Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Η εβδομάδα των… νοκ άουτ!

Η εβδομάδα των… νοκ άουτ!

 

Η τελευταία, 18η αγωνιστική στο Α1 του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» δεν θα μπορούσε να επιφυλάσσει καλύτερες μάχες, αφού σε όλους τους ομίλους η κατάσταση παραμένει ρευστή, είτε για το πλασάρισμα, είτε για την πρόκριση που για αρκετούς ακόμα παραμένει ανοιχτή. Οι ομάδα θα στηθούν για μια τελευταία φορά στο τζάμπολ πριν τα νοκ άουτ και όποιος είναι πιο έτοιμος θα επικρατήσει. Ας δούμε τα ματς της εβδομάδας:

1ος όμιλος

Ο Ρεμπελιακός (12-2) δεν έχει περιθώρια για απώλειες κόντρα στους μαχητικούς Π.Σ.Γ. (3-10) αν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει για την πρωτιά στο γκρουπ. Μετά τη θεαματική νίκη επί της Dirtus Bologna, ο Ηλιάκης (29 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Πλεξουσάκης (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θέλουν άλλο ένα ροζ φύλλο στην προσπάθειά τους για πρωτιά, κόντρα στον Τολια και τον Τσέκο που θα παλέψουν για την 4η νίκη των Π.Σ.Γ..

Οι Nikea Lions (8-7) παίζουν τα ρέστα τους για την πρόκριση κόντρα στους Νεροχύτες (9-5) αλλά δεν τους φτάνει η νίκη και η διαφορά, θα ζητήσουν και άλλη μια ήττα των αντιπάλων τους (με Dirtus Bologna) αν θέλουν να περάσουν. Οι Nikea Lions έχασαν την περασμένη εβδομάδα και αυτό σημαίνει ότι πια δεν μπορούν να στηριχτούν μόνο στις δυνάμεις τους για την πρόκριση. Θέλουν οπωσδήποτε νίκη με τους Νεροχύτες, συν τη διαφορά του πρώτου αγώνα (-2) αλλά θέλουν και άλλη μια ήττα των Νεροχυτών. Απ’ την άλλη, οι Νεροχύτες ξέρουν ότι με νίκη ή με ήττα με 1 πόντο κλειδώνουν την πρόκριση στα νοκ άουτ. Ο Φυρος (14 πόντοι, 2 κλεψίματα) και ο Ξανθάκης (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θα παλέψουν κόντρα στον Κωστόπουλο (37 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και τον Σπυρόπουλο (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ)

Η Τιρινίνι (5-9) και οι Superhonics (3-11) κοντράρονται για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον όμιλο, μιας και αμφότερες οι ομάδες έχουν ήδη αποκλειστεί. Οι Superhonics προέρχονται από μεγάλη νίκη και με τον Γογιο (25 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και τον Αντωνιάδη (23 πόντοι, 11 ριμπάουντ) θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στην Τιρινίνι που με τον Λεγάκη και τον Λογοθέτη θέλει το 6ο ροζ φύλλο της.


2ος όμιλος

Ντέρμπι στον 2ο όμιλο, ο Γ.Σ. Κυψέλης (6-6) θα παλέψει για τις τελευταίες του πιθανότητες για πρόκριση απέναντι στους Big Ballers (9-5) που καίγονται για νίκη επίσης. Ο Γ.Σ. Κυψέλης έχει ελπίδες να προκριθεί μόνο αν κάνει το 4/4 στα εναπομείναντα παιχνίδια του και παράλληλα (ίσως χρειαστεί) να πάρει και όλες τις διαφορές από τους 3 αντιπάλους του (πλην της Α.Ε.Π.Ε.) ανάλογα με την ισοβαθμία που θα προκύψει στο τέλος. Για τους Big Ballers τα πράγματα είναι λίγο πιο… εύκολα από θέμα υπολογισμών, αφού ξέρουν ότι με 2/2 στα επόμενα δύο παιχνίδια τους θα είναι και μαθηματικά στον επόμενο γύρο, χωρίς να χρειαστεί να πάρουν διαφορές, ενώ αν χάσουν έστω και ένα ματς ή αποκλείονται (αν ηττηθούν απέναντι στην S-Parta B.C.) ή μπαίνουν σε διαδικασία πολλαπλών ισοβαθμιών (αν ηττηθούν απέναντι στον Γ.Σ. Κυψέλης) όπου θα μετρήσουν οι διαφορές πόντων. Εν ολίγοις το παιχνίδι θα κρίνει πάρα πολλά στην πορεία του ομίλου και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να το αφήσει να του φύγει απ’ τα χέρια. Ο Λόντος (18 πόντοι, 2 κλεψίματα) και ο Μαζαρακας (11 πόντοι, 2 κλεψίματα) θα κοντραριστούν με τον Παπουτσή και τον Ορφανουδάκη σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι της αγωνιστικής.

Νίκη και μόνο νίκη για να μην μπουν σε περιπέτειες θέλουν οι Cleveland Paraliers (10-4) απέναντι στους αποκλεισμένους Θαλασσόλυκους (4-9-1). Με μία νίκη στα δύο τελευταία τους παιχνίδια οι Cleveland Paraliers ξέρουν ότι θα έχουν προκριθεί μιας και οι 27 βαθμοί αποτελούν… μαξιλαράκι ασφαλείας στον όμιλο στο θέμα της πρόκρισης. Οι Θαλασσόλυκοι ξέρουν ότι δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης αλλά και στον πρώτο γύρο είχαν κερδίσει το ματς με τους Cleveland Paraliers, κάτι που θα παλέψουν να κάνουν και τώρα. Ο Κοντοπυράκης με τον Ντασκα από τη μία και ο Καραγιαννίδης με τον Λέντζο από την άλλη θα τα δώσουν όλα για τη νίκη σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

Οι Miners (12-3) μπορεί να έχουν τερματίσει πρώτοι στο γκρουπ, αλλά η Α.Ε.Π.Ε. (11-2-1) παίζει ένα από τα τελευταία δύο της φύλλα στο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι Miners ακόμα κι αν χάσουν θα πάρουν την 1η θέση στον όμιλο, μιας και σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες έχουν το πλεονέκτημα (με την Α.Ε.Π.Ε. δεν χρειάζονται διαφορά πόντων, αφού λόγω του μηδενισμού της θα τοποθετηθεί στο τέλος της όποιας ισοβαθμίας). Ο Παπαδογιαννης (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Χασομερης (15 πόντοι, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) θέλουν τη νίκη, όμως, αφού κανείς δεν επιθυμεί να μπει στα νοκ άουτ ως πρώτος ομίλου αλλά με ήττα, ιδίως απέναντι σε ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει ξανά στη συνέχεια. Η Α.Ε.Π.Ε. θέλει μια νίκη στα δύο επόμενα ματς της (με Γ.Σ. Κυψέλης το άλλο) για να προκριθεί σίγουρα, αφού ο μηδενισμός την κυνηγά στις ισοβαθμίες και πρέπει να φτάσει τους 27 βαθμούς για να μην αποκλειστεί. Με τον Τσάμη (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και τον Ζαφειρόπουλο (12 πόντοι, 2 κλεψίματα) έχει την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες για να το καταφέρει.

3ος όμιλος

Άλλη μια νίκη πιο κοντά στο πλήρες αήττητο στις δύο πρώτες φάσεις του πρωταθλήματος θέλουν να φτάσουν οι Run ‘n’ Gun (13-0) απέναντι στους Faiters (5-7-1) που θα ζητήσουν το 6ο τους ροζ φύλλο. Ο Χιώτης με τον Περρή θέλουν να καθαρίσουν το ματς στη ρακέτα, απέναντι στον Κολλα και τον Κοντινο που με τα ντράιβ τους θέλουν να δημιουργήσουν ρήγματα που θα βοηθήσουν τους Faiters να καταφέρουν αυτό που καμία άλλη ομάδα δεν έχει κάνει φέτος.

4ος όμιλος

Ακόμα πιο κοντά στην πρωτιά θέλουν να πλησιάσουν τα Κουλουβάχατα (10-2) κόντρα σε μια Laser Derm (8-5) που καίγεται για νίκες στη μάχη της πρόκρισης. Με την ήττα των Paltovic την περασμένη εβδομάδα οι πρωταθλητές έχουν περιθώριο ενός κίτρινου φύλλου και πάλι θα είναι πρώτοι στον όμιλο, αλλά με 4 ματς ακόμα δεν θέλουν να… εξαντλήσουν αυτή την πολυτέλεια από τώρα. Ο Παπαδόπουλος (22 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και ο Καραγιάννης (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ) θα ζητήσουν τη νίκη κόντρα στη Laser Derm που παίζει για τη ζωή της. Σέχου και Κανελλόπουλος ξέρουν ότι η πρόκριση θα κριθεί ανάμεσα στην ομάδα τους, τους Δικαστές και τους Zeppelin, οπότε δεν θέλουν να ηττηθούν σε ένα ματς πολύ δύσκολο κόντρα στους περσινούς πρωταθλητές.

Οι Paltovic (12-3) δεν θέλουν να πέσουν από τη 2η θέση, αλλά οι Zeppelin (6-7) θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για τις πιθανότητές τους για πρόκριση. Το 61-54 του πρώτου γύρου δείχνει πόσο κλειστό θα είναι το παιχνίδι, με τους Zeppelin να γνωρίζουν ότι μια 8η ήττα λογικά θα αποβεί μοιραία στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κατάσταση στον όμιλο. Με 3 παιχνίδια ακόμη οι Zeppelin μπορούν βάσιμα να ελπίζουν ότι με 3/3 θα είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά μια ήττα θα αποβεί μοιραία για τον Παπαδάτο (12 πόντοι), τον Λιάπη (13 πόντοι) και την παρέα τους. Απ’ την άλλη, οι Paltovic είναι μόνοι δεύτεροι στο γκρουπ και δεν θέλουν να χάσουν αυτή τη… μοναξιά, η πιθανή (αν ηττηθούν) ισοβαθμία με τους Στιγκιντριακούς θα κριθεί στο συνολικό goal average και… κανείς δεν θέλει να μπλέκει με τέτοια, οπότε ο Πεταλάς με τον Μισιακό θέλουν το ροζ φύλλο για να κλείσουν τον όμιλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σίγουροι στην πρώτη δυάδα!

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *