Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Euroleague Q-finals: Game 4

Euroleague Q-finals: Game 4

 

Τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας πλησιάζουν στο τέλος τους. Τέσσερις ομάδες έχουν την ευκαιρία να κλείσουν τις σειρές τους, ενώ τέσσερις θα παλέψουν για την επιβίωσή τους. Μεγάλο ενδιαφέρον στα ματς της Πέμπτης. Ας δούμε τις επιλογές:

 
Η Μακάμπι υποδέχεται την Κάχα Λαμποράλ και θα πρέπει να ξεπεράσει το σοκ του τραυματισμού του Ντορόν Πέρκινς. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ θα χάσει όλη τη σεζόν και στη Μακάμπι είναι όλοι μουδιασμένοι. Όμως, ταυτόχρονα ξέρουν ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να αφήσουν τη σειρά να επιστρέψει στην Ισπανία και τη Βιτόρια, καθώς εκεί η Λαμποράλ μεταμορφώνεται. Έχουν την ευκαιρία να κλείσουν τη σειρά στο 4ο ματς και επιβάλλεται να την εκμεταλλευτούν. Θεωρώ ότι το ματς θα είναι πολύ πιο δύσκολο από το 3ο, άλλωστε η Λαμποράλ θα παίζει με την πλάτη στον τοίχο, αλλά η Μακάμπι έχει τον πρώτο λόγο. Θα πάω με τη νίκη της Μακάμπι και το τέλος της σειράς.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ. Το γήπεδο θα βράζει και οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία να κλείσουν τη σειρά εδώ στο 1-3 και να αποκλείσουν την Μπαρτσελόνα. Ο Ομπράντοβιτς έχει κερδίσει και τα τρία ματς από τον Πασκουάλ, αλλά ακόμα η Μπαρτσελόνα δεν έχει κάνει καλό ματς στη σειρά. Με δεδομένο αυτό, αλλά και ότι το φάιναλ φορ γίνεται στη Βαρκελώνη με ό,τι συνεπάγεται αυτό, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει πολύ δύσκολο έργο στο 4ο ματς. Ο Ομπράντοβιτς και στα 3 ματς έχει κάνει ροτέισον 7-8 παικτών, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον ερώτημα κούρασης για τους παίκτες του και αν θα μπορέσουν να βγάλουν ακόμα 40 λεπτά με τέτοια ένταση στην άμυνα. Θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα έχει την εμπειρία και την ποιότητα για να ωθήσει τη σειρά σε 5ο αγώνα. Θα πάω με τη νίκη της Μπαρτσελόνα, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται σε ένα ΟΑΚΑ που θα βράζει.

Στην Ιταλία, η Σιένα μπορεί να τελειώσει τη σειρά με τον Ολυμπιακό. Μετά το πρώτο απίστευτο παιχνίδι, ήρθαν άλλα δύο στα οποία ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ κακός. Ο Πιανιτζιάνι έχει κερδίσει τη μάχη με τον Ίβκοβιτς ως τώρα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα από τη Σιένα. Θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς στην περιφερειακή άμυνα, αλλά και να περιορίσει τα λάθη του. Παπαλουκάς και Σπανούλης επιβάλλεται να παίξουν πολύ καλύτερα απ’ ότι στο προηγούμενο ματς, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Σιένα που έχουμε δει ως τώρα στα παιχνίδια δεν πείθει κανέναν. Παίζει μέτρια και απλώς ο Ολυμπιακός παίζει… χειρότερα. Οι δυνατότητές της φέτος φτάνουν ως εκεί και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αντέξει το ξύλο για να στείλει τη σειρά στο ΣΕΦ. Θεωρώ ότι μπορεί, πάω με τη νίκη του Ολυμπιακού.

Προτάσεις ως τώρα: 192 +3
Εκκρεμούν: 3 (192 ολοκληρωμένες)
Επιβεβαιώθηκαν: 119
Διαψεύστηκαν: 73

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Euroleague final four

  Η Ευρωλίγκα έφτασε στην κορύφωση της με το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης και έχουμε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *