Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Μουντομπάσκετ 2010: ο τελικός

Μουντομπάσκετ 2010: ο τελικός

 

Στο 50% ήμασταν στα ημιτελικά, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για τους νικητές, αλλά όχι και τα χάντικαπ, με τη Λιθουανία να το χάνει για 1 πόντο. Ας δούμε τα ματς της τελευταίας ημέρας με καλές αποδόσεις και πιθανότητες για κέρδη:

Στο μικρό τελικό η Σερβία κοντράρεται με τη Λιθουανία και θεωρώ ότι το μόνο που έχει να φοβηθεί είναι η δική της κούραση και η απογοήτευση από τον τρόπο που έχασε. Όμως, ο Ίβκοβιτς είναι μεγάλος προπονητής και μπορεί να «κρατήσει» τους παίκτες του. Οι Σέρβοι είναι σαφώς καλύτερη ομάδα και θεωρώ ότι θα το αποδείξουν και στο γήπεδο, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο, που δεν είναι μικρό βραβείο. Οπότε, για νίκη θα προτιμήσω τους Σέρβους, ενώ και στο χάντικαπ (-4.5) πάλι θα παίξω τους Σέρβους.

Ο μεγάλος τελικός του Μουντομπάσκετ είναι προφανώς ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι η στατιστική των δύο ομάδων είναι «μαγική εικόνα» καθώς οι Τούρκοι έχουν περάσει από πολύ πιο δύσκολο δρόμο για να φτάσουν ως εδώ. Το 5.00 που έχουν το βλέπω ως… δώρο για τις πιθανότητες του ματς, ενώ δεν μπορώ να δικαιολογήσω με βάση την εικόνα των Η.Π.Α. το 1.17 που έχουν. Οι δύο ομάδες είναι πάνω κάτω ισοδύναμες, με τους Τούρκους να είναι πιο έμπειροι και πολύ πιο «γεμάτοι» στη ρακέτα. Θεωρούσα ότι ο νικητής του «bracket» της από… εδώ (της δικής μας) πλευράς θα πάρει το τρόπαιο, και το πιο λογικό φαβορί από τις 8 ομάδες έφτασε ως τον τελικό, οπότε δεδομένης και της δύναμης της έδρας θεωρώ ότι θα κερδίσουν. Με βάση τις δυνατότητες των ομάδων το 5.00 είναι πραγματικά εξωφρενικό, οπότε δεν μπορώ να το προσπεράσω με τίποτα. Για τη νίκη θα πάω με τους Τούρκους, ενώ προφανώς και στο χάντικαπ (+10.5) θα προτιμήσω την Τουρκία, καθώς δεν βλέπω πώς θα κερδίσουν με διψήφια διαφορά οι Αμερικάνοι (και στην περίπτωση που κερδίσουν).

Προτάσεις ως τώρα: 68
Εκκρεμούν: 4
Επιβεβαιώθηκαν: 42
Διαψεύστηκαν: 22

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Euroleague final four

  Η Ευρωλίγκα έφτασε στην κορύφωση της με το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης και έχουμε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *