Home / NBA / riDIRKulous!

riDIRKulous!

Μόλις 4,5 λεπτά για το τέλος του αγώνα, το σκορ 99-84 και ο Ντουράντ να πανηγυρίζει σαν τρελός με τους συμπαίκτες του. Στο γήπεδο 18.500 οπαδοί των Θάντερ να θεωρούν το 2-2 σίγουρο και το Ντάλας να είναι στο καναβάτσο. Η άμυνα των Θάντερ είχε κρατήσει τον Νοβίτσκι, που είχε 22 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, στους 5 πόντους σε 20 λεπτά στο δεύτερο και όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει. Αμ δε… Αυτό που πέρασε πάνω από την OKC Arena δεν ήταν ο Σούπερμαν. Ήταν Γερμανός υπεραστέρας που γύρισε το ματς μόνος του κάνοντας αδιανόητα πράγματα στο τελευταίο τρίλεπτο (βίντεο).

Ο Νοβίτσκι είχε 27 πόντους μέχρι 3:15 πριν το τέλος, βάζοντας 11 από εκείνο το σημείο ως την παράταση, με τους Μάβερικς να ανατρέπουν το -15 και να παίρνουν το ματς στην παράταση για να κάνουν το 3-1 στη σειρά και να φτάσουν σε απόσταση μιας νίκης από τους τελικούς του NBA.

Με τον Κόλισον να παλεύει με νύχια και με δόντια, με χέρια, πόδια, κεφάλι, σώμα και ό,τι άλλο μπορούσε να επιστρατεύσει, ο Γερμανός είχε κουραστεί στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως, όταν το πράγμα έφτασε στα όρια και το Ντάλας στο καναβάτσο ο Νοβίτσκι ήταν αδύνατο να αναχαιτιστεί από… άνθρωπο.

Καλάθι για το 99-91 με 3:15 για το τέλος, τρίποντο για το 101-94 με 2:22 για το τέλος, νέο καλάθι για το 101-96 στα 2:01, αδιανόητο fade away καλάθι για το 101-98 με το χρονόμετρο στο 1:26 και 2/2 βολές για το 101-101 στα 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Σύνολο 11 πόντοι σε 3 λεπτά και το Ντάλας από το -15 στην ισοπαλία.

Οι Θάντερ είχαν χάσει κάθε ίχνος αυτοσυγκέντρωσης και ηρεμίας, όλη η απειρία τους βγήκε στο παρκέ και το ματς είχε γυρίσει για τα καλά. Και πάλι δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος των τελευταίων λεπτών και η παράταση ήταν θέμα εμπειρίας. Ο Νοβίτσκι μαρκαρισμένος ασφυκτικά πέρασε στον ελεύθερο Κιντ, που σκόραρε για τρεις, 108-105 και… «αντίο σας».

Το Ντάλας έφτασε τις 5 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στα πλέι οφς, ενώ έχει 9-1 στα τελευταία 10 παιχνίδια του! Μακράν η πιο «καυτή» ομάδα στο NBA αυτή τη στιγμή, βρίσκεται μόλις ένα ματς μακριά από τους τελικούς. Μεταξύ μας, αυτοί οι Θάντερ, με την ψυχολογία που έχουν, δεν μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους. Η σειρά λογικά θα κλείσει στο 4-1 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στο 4ο παιχνίδι ο Γερμανός είχε 40 πόντους (2ο ματς στη σειρά με τουλάχιστον 40 πόντους) με 10/17 δίποντα 2/3 τρίποντα και 14/15 βολές. Απ’ την άλλη, Ντουράντ και Ουέστμπρουκ είχαν 48 πόντους (29 και 19) αλλά με 16/44 σουτ και 15 λάθη. Οι Μάβερικς κέρδισαν έναν αγώνα στον οποίο τα ριμπάουντ ήταν 55-33 για τους Θάντερ, που είχαν 20 επιθετικά (5 το Ντάλας).

Ο Νοβίτσκι είχε μείνει στα 7/21 σουτ στο 3ο ματς (κερδίζοντας τον αγώνα βέβαια στο τέλος) αλλά ο Τσάντλερ ήταν σίγουρος ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί: «Θα πάει πίσω στο εργαστήριο, θα του κάνουν κάποιες μικρές προσαρμογές και θα είναι τέλειος στο 4ο παιχνίδι» είχε πει για τον Γερμανό, για τον οποίο όλο και περισσότεροι πλέον πιστεύουν ότι απλώς… δεν είναι άνθρωπος αλλά εργαστηριακό πείραμα! Μετά το 3ο ματς ο Νοβίτσκι πέρασε όλο το βράδυ της παραμονής του 4ου στο γήπεδο των Θάντερ σουτάροντας. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον… Τσάντλερ. Ο Γερμανός φέτος είναι… σε αποστολή και το διασταύρωμα της εξιλέωσης για τους Μάβερικς έρχεται ολοένα και πιο κοντά 5 χρόνια μετά.

Δείτε το απίστευτο κρεσέντο του Νοβίτσκι στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, μετά το 1:25 του βίντεο:

Μετά από αυτό, ποιος να κατηγορήσει τον Θάμπο Σεφολόσα που δοκίμασε στο ματς κάθε τρόπο για να σταματήσει τον Νοβίτσκι; Κάποιοι λένε ότι ήθελε να του κάνει… βουντού, κάποιοι άλλοι ότι απλώς θέλησε να πιάσει το χέρι ενός σύγχρονου θεού του μπάσκετ:

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *