Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Euroleague: week 6

Euroleague: week 6

 

Στο 3/4 μείναμε την περασμένη Πέμπτη. Ας δούμε τις επιλογές για την 6η αγωνιστική, που έχει αρκετά παιχνίδια που μας τραβούν το ενδιαφέρον.

Η Τσιμπόνα υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και ακόμη ψάχνει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Η Μπαρτσελόνα θα παίξει χωρίς Ναβάρο, Μάικλ στον αγώνα, αλλά και πάλι απαγορεύεται να χάσει. Είναι μία νίκη πίσω από την κορυφή και αν χάσει στο Ζάγκρεμπ, τότε αποχαιρετά την πρώτη θέση του ομίλου. Έχει το ρόστερ για να πάρει το ματς, ενώ η Τσιμπόνα, αν και εμφανίζεται καλύτερη στην έδρα της, ακόμη δείχνει ότι κάτι της λείπει στα τελευταία λεπτά για να κρατήσει έναν αγώνα ακόμα και όταν προηγείται. Νίκη της Μπαρτσελόνα, λοιπόν.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βαλένθια, που έχει νέο προπονητή και άλλη ψυχολογία. Βέβαια, όλα αυτά θα τη βοηθήσουν γενικά, αλλά… όχι στο ΟΑΚΑ. Αν και «καίγεται» για νίκες πολύ δύσκολα θα κάνει μία από αυτές στην Αθήνα, αφού οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη αγωνιστική διαφορά. Η Βαλένθια έχει νεκρά διαστήματα στην απόδοσή της και αυτά θα της στοιχίσουν. Πάω με τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Η Εφές υποδέχεται την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στην Τουρκία και δεν θέλει κανένα άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Με την ήττα της ΤΣΣΚΑ χτες, τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα για τους Τούρκους αν κερδίσουν, ενώ με νίκη σήμερα θα χτυπούν πια και τη δεύτερη θέση (ελπίζοντας και για την πρώτη, αν και χωρίς ιδιαίτερες πιθανότητες). Έχουν δείξει ότι ανεβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν το ρόστερ για να κερδίσουν και θα πρέπει να μην εγκλωβιστούν στο παιχνίδι του Ζντοβτς. Πάω με τη νίκη της Εφές, ενώ και στο χάντικαπ (-9,5) θα προτιμήσω την Εφές.

Η Μπαμπέργκ υποδέχεται τη Ρόμα σε ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στο 2-3 στην 4η θέση του ομίλου, με τη Ρόμα να έχει πάρει το πρώτο ματς με 18 πόντους. Από τότε εμφανίζεται σε κάθε αγώνα και χειρότερη με τον Μπονιτσιόλι να έχει χάσει την μπάλα. Οι Γερμανοί δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά φτάνουν στα όριά τους σε κάθε αγώνα και στην έδρα τους μπορούν να κερδίσουν κάθε ομάδα αν τους βγει το ματς. Θα πάω με τη νίκη της Μπαμπέργκ, περισσότερο επειδή η Ρόμα είναι απίστευτα πτώμα και εντελώς αφερέγγυα.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Ισπανία εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν ότι θέλουν τα εντός έδρας, τη Σαρλερουά και μία νίκη (στα δύο ματς) στην Ισπανία για να πάρουν την πρωτιά στον όμιλο. Μπορεί η Ρεάλ στη θεωρία να είναι το πιο δύσκολο από τα δύο παιχνίδια στην Ισπανία (το άλλο με Μάλαγα), αλλά η κατάστασή της αφήνει πολλά περιθώρια για τη νίκη του Ολυμπιακού, σε ένα από τα ελάχιστα φετινά ματς που δεν είναι φαβορί στην απόδοση. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι συναντάμε τον Ολυμπιακό αουτσάιντερ στην απόδοση και τη Ρεάλ σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση, θα πάω με τη νίκη του Ολυμπιακού, ενώ και στο χάντικαπ (+2,5) θα προτιμήσω τον Ολυμπιακό.

Ήταν ένα παιχνίδι που χάθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο και μάλιστα χάθηκε με τεράστια διαφορά και ντροπιαστική εμφάνιση. Ο λόγος για το πρώτο ματς ανάμεσα σε Κάχα Λαμποράλ και Μακάμπι. Όμως, από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι και η Μακάμπι μοιάζει να έχει βρει ρυθμό. Στην έδρα της δεν φοβάται κανέναν και με το φετινό της ρόστερ μπορεί να φτάσει ξανά σε φάιναλ φορ. Όμως, θα πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει τις άλλες μεγάλες ομάδες, έστω και μέσα στην κανονική περίοδο. Η Λαμποράλ έχει ακόμα εκλάμψεις καταπληκτικού μπάσκετ, αλλά και νεκρά διαστήματα που της στοιχίζουν στα πιο δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ ότι η Μακάμπι θα κερδίσει, ενώ στο χάντικαπ (-6,5) θα προτιμήσω κι εκεί τους Ισραηλινούς.

Προτάσεις ως τώρα: 119
Εκκρεμούν: 9 (110 ολοκληρωμένες)
Επιβεβαιώθηκαν: 66
Διαψεύστηκαν: 44

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Euroleague final four

  Η Ευρωλίγκα έφτασε στην κορύφωση της με το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης και έχουμε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *