Home / ΙΣΠΑΝΙΑ / Τελικοί με el clásico…

Τελικοί με el clásico…

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2007

Ενώ στα εγχώρια μαίνεται η μάχη μεταξύ των δύο «αιωνίων», την Κυριακή, στην Ισπανία, «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους στον πρώτο τελικό, δύο άλλοι αιώνιοι, σε τελικούς «el clásico»…

Ό,τι καλύτερο για τον Τύπο στην Ισπανία, ό,τι καλύτερο για τον αμέτρητο κόσμο των δύο ομάδων, ό,τι καλύτερο για το πρεστίζ των τελικών, ό,τι καλύτερο και για το momentum και τη διαφήμιση της χώρας που σε λίγους μήνες θα διοργανώσει το Ευρωμπάσκετ….

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα. Μαδρίτη – Βαρκελώνη.

Το «el clásico», υπ’ αριθμόν 101, φέτος δίνει τίτλο στην Ισπανία. Η Ρεάλ απέκλεισε δύσκολα την Μπανταλόνα αφού χρειάστηκε μια αγχώδη εκτός έδρας νίκη για να ρεφάρει την εντός έδρας απώλεια. (Η Μπανταλόνα του Ρενέσες που έκανε αξιοπρεπείς πορείες σε όλες τις διοργανώσεις, την… πάτησε στα εγγυημένα και μένει εκτός επόμενης Ευρωλίγκας). Η Μπαρτσελόνα, του Μιχάλη Κακιούζη, πέταξε εκτός τελικών την πολυδιαφημισμένη και… αθεράπευτα loser Ταού, πετυχαίνοντας δύο εκτός έδρας νίκες.

Και τώρα οι δυο τους.

Απ’τους Μαδριλένους ξεχωρίζουν: στα γκαρντ οι Ραούλ Λόπεθ, Κερέμ Τουντσερί, Τσαρλς Σμιθ και Λουίς Μπούλοκ σχηματίζουν μια πολύ δυνατή τετράδα. Στους… ημίψηλους ο Άλεξ Μούμπρου με τον Μάρκο Τόμας τα πάνε μια χαρά. Και στους ψηλούς υπάρχει βάθος: Φελίπε Ρέγιες, Αξέλ Ερβέλ, Ζερόμ Μουαζό, Μπλάγκοτα Σέκουλιτς.

Τους Καταλανούς οδηγούν: στα γκαρντ οι Γιάκα Λάκοβιτς, Ρόκο Λένι Ούκιτς, Τζιανλούκα Μπαζίλε, Χουάν Κάρλος Ναβάρο αποτελούν το αντίπαλο δέος στην τετράδα της Ρεάλ. Στους φόργουορντ υπάρχουν δυο καλά εργαλεία: ο Κακιούζης με τον Ροντρίγκο ντε λα Φουέντε. Η φροντ-λαιν είναι επίσης δυνατή: Μάριο Κασούν, Φραν Βάσκεθ, Ντένις Μαρκονάτο, Χόρντι Τρίας.

Τα 2 ρόστερ μοιάζουν ισοδύναμα, ομοίως δυνατά, η Ρεάλ έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά οι προβλέψεις είναι… επικίνδυνες. Προσδεθείτε και απολαύστε το θέαμα (όσοι διαθέτετε αποκωδικοποιητές, στο Sport+), το πάθος και τις… ταυρομαχίες που υπόσχεται το el clásico

About nikolask11

Check Also

Ξύλο στο Μπιλμπάο-Λαμποράλ!

Η Μπιλμπάο κέρδιζε με 91-75 τη Λαμποράλ Κούτσα και το ματς ήθελε λιγότερα από 10 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *