Home / NBA / Champions of the(ir) World

Champions of the(ir) World

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2007

Οι Σπερς πριν από λίγο έφτασαν στον 4ο τίτλο της ιστορίας τους, κατόρθωμα που τους τοποθετεί σε μία εκλεκτή ελίτ ομάδων στο NBA. Όλα ήρθαν όπως σας τα είχαμε πει μετά το πρώτο ματς, με το Σαν Αντόνιο να κάνει περίπατο και να «σκουπίζει» τους μέτριους Καβαλίερς, κερδίζοντας με 82-83 και τον τελευταίο αγώνα.

Ο ήρωας του πλανήτη, ΛεΜπρον Τζέιμς, έβαλε 25 πόντους με το τρομερό 10/30 σουτ, δηλαδή 33.3%. Θέλετε και πιο συγκεκριμένα; Ο Τζέιμς είχε 8/23 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 2/6 βολές. Δηλαδή 34.8%, 28.6% και 33.3% αντίστοιχα. Α, ρε Μπόουεν…

Αν και τα εύσημα δεν πρέπει να πάνε μόνο στον φιλότιμο Μπρους. Οι Σπερς έπαιζαν ευρωπαϊκή άμυνα με νταμπλ- και τριμπλ-τιμ πάνω στον ΛεΜπρον, ο οποίος είναι Τζόρνταν όσο η Τουρκία είναι Ευρώπη. Δηλαδή, μία άκρη πατάει Ευρώπη (Τζόρνταν), ένα ακόμα μικρό κομμάτι θυμίζει Ευρώπη, αλλά όλο το υπόλοιπο είναι τόσο βαθιά χωμένο στην Ανατολία (ατέλειες) που η απάντηση είναι όχι. Απλώς.

Το άρθρο το έγραψα περισσότερο για να σχολιάσω τρία πράγματα, αν και δεν άντεξα και ξεκίνησα από τον ΛεΜπρον.

Πρώτον: Ο Τόνι Πάρκερ αναδείχτηκε σε MVP των τελικών, δίκαια, κάνοντας μία πραγματικά καταπληκτική σειρά αγώνων. Έτσι έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που παίρνει αυτόν τον τίτλο, κάτι που εμένα προσωπικά με… λυπεί ιδιαίτερα, αν και δεν έχω κάτι ούτε με τον Πάρκερ, ούτε (πολύ περισσότερο) με τη… Λονγκόρια (φιλάκι εμείς;). Πώς να το κάνουμε, θα προτιμούσα ο καλύτερος Ευρωπαίος, ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και (πιθανότατα) ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης όλων των εποχών να πάρει αυτόν τον τίτλο πρώτος. Για τον Ντιρκ Νοβίτσκι μιλάω.

Δεύτερον: Δεν ξέρω πόσοι το προσέξατε, αλλά για να μπω στα χωράφια του L.o.t.S. ας χτυπήσω και το φοβερό στατιστικό στοιχείο του αγώνα. Λοιπόν, οι Σπερς κέρδισαν χάρη στην… εθνική Αργεντινής. Φαμπρίτσιο Ομπέρτο και Μανού Τζινόμπιλι είχαν 18 από τους τελευταίους 21 πόντους των Σπερς και 12 από τους τελευταίους 13. Η μερίδα του λέοντος ανήκει στον εκπληκτικό Μανού με 13 πόντους. Όπως λέμε… σημασία δεν έχει ποιος αρχίζει το ματς, αλλά ποιος το τελειώνει. Έτσι, δεν είναι παγκίτη Μανού;

Τρίτον: Όπως ήταν φυσικό και επόμενο, οι Σπερς πήραν τον τίτλο και ανακηρύχθηκαν σε «Πρωταθλητές κόσμου του 2007». Πώς είπατε; Κι εγώ νόμιζα ότι οι Σπερς κέρδισαν το εσωτερικό πρωτάθλημα των Η.Π.Α.. «Champions of the World for the year 2007», είπε ο Ντέιβιντ Στερν. Μπράβο παιδιά. Έχετε να πάρετε Παγκόσμιο τίτλο με την εθνική 13 χρόνια (από το 1994 στο Τορόντο), Ολυμπιάδα 7 χρόνια (από το 2000 στο Σίδνεϊ), στα φιλικά τρώτε 20άρες από την ΤΣΣΚΑ, αλλά είστε Παγκόσμιοι πρωταθλητές επειδή κερδίσατε τον άνθρωπο που δίνει κακό όνομα στους Βραζιλιάνους (τον καραγκιόζη Βαρεζάο). Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *