμερο 1 στο ρόστερ τους, τον Ουίγκινς και τον Μπένετ (2014 και 2013 αντίστοιχα), τους οποίους πήραν στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Κέβιν Λοβ. Ο κορμός πια είναι καλός, αφού υπάρχει και ο Ζακ ΛαΒάιν, αλλά και ο Ρίκι Ρούμπιο.

Ο πρόεδρος των Τίμπεργουλβς, Φλιπ Σόντερς είπε σχετικά: «Είναι μια μεγάλη μέρα για την ομάδα μας και τους οπαδούς μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να έχουμε την πρώτη επιλογή στο ντραφτ για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Το νούμερο 1 είναι μια μεγάλη επένδυση μιας και θέλουμε να προσθέσουμε ταλέντο στην ομάδα μας».

Αυτή τη στιγμή, ο Καρλ-Άντονι Τάουνς του Κεντάκι, ο Τζαλίλ Οκαφόρ του Ντιουκ, ο Ντ’Άντζελο Ράσελ του Οχάιο Στέιτ και ο Ιμάνουελ Μούντιε (έπαιζε στην Κίνα) θεωρείται ότι θα είναι οι 4 πρώτοι στο ντραφτ της 25ης Ιουνίου, με τους Τίμπεργουλβς να πηγαίνουν για έναν από τους δύο ψηλούς λογικά. Ο Οκαφόρ μοιάζει λίγο πιο έτοιμος για να ανταποκριθεί άμεσα, ο Τάουνς μοιάζει να έχει μεγαλύτερη προοπτική για το μέλλον. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε ποιον από τους δύο θα επιλέξουν οι Γουλβς.

Βέβαια, υπάρχει και ένα άλλο θέμα, το οποίο έσκασε ήδη μέσα στην πρώτη ώρα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η Μινεσότα δεν έχει ποτέ θεωρηθεί… παραδεισένιος προορισμός για τους παίκτες του NBA, όχι ως ομάδα αλλά ως αγορά, ως πόλη, σε σχέση με τις κεντρικές μεγαλουπόλεις του NBA. Και φέτος στο ντραφτ, ακριβώς πίσω από τους Γουλβς υπάρχει το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη. Οι φήμες που ξέσπασαν αμέσως μετά τη λοταρία έλεγαν ότι κάποιοι από τους παίκτες ίσως προσπαθήσουν να μείνουν μακριά από τη Μινεσότα (εν ολίγοις να μη δείξουν ενδιαφέρον στις συνεντεύξεις και τις προπονήσεις με την ομάδα).

Λίγο πιο κάτω υπάρχουν οι Λέικερς, στο νούμερο 2, παρότι είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες, σε μια μεγάλη νίκη. Θα πρέπει να επιλέξουν είτε όποιον μείνει από τους Οκαφόρ-Τάουνς, είτε τον πλέι μέικερ που αυτοί προτιμούν. Δεν θα είναι εύκολη η επιλογή ανάμεσα (ας πούμε) στον Τάουνς και τον Μούντιε, αλλά το πιο πιθανό είναι οι Λέικερς να μη λαθέψουν όποιον κι απ’ τους δύο κι αν διαλέξουν.

Λίγο χειρότερα είναι τα πράγματα για τους Νικς. Έπεσαν από τη δεύτερη θέση στην 4η, αλλά δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Οι Νικς θα επέλεγαν στη χειρότερη περίπτωση στο νούμερο 5 και αυτό θα… ήταν κακό. Τώρα, αν και έχασαν 2 θέσεις, τουλάχιστον έμειναν στην τετράδα των παικτών που θεωρείται ότι ξεχωρίζουν. Λογικά το πιο πιθανό είναι να μείνουν με τον Ράσελ, ενώ στη συζήτηση είναι και ο Τζάστις Ουίνσλοου.

Πολύ ψηλά στο ντραφτ αναμένεται να επιλεγεί και ο Μάριο Χεζόνια, στα περισσότερα «mock drafts» είναι στο νούμερο 5, ενώ ο Καμίνσκι λογικά θα βρεθεί εκτός δεκάδας.

Αναλυτικά η σειρά με την οποία θα επιλέξουν οι ομάδες στις 30 πρώτες θέσεις του ντραφτ του 2015:

1. Μινεσότα Τίμπεργουλβς
2. Λος Άντζελες Λέικερς
3. Φιλαντέλφια 76ερς
4. Νιου Γιορκ Νικς
5. Ορλάντο Μάτζικ
6. Σακραμέντο Κινγκς
7. Ντένβερ Νάγκετς
8. Ντιτρόιτ Πίστονς
9. Σάρλοτ Χόρνετς
10. Μαϊάμι Χιτ
11. Ιντιάνα Πέισερς
12. Γιούτα Τζαζ
13. Φίνιξ Σανς
14. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
15. Ατλάντα Χοκς (από Μπρούκλιν Νετς)
16. Μπόστον Σέλτικς
17. Μιλγουόκι Μπακς
18. Χιούστον Ρόκετς (από Νιου Όρλινς Πέλικανς)
19. Ουάσινγκτον Ουίζαρντς
20. Τορόντο Ράπτορς
21. Ντάλας Μάβερικς
22. Σικάγο Μπουλς
23. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
24. Κλίβελαντ Καβαλίερς
25. Μέμφις Γκρίζλις
26. Σαν Αντόνιο Σπερς
27. Λος Άντζελες Λέικερς (από Χιούστον Ρόκετς)
28. Μπόστον Σέλτικς (από Λος Άντζελες Κλίπερς)
29. Μπρούκλιν Νετς (από Ατλάντα Χοκς)
30. Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *