Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Euroleague: week 4

Euroleague: week 4

 

Διατηρήσαμε το ποσοστό της πρώτης εβδομάδας της Ευρωλίγκας και στην 3η αγωνιστική, με 4/6 επιτυχία. Νίκες Εφές, Ολυμπιακού και Μακάμπι, με το χάντικαπ των Ισραηλινών επιβεβαιώθηκαν. Πάμε να δούμε τις (αρκετές) επιλογές στην 4η αγωνιστική.

Η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Ολίμπια Λιουμπλιάνα και οι δύο ομάδες είναι στο 3-0 και το 0-3, όμως… ανάποδα. Αν η Ολίμπια κερδίσει μέσα στη Μόσχα, τότε ξεκάθαρα πάει για την πρωτιά στον όμιλο, ενώ η ΤΣΣΚΑ θα έχει σοβαρό πρόβλημα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Αν και το momentum στη διοργάνωση λέει «Ολίμπια» δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω. Εκτός του ότι οι Σλοβένοι έχασαν την Κυριακή από τη Χέμοφαρμ κι εκτός του ότι παίζουν στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να χάσει αυτό το ματς, γιατί χάνεται. Θα πάω με τη νίκη της ΤΣΣΚΑ και θα ρισκάρω προτείνοντας και στο χάντικαπ (-8,5) την ΤΣΣΚΑ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Σαρλερουά στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το απόλυτο φαβορί και δεν θεωρώ ότι υπάρχει περίπτωση να μην επιβεβαιωθεί η νίκη τους. Η Σαρλερουά παρασύρεται και παίζει γρήγορα αν χάσει τον έλεγχο του ρυθμού, οπότε είναι πιθανό το ματς να ξεφύγει αν οι Βέλγοι δεν προσέξουν, οπότε νίκη για τον Ολυμπιακό. Ως τώρα δεν έχουν χάσει με περισσότερους από 11 πόντους, αλλά και στο χάντικαπ (-21,5) θα προτιμήσω τον Ολυμπιακό.

Προκόμ-Παρτιζάν στην Πολωνία και η Προκόμ ξέρει ότι παίζει από τώρα ένα από τα τελευταία της χαρτιά για πρόκριση. Η Παρτιζάν είναι η μόνη ομάδα που βρίσκεται 1 νίκη παραπάνω από την Προκόμ, που σημαίνει ότι αν οι Πολωνοί χάσουν, τότε θα είναι τουλάχιστον 2 νίκες απόσταση από όλους τους άλλους στον όμιλο. Οι δύο ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες, αλλά η Προκόμ θεωρώ ότι θα πάρει τη νίκη, λόγω έδρας και κρισιμότητας.

Η Κάχα Λαμποράλ υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Βιτόρια. Όσο θετικές εντυπώσεις κι αν έχει αφήσει η λιθουανική ομάδα ως τώρα, το ματς αυτό δεν είναι για τα δόντια της. Τις δύο χωρίζει αρκετά μεγάλη απόσταση, που λογικά θα επιβεβαιωθεί στο παρκέ. Νίκη για την Κάχα Λαμποράλ και δεδομένου ότι η ισπανική ομάδα ανοίγει το ρυθμό και ξεφεύγει μέσα σε 1-2 λεπτά, θα προτιμήσω και στο χάντικαπ (-13,5) την Λαμποράλ.

Πάμε στην Πέμπτη. Τσιμπόνα-Σολέ στην Κροατία, σε μια μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες στην ίδια μοίρα. Βαθμολογικά η Σολέ είναι καλύτερα (1-2 έναντι 0-3), αλλά δύσκολα θα περάσει και από την Κροατία. Θα προτιμήσω την Τσιμπόνα για τη νίκη στο ματς.

Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Εφές Πίλσεν. Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και ως τώρα… μοιράζονται εμπειρίες, αφού αμφότερες την πάτησαν στη Λιουμπλιάνα. Αρχικά, θα προτείνω την Εφές Πίλσεν στο χάντικαπ (+9,5) καθώς θεωρώ ότι το ματς θα είναι ντέρμπι. Πέραν τούτου, με πολύ μεγάλο ρίσκο και για όσους κυνηγούν τις τρελές αποδόσεις, δεν μπορώ να προσπεράσω το 5.90-6.00 που έχουν οι Τούρκοι για νίκη και το προτείνω μόνο με τους παραπάνω περιορισμούς, λέγοντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο υποδεικνύει η απόδοση.

Εύκολο βράδυ αναμένεται να έχει και η Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαμπέργκ στην έδρα της. Οι Μαδριλένοι δεν έχουν εντυπωσιάσει, αλλά εντός έδρας θα βρουν τον τρόπο να κερδίσουν και χωρίς να τους βγει η ψυχή πρώτα. Νίκη για τη Ρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Λιέτουβος Ρίτας που ως τώρα είναι απογοητευτική και χωρίς νίκη. Έτσι θα μείνει και αυτή την εβδομάδα, αφού στη Βαρκελώνη δεν κερδίζει. Νίκη για την Μπαρτσελόνα, λοιπόν.

Προτάσεις ως τώρα: 98
Εκκρεμούν: 12 (86 ολοκληρωμένες)
Επιβεβαιώθηκαν: 54
Διαψεύστηκαν: 32

Β.Π. the “Expendable”

 

About nikolask11

Check Also

Τελικός Ευρωλίγκας!

  Η μέρα του τελικού της Ευρωλίγκας έφτασε. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι θα κονταροχτυπηθούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *