Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Euroleague: week 5 – A

Euroleague: week 5 – A

 

Μέτρια πήγε η περασμένη εβδομάδα, αφού μείναμε στο 5/11, ενώ χάθηκε και το ρίσκο με την Εφές (όπως ήταν λογικό). Ας δούμε τα παιχνίδια αυτής της εβδομάδας, τελευταίας του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου στη διοργάνωση, τα οποία έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Την Τετάρτη, η Λιέτουβος Ρίτας υποδέχεται την Τσιμπόνα. Ως τώρα καμία ομάδα δεν έχει πείσει ιδιαίτερα, αλλά είναι αλήθεια ότι και οι δύο το παλεύουν. Οι Λιθουανοί ξέρουν ότι παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά για πρόκριση, έχουν πάρει Ελ-Αμίν και Σάρας και θέλουν τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί. Η Τσιμπόνα ξέρει κι αυτή ότι αν χάσει μάλλον τελειώνει το Top-16, αλλά δεν θεωρώ ότι μπορεί να κερδίσει. Θα πάω στη νίκη για τη Λιέτουβος.

Δεν θα έχει ιδιαίτερα εύκολο βράδυ στο Βέλγιο η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Σαρλερουά έχει 0-4 στη διοργάνωση, αλλά δεν έχει χάσει κανέναν αγώνα πάνω από 11 πόντους. Απ’ την άλλη η Ρεάλ, μετά το παρ’ ολίγον έμφραγμα με την Μπαμπέργκ θα φανεί πιο σοβαρή. Θεωρώ ότι θα κερδίσει, έστω και δύσκολα. Νίκη για τη Ρεάλ, λοιπόν.

Η Ρόμα ως τώρα είναι τραγωδία. Μπορεί να κέρδισε το Σαββατοκύριακο, μπορεί ο Τζακέτι και η παρέα του να είχαν «the talk» στον ανδαλουσιάνικο ουρανό (sic), αλλά δεν δείχνει ιδιαίτερα στοιχεία βελτίωσης. Ο Ολυμπιακός οφείλει να κερδίσει έστω και χωρίς τους Παπαλουκά, Πελεκάνο. Νίκη για τον Ολυμπιακό και διαφορά στο χάντικαπ (-6,5) για τον Ολυμπιακό.

Η Φενέρ επισκέπτεται τη Γαλλία και τη Σολέ. Η Σολέ είναι αρκετά καλή, έχει ήδη κερδίσει Λιέτουβος και Τσιμπόνα και ξέρει ότι αν φτάσει τις 3 νίκες στον πρώτο γύρο θα μπορεί να λέει από τώρα ότι αγγίζει την πρόκριση. Όμως, απέναντί της έχει τη μοναδική αήττητη ομάδα της Ευρωλίγκας, την ομάδα που κέρδισε μέσα στη Βαρκελώνη, αλλά και τη Σιένα στην Τουρκία. Αν η Φενέρ χάσει αυτό το ματς, τότε… κακό του κεφαλιού της. Νίκη για τη Φενέρ, αλλά και διαφορά στο χάντικαπ (-5,5) για τη Φενέρ.

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνας υποδέχεται στη Σλοβενία τη Βαλένθια. Η Βαλένθια βρήκε νέο προπονητή μόλις σήμερα στο πρόσωπο του Σβέτισλαβ Πέσιτς, αλλά εννοείται ότι εκτός από την ψυχολογία τίποτα άλλο δεν θα έχει αλλάξει στην ομάδα. Η Ολίμπια είναι αρκετά δυνατή, σοβαρή και στρωμένη ομάδα με καλή έδρα. Θεωρώ ότι μπορεί να κερδίσει το ματς, νίκη, λοιπόν, της Ολίμπια, ενώ και στο χάντικαπ (-4,5) θα προτιμήσω την Ολίμπια.

Για τα ματς της Πέμπτης θα τα πούμε αύριο.

Προτάσεις ως τώρα: 106
Εκκρεμούν: 8 (98 ολοκληρωμένες)
Επιβεβαιώθηκαν: 59
Διαψεύστηκαν: 39

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Τελικός Ευρωλίγκας!

  Η μέρα του τελικού της Ευρωλίγκας έφτασε. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι θα κονταροχτυπηθούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *