Home / Α1 / Κλείσ’ το επιτέλους!

Κλείσ’ το επιτέλους!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2007

Ούτε δύο εβδομάδες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του δεν άντεξε ο Πίνι Γκέρσον. Για ακόμη μία φορά έκανε δηλώσεις απαξιωτικές για την ομάδα του και τους παίκτες τους, χωρίς να σκεφτεί κανέναν και τίποτα. Γιατί ότι δεν σκέφτεται τη δική του (ανύπαρκτη) σοβαρότητα είναι γνωστό εδώ και καιρό, αλλά πια πρέπει ο Ολυμπιακός, όσο θα τον ανεχτεί, να μην περιμένει ο ιδιόρρυθμος Ισραηλινός να σεβαστεί ούτε την ιστορία της ομάδας, ούτε την προσπάθεια των Αγγελόπουλων, ούτε τον ιδρώτα των παικτών του.

Προφανώς πια θα ξέρετε τι είπε ο Γκέρσον… «Ξεκινήσαμε το στήσιμο της νέας ομάδας. Στην Ελλάδα επιτρέπονται δύο μόνο Αμερικανοί κι αυτό μας δυσκολεύει. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός πληρώνει πιο καλά και παίρνει τους καλύτερους παίκτες». Μάλλον δεν του φτάνουν τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ που είχε ο Ολυμπιακός φέτος, ούτε το γεγονός ότι ο Αγγελόπουλος δεν του χάλασε το χατίρι σε καμία περίπτωση, παρά το γεγονός ότι μετά από κάποιο σημείο φαινόταν να τον κοροϊδεύει. Όπως όταν φώναζε όλο τον Αύγουστο για να του πάρουν τον ΜακΝαμάρα και τελικά τον χρησιμοποίησε ενάμισι λεπτό (συνολικά) πριν τον διώξει. Όταν έπαιρνε τον Μούλα για να πλακωθούν, όταν ζητούσε τον Στεφάνοφ για να μην τον βάζει να παίζει ούτε και στα φιλικά.

Βέβαια, ο Γκέρσον την Τετάρτη ανασκεύασε. Για πολλοστή φορά. Όπως είχε κάνει μετά τις δηλώσεις περί Σόφο και Matadors (οι performers των Μπουλς), όπως είχε κάνει μετά τις δηλώσεις περί μπάτζετ ύστερα από τον αποκλεισμό από το final4. Ανασκεύασε, είπε ότι εννοούσε τα… περασμένα χρόνια (μα είναι προφανές ότι όλοι αυτό καταλαβαίνουμε από την πρόταση που είπε) και όλα καλά. Βέβαια, μετά μίλησε στο Magic και ουσιαστικά είπε τα ίδια και χειρότερα.

Ποια χειρότερα; Ότι έφταιγε η απουσία του BigSofo και του Στακ που ο Ολυμπιακός έχασε τους στόχους του. Γιατί τον Σοφοκλή τον έδιωξα εγώ για ενάμισι μήνα το χειμώνα, κι εγώ ήμουν αυτός που του έκανα χουνέρι σε όλα τα πλέι οφ μέχρι τον τελευταίο αγώνα με τον Άρη. Το ομολογώ, με τσακώσατε. Στην περίπτωση του Στακ του έλειψε το ποιοτικό δίλεπτο που τον χρησιμοποιούσε σε κάθε αγώνα…

Ποια χειρότερα; «Για να πω την αλήθεια, δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πιέσει τα αφεντικά του να πληρώσουν χρήματα για παίκτες που δεν είναι σπουδαίοι και δεν τα αξίζουν», είπε. Άρα, ΜακΝαμάρα, Μουλαομέροβιτς, Στεφάνοφ τα άξιζαν τα λεφτά που πήραν… Για να μην φτάσω στον Άκερ, ο οποίος από τους 8 μήνες της χρονιάς, τους 2,5 έστελνε email ότι θα αργήσει και πληρώθηκε 1.200.000 ευρώ για να το κάνει!

Ποια χειρότερα; Επειδή τα λεφτά είναι πάντα στο μυαλό του (Εβραίος γαρ)… «Δεν είμαστε ομάδα με μπάτζετ 25 εκατομμυρίων ευρώ. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με τα χρήματα που έχουμε να ξοδέψουμε». Το ακούσαμε κι αυτό…

Δεν θέλω καν να αναφερθώ στα όσα είπε για τους δημοσιογράφους. Ότι δηλαδή τον κριτικάρουν από τις εφημερίδες, αλλά δεν του τα έχει πει κανείς πρόσωπο με πρόσωπο, οπότε πώς να ξέρει τι κάνει στραβά…

Μάλλον ο Ισραηλινός είναι φαιδρός, αλλά ο Ολυμπιακός δεν φταίει σε τίποτα να πληρώνει και να αποκτά χωρίς λόγο τη φαιδρότητα του προπονητή του. Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα γιατί ο Αγγελόπουλος ανανέωσε τον Γκέρσον για έναν ακόμη χρόνο, αφού φέτος απέτυχε σε όλα. Κύπελλο δεν πήρε, πρωτάθλημα δεν πήρε και στην Ευρωλίγκα πήγε οριακά χειρότερα απ’ ότι ο Ολυμπιακός του Καζλάουσκας, που είχε πολύ «λιγότερο» ρόστερ από το φετινό. Παρ’ όλα αυτά κρίθηκε σωστό να συνεχίσει έχοντας την απόλυτη στήριξη του Αγγελόπουλου, ο οποίος δείχνει να επιμένει σε μία επιλογή που μόνο κακό έκανε στον Ολυμπιακό φέτος.

Γιατί δεν υπάρχει κανείς παίκτης της ομάδας που να γουστάρει να παίζει για τον Γκέρσον. Με τον Σοφοκλή έφτασε στα άκρα, τον Μπουρούση τον είχε για τελειωμένο, τον Παπαμακάριο τον έχει ακόμα, τον Πεν τον μείωσε τουλάχιστον τέσσερις φορές στα πλέι οφ (θυμάστε πώς του συμπεριφέρθηκε στα ματς με τον Άρη), τον Ντόμερκαντ και τον Χαρίση μία κρύο μία ζέστη, τον Μπάρλο και τον Στακ μάλλον δεν κατάλαβε ότι τους έχει στην ομάδα του. Μόνο με τον Βασιλόπουλο και τον Ζίζιτς δεν κοντραρίστηκε ευθέως, αλλά μόνο μέσα από ατάκες του στιλ… «αυτούς τους παίκτες έχω», «δεν έχω το καλύτερο ρόστερ της Ευρώπης», «ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερους», «ήταν προαποφασισμένο ποιοι θα ήταν στο ρόστερ της ομάδας», «κι εγώ θα ήθελα να είχα τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη», «δεν μπορείς να κατηγορείς 12, αναγκαστικά κατηγορείς τον έναν», κτλ.

Το θέμα πλέον είναι πόσο θα κάνει τα στραβά μάτια ο Αγγελόπουλος στις συνεχείς προκλήσεις του Γκέρσον. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον Ισραηλινό, που μάλλον (παρά τα όσα λέει) δεν έχει πάρει χαμπάρι πού ήρθε.

Όσο για τους ανθρώπους της ομάδας, τα πράγματα Ιούνη μήνα, με τη χρονιά να μην έχει αρχίσει καν, είναι πολύ άσχημα. Θα λέγαμε ότι απλώς κάνουν υπομονή να φύγει, ενώ δεν μπορώ να μεταφέρω τα όσα ακούγονται σε off the record συζητήσεις. Όμως, έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει ο Ολυμπιακός και ο Αγγελόπουλος οφείλει να το καταλάβει.

by Rasheed.

 

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *