Home / ΙΣΠΑΝΙΑ / Φάκελος Γκαρμπαχόσα (Μέρος II)

Φάκελος Γκαρμπαχόσα (Μέρος II)

 Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2007

ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΔΟΣ

Ένας τόσο σοβαρός τραυματισμός κατά τη διάρκεια ενός αγώνα απαιτεί γρήγορους και προσεκτικούς χειρισμούς από τους ιατρούς των ομάδων. Προέχει η ακινητοποίηση του άκρου και όχι, όπως λανθασμένα πολλοί πιστεύουν, η προσπάθεια επαναφοράς της άρθρωσης στη σωστή θέση. Αυτό πρέπει να γίνει στον κατάλληλο χώρο και με ακτινογραφική καθοδήγηση, καθώς μια λάθος κίνηση θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο πόδι του αθλητή.

Η μεταφορά του τραυματία, βέβαια, οφείλει να γίνει με φορείο και ασθενοφόρο. Οι πρώτες βοήθειες περιλαμβάνουν, πέρα από την ακινητοποίηση και σταμάτημα της πιθανής αιμορραγίας που μπορεί να συνοδεύει το κάταγμα. Το παπούτσι δεν αφαιρείται αν απαιτείται να κινηθεί το πόδι.

Είναι σίγουρο ότι ο Ισπανός μπασκετμπολίστας έλαβε μεγάλες ποσότητες παυσίπονων και τοπικών αναισθητικών, ενώ λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του, η φαρμακευτική του θεραπεία θα περιελάμβανε επίσης μείζονα αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη.

Μετά από ένα διάστημα ακινησίας της άρθρωσης στη σωστή θέση, ο αθλητής ξεκινάει χαλαρές ασκήσεις και φυσικοθεραπεία με σκοπό την αύξηση της δύναμης και της κινητικότητας. Ο Γκαρμπαχόσα, με τη γρηγορότερη του αναμενόμενου επιστροφή του στις προπονήσεις, απέδειξε πόσο καλά γυμνασμένος αθλητής ήταν αλλά και πόσο συνεπής φάνηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης του τραυματισμένου του ποδιού.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ;

Έτσι, πλέον, η αισιοδοξία τόσο του ιδίου, όσο και των υπολοίπων Ισπανών έχει επιστρέψει. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Πέπου Ερνάντεθ, δεν κρύβει ότι θα τον ήθελε πολύ στη 12άδα: «Είναι πραγματικά πολύ καλά νέα για εμάς. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας. Ο Χόρχε δουλεύει καθημερινά πέντε ώρες, ώστε να γίνει καλά και να επανέλθει έτοιμος στο γήπεδο».

Ο ίδιος ο Ισπανός σταρ δηλώνει αισιόδοξος λίγες μέρες πριν την τελική επιλογή: «Δεν είμαι ακόμα στο ίδιο επίπεδο με τους συμπαίκτες μου. Πρέπει συνεχώς να κάνω πρόσθετες προπονήσεις για να δυναμώσω τον αστράγαλο μου, αλλά ξέρω ότι μπορώ να βοηθήσω» και συμπληρώνει: «Είμαι πολύ καλά, ειδικά αν σκεφτούμε πότε τραυματίστηκα και μπορώ σιγά σιγά να προπονηθώ μαζί με την ομάδα, έστω και όχι 100% στο προγραμμα των συμπαικτών του. Κάθε μέρα θα βλέπουμε σε τι κατάσταση είναι το πόδι μου».

Χωρίς τίποτα να είναι οριστικό ή επίσημο (άλλωστε εκκρεμεί και η άδεια από τους Ράπτορς) αυτό που έμοιαζε απίθανο πριν από μερικούς μήνες, τώρα έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί. Όσο και αν δυναμώνει τη, βασική μας αντίπαλο για το χρυσό, Εθνική Ισπανίας η προσθήκη του έμπειρου πάουερ-φόργουορντ, εμείς θα χαρούμε να δούμε έναν ακόμη μεγάλο παίκτη στα ισπανικά παρκέ.

About nikolask11

Check Also

Ξύλο στο Μπιλμπάο-Λαμποράλ!

Η Μπιλμπάο κέρδιζε με 91-75 τη Λαμποράλ Κούτσα και το ματς ήθελε λιγότερα από 10 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *