Home / NBA / Club 300: Στο κλαμπ του… ενός!

Club 300: Στο κλαμπ του… ενός!

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κάνουν απίστευτα πράγματα φέτος και είναι στο δρόμο για να σπάσουν το μεγαλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του NBA. Μετά τη νίκη τους με 119-113 επί των Ορλάντο Μάτζικ τα ξημερώματα της Τρίτης έφτασαν στο 56-6, αντιδρώντας με τον καλύτερο τρόπο στην ήττα από τους Λος Άντζελες Λέικερς τη Δευτέρα. Παράλληλα, συνέχισαν να γεμίζουν τις λίστες με τα ρεκόρ, με τον Στέφεν Κάρι να σπάει άλλο ένα.           

Ο Κάρι είχε 7/13 τρίποντα με τους Μάτζικ (41 πόντους, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα με 7/11 δίποντα, 7/13 τρίποντα και 6/6 βολές) και έφτασε τα 301 εύστοχα τρίποντα φέτος στο NBA, για να φτιάξει ένα δικό του κλαμπ, στο οποίο είναι το μόνο μέλος, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που βάζει πάνω από 300 τρίποντα σε μία σεζόν, με τους Ουόριορς να έχουν ακόμα 20 ματς για το τέλος της κανονικής περιόδου!

Παράλληλα, οι Ουόριορς έφτασαν τις 45 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, για να σπάσουν το ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς και να γίνουν η ομάδα με το μεγαλύτερο σερί συνεχόμενων εντός έδρας νικών, ενώ το 56-6 είναι το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της λίγκας σε 62 αγώνες.

Πλέον, τα στατιστικά του ESPN τους δίνουν 36.3% πιθανότητες να κερδίσουν τουλάχιστον 73 αγώνες και να σπάσουν το 72-10 των Μπουλς, ενώ μπροστά τους έχουν 5 ακόμα συνεχόμενα εντός έδρας ματς με 87% πιθανότητες να κερδίσουν και τα πέντε.

Ανακάμπτοντας από την ήττα από τους Λέικερς, συνεχίζουν να μην έχουν χάσει μέχρι τώρα δύο συνεχόμενα παιχνίδια (back-to-back) φέτος, πηγαίνοντας στο 6-0 μετά από τις ήττες τους. Καμία ομάδα στην ιστορία του NBA δεν έχει βγάλει σεζόν χωρίς να χάσει τουλάχιστον μία φορά 2 συνεχόμενα ματς.

Ο Κάρι έκλεισε τη σεζόν με 46.0 πόντους μέσο όρο απέναντι στους Μάτζικ, ο 4ος καλύτερος μέσος όρος απέναντι σε μία ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια (σε ισοβαθμία με τον Κόμπι του 2005-06 κόντρα στους Ράπτορς, όταν είχε και το παιχνίδι των 81 πόντων).

Πάντως, το αν θα σπάσουν οι Ουόριορς το 72-10 είναι πολύ πιθανό να κριθεί οριακά, αφού έχουν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος, ανάμεσα στα άλλα τους ματς θα παίξουν και 2 φορές με το Ντάλας, 3 φορές με τους Σπερς, 2 φορές με το Πόρτλαντ, 2 φορές με τους Γκρίζλις, 1 φορά με τους Κλίπερς.

Το πόσες πιθανότητες νιώθουν οι ίδιοι οι Ουόριορς ότι έχουν για να σπάσουν το 72-10 και το πόση αυτοπεποίθηση έχουν στο παιχνίδι τους, νομίζω ότι το δείχνουν πολύ εύγλωττα τα δύο παρακάτω βίντεο. Στο πρώτο ο Κάρι βάζει το τρίποντο νούμερο 300 φέτος, ένα σουτ που τον έχουμε δει πολλάκις να πετυχαίνει και που δεν θα… έπρεπε να μπορεί παίκτης να βάζει τόσο εύκολα, ενώ στο δεύτερο ο Μπόγκουτ παίρνει επιθετικό ριμπάουντ, σπρώχνει την μπάλα στον Κάρι και πανηγυρίζει το εύστοχο σουτ… πριν ο Κάρι ξεκινήσει την κίνηση για να σηκωθεί να σουτάρει!

Υ.Γ.: Σχεδόν έξι μήνες πέρασαν από το προηγούμενο (μη ερασιτεχνικής λίγκας) κείμενο στο site, ξεκινάμε ξανά (κάπως έπρεπε να ξεκινήσουμε, αν όχι με Ουόριορς και Κάρι, πώς αλλιώς;) ζητώντας συγγνώμη και με στόχο/ελπίδα να ανανεώνεται 3-4 φορές την εβδομάδα.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *