Home / Α1 / Νίκη ηρεμίας και παραμονής

Νίκη ηρεμίας και παραμονής

Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2010
 
Δικαιολογημένη η νίκη της ΑΕΚ στην Καβάλα, που έκλεισε τη 17η αγωνιστική. Η ΑΕΚ ήλεγχε το ματς όλη σχεδόν τη διάρκειά του και ήταν φυσιολογικό στο τέλος να κερδίσει, παρότι κινδύνευσε πραγματικά. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στο φινάλε, με την Καβάλα, ελέω Χαφ, να πουλάει ακριβά το τομάρι της.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα σουτ, το άστοχο του Κόλινς, που επέτρεψε στον καλύτερο του παρκέ να πάρει το ροζ φύλλο μαζί του. Η ΑΕΚ έτρεξε περισσότερο και καλύτερα, μοίρασε την μπάλα, είχε μια πεντάδα για «φίλημα» και, γενικά, έδειξε τα δόντια της με ένα περιφερειακό στιλ που ήταν ζηλευτό.

Στον αγώνα είχαμε μια ΑΕΚ με ιδιαίτερα λογικές επιθέσεις τις περισσότερες φορές να παίρνει 73 πόντους από τους 3 Αμερικανούς της. Οι Μακ, Φράνσις και Γκριν, μαζί με τον Νικολαΐδη και τον Καλλινικίδη, πήραν το παιχνίδι, παρότι η υπόλοιπη ΑΕΚ ήταν εκτός τόπου και χρόνου (2 πόντους ο Μαζέικα, κανέναν όλοι οι υπόλοιποι του πάγκου στον αγώνα). Στο σκοράρισμα των 3 Αμερικανών βοήθησε ο Νικολαΐδης με την εμπειρία του και πολύτιμες ανάσες στα δύσκολα, αλλά και ο Καλλινικίδης με την άμυνά του και τη συνεχή ενασχόληση με τα ριμπάουντ (10 συνολικά). Στην υπερβολή των 7/19 τριπόντων που είχαν ο Νικολαΐδης με τον Γκριν, η ΑΕΚ αντιπαρέταξε τον Μακ, που βρισκόταν στη ζώνη του λυκόφωτος και χρειάστηκε μόλις 14 σουτ και 6 βολές για να φτάσει τους 29 πόντους.

Απ’ την άλλη, η Καβάλα εξακολουθώ να θεωρώ ότι παίζει λάθος για το ρόστερ της, χωρίς να παίρνει το 100% από τους Αμερικανούς της. Πάντως, συμφωνώ με αυτό που είπε ο Αλεξανδρής για το ματς, ότι δηλαδή η ομάδα του πήγε να κλέψει τη νίκη, χωρίς να έχει παίξει μπάσκετ τέτοιο που να την αξίζει.

Η ΑΕΚ με τη νίκη αυτή φτάνει τους 23 βαθμούς και η λογική λέει ότι ξεμπέρδεψε με την υπόθεση παραμονή. Μπροστά της έχει ακόμη 9 αγώνες για να ανέβει ψηλότερα και να προσπαθήσει να πάρει κάτι καλύτερο από τη σεζόν και όχι μόνο τον «φτωχό» απολογισμό της παραμονής.

Η Καβάλα είναι κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, ισοβαθμώντας με την Ολύμπια και θα πρέπει να εμφανιστεί πιο αξιόμαχη και συνεπής στα επόμενα ματς για να μείνει στην κατηγορία. Καθοριστικότερα ματς το εντός έδρας με τον Κολοσσό, αλλά και το εντός έδρας με την Ολύμπια Λάρισας την 21η αγωνιστική, ενώ η Καβάλα αντιμετωπίζει αμέσως μετά και Ηλυσιακό, Τρίκαλα.

Στην κορυφή η κατάσταση εν πολλοίς θα ξεχωρίσει μετά το ματς της 18ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ, καθώς με νίκη ο Παναθηναϊκός ξεφεύγει δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό και «καθαρίζει» ουσιαστικά την πρωτιά. Αν, αντιθέτως, κερδίσει ο Ολυμπιακός, τότε σκαρφαλώνει ξανά στην κορυφή αυτός και η μάχη θα συνεχιστεί ως το τέλος με την παραμικρή απώλεια να σημαίνει και «αντίο» πλεονέκτημα έδρας.

Το Μαρούσι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την 4η θέση παρά τις δύο ήττες του τις τελευταίες ημέρες. Σίγουρα δεν κινδυνεύει (με βάση πάντα τη λογική) να πέσει κάτω από 4ο, ενώ και για να μείνει πίσω από τον Πανελλήνιο, θα πρέπει να χάσει 3 παιχνίδια περισσότερα (ή 2 αρκεί το ένα να είναι το μεταξύ τους με τη διαφορά).

Η μάχη για την 5η και 6η θέση έχει φουντώσει με τον Κολοσσό να κρατά μέχρι και τη 17η αγωνιστική. Το ίδιο και ο Πανιώνιος, που όμως έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα για να μπορέσει να κρατηθεί εκεί, αντιμετωπίζοντας Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη εκτός έδρας. Αυτό θέλουν να εκμεταλλευτούν ο Άρης και, κυρίως, ο ΠΑΟΚ (που έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία των δύο) και ελπίζουν ότι θα προλάβουν την 5η θέση ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Από κοντά και το Περιστέρι, που ουσιαστικά έχει ήδη κάνει την υπέρβασή του για φέτος και παίζει χωρίς άγχος, όντας πάρα πολύ επικίνδυνο.

Με 9 αγωνιστικές να απομένουν ως το φινάλε της κανονικής περιόδου, είναι σίγουρο ότι η φετινή Α1 είναι γεμάτη συγκινήσεις και ότι θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο ως το τέλος.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *